«گزارش ویژه چیلان» از صنعت فولاد در هفته‌ای که گذشت:خبر خوب هفته/ جهش قیمتی هفته/ بهترین نماد فولادی هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
نگاه چیلان به تحولات هفتگی صنعت فولاد کشور را می‌توانید هر هفته، در چیلان آنلاین بخوانید. خبر خوب هفته گذشته، راه‌اندازی کوره بلند شماره یک ذوب آهن اصفهان پس از ۵ سال توقف این کوره بلند بود. فرایند دمش هوای گرم به کوره بلند شماره یک ذوب آهن از روز ۱۰ دی آغاز شد و ظرف ۴۸ ساعت تولید آزمایشی چدن از این کوره آغاز می‌شود. «گزارش ویژه چیلان» در مورد جریانات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.

خبر خوب هفته

خبر خوب هفته گذشته، راه‌اندازی کوره بلند شماره یک ذوب آهن اصفهان پس از ۵ سال توقف این کوره بود. فرایند دمش هوای گرم به کوره بلند شماره یک ذوب آهن از روز ۱۰ دی آغاز شد و ظرف ۴۸ ساعت تولید آزمایشی چدن از این کوره آغاز می‌شود. آغاز تولید از کوره بلند شماره یک ذوب آهن که قدیمی‌ترین کوره بلند ایران است، باعث خواهد شد تا میزان تولید ذوب آهن و سودآوری این شرکت، رشد قابل توجهی را تجربه کند.

مهرداد تولائیان معاون بهره‌برداری ذوب آهن در این خصوص گفت: برنامه پیش‌بینی شده سال ۱۴۰۰ کوره شماره یک، تولید سالیانه ۶۰۰ هزار تن چدن است که این مقدار به ظرفیت کوره‌های دو و سه اضافه خواهد شد. تولائیان با اشاره به اینکه امید است ظرف ۴۸ ساعت آینده به تولید آزمایشی چدن از این کوره برسیم گفت: در صورت تامین مواد اولیه این کوره با ظرفیت اسمی خود به تولید ادامه خواهد داد. وی افزود: با تغییراتی که در فرایند بازسازی و نوسازی کوره داده‌ایم کیفیت تولید افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه متخصصان ذوب آهن اصفهان توانایی ساخت و راه اندازی کوره بلند مطابق با دانش روز را دارند، گفت: در این پروژه، طراحی، اتوماسیون در بحث کنترل‌ها و تغییرات در بارگیری کوره بلند از قبیل سرند مواد از تجهیزات جدید استفاده شده است. ضمن اینکه این تجهیزات توسط تلاشگران ذوب آهن بومی‌سازی و نصب شده است.

بیشتر بخوانید: شمارش معکوس برای آغاز تولید از کوره بلند شماره یک ذوب آهن

جهش قیمتی هفته

در هفته گذشته، قیمت میانگین فوبِ اسلب صادراتی ایران نسبت به هفته پیش از آن، ۱۳.۸ درصد رشد کرد و اسلب در محدوده ۶۱۵ تا ۶۲۳ دلار به ازای هر تن معامله شد. این نخستین بار است که اسلب صادراتی ایران موفق به فتح کانال ۶۰۰ دلاری می‌شود.

همچنین در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور ۵۵۵ دلار به ازای هر تن بود که رشد قابل توجه ۵ درصدی را نسبت به قیمت‌های هفته پیش از آن نشان می‌دهد.

بازار محصولات فولادی خصوصاً ورق گرم در مناطق مختلف جهان به شدت «داغ» است و قیمت‌ها تا سطح کم‌سابقه‌ای بالا رفته است. این امر تقاضا برای شمش فولادی و اسلب را بالا برده و قیمت‌ها نیز جهش خیره‌کننده‌ای را تجربه کرده است. قیمت فولاد صادراتی ایران به بالاترین میزان از اوایل سال ۲۰۱۸ که متال بولتن درج قیمت‌های بیلت و اسلب صادراتی ایران را آغاز کرد، رسیده است.

قیمت فولاد در منطقه CIS که طبق شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد مبنای قیمت‌های فولاد در بورس کالای ایران است نیز در آخرین هفته سال ۲۰۲۰، رشد قابل توجهی را تجربه کرد. آخرین قیمت اسلب صادراتی CIS در بنادر دریای سیاه، ۶۷۵ تا ۶۸۰ دلار به ازای هر تن بوده است. قیمت بیلت صادراتی CIS نیز به ۶۰۴ دلار به ازای هر تن رسیده است. آخرین قیمت میلگرد صادراتی CIS نیز ۶۵۰ تا ۶۷۰ دلار به ازای هر تن بوده است. قیمت ورق گرم CIS نیز به ۷۲۵ تا ۷۵۵ دلار به ازای تن رسیده است.

بهترین نماد فولادی هفته

بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فولاژ دانست. در بین نمادهای فولاد، سهام شرکت فولاد آلیاژی ایران در هفته گذشته بالاترین رشد قیمت را تجربه کرد. رشد قیمت نماد کویر در هفته گذشته ۱۶.۳ درصد بود.

عرضه‌های فولادی بورس کالا در هفته‌ای که گذشت

در هفته‌ای که گذشت ۴۳۶ هزار و ۳۷۰ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.

ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۵۸۱۱ میلیارد تومان بود.

فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۲۶۰۲ میلیارد تومانی به‌دست آورد. از میان تمام شرکت‌های فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.

 

2

تاریخ انتشار : ۱۳ دی ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۴
شناسه مطلب : 34228
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی