خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد بود؛ دستوری که علاوه بر نگاه مثبت دولت و گرایش به اصلاح رویکردهای تنظیم بازار فولاد، یک سیگنال قدرتمند برای بازار سرمایه نیز محسوب میشد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، هفته گذشته دستور بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد، موسوم به شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد را صادر کرد. وی در دستور خود خطاب به دکتر نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور نوشت: بهگونهای در اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد اقدام شود که «هیچ علامت منفی به بورس داده نشود».
دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد، درپی نامه محمد شریعتمداری وزیر کار به اسحاق جهانگیری صورت گرفت. وزیر کار در نامه خود نوشته بود که با توجه به سهم ۱۵ درصدی صنعت فولاد در بازار سرمایه، شیوهنامه تنظیم بازار فولاد علاوه بر کاهش صادرات این صنعت، باعث آسیب جدی به سرمایه و اعتماد مردم و ناامنی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خواهد شد.
وزیر کار در درخواست خود برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار گفته بود که وزارت کار و شرکتهای تابعه آن، سهم ۲۰ درصدی از معادن و صنایع فولادی کشور دارند و نظرات آنها در تدوین شیوهنامه اخذ نشده است.
شریعتمداری در نامه خود درخواست کرده بود که شیوه نامه تنظیم بازار فولاد با هماهنگی وزارتخانه های صمت، کار و اقتصاد و مشارکت شرکت های بزرگ فولادی و تشکل های این زنجیره به گونه ای اصلاح شود که مشخص، شفاف، صریح و بدون امکان اعمال سلایق شخصی و غیرکارشناسی باشد و از ایجاد رانت توسط برخی افراد که مصداق واضح این موضوع هستند، جلوگیری گردد.
بعد از این نامه وزیر کار، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نامهای به محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، در تاریخ ۴ بهمن، دستور بازنگری و اصلاح شیوهنامه عرضه و تقاضای زنجیره فولاد با تاکید بر حمایت از بورس را صادر کرد.
بیشتر بخوانید: دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد
گزارش هفته
هفته پیش، آمار تولید فولاد در دنیا در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط انجمن جهانی فولاد منتشر شد. تازهترین گزارش انجمن جهانی فولاد حاکی از رشد ۱۳.۴ درصدی تولید فولاد خام ایران در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ بود. همچنین تولید فولاد خام ایران در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ رشد ۱۹.۶ درصدی را نسبت به ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ تجربه کرد.
آمارهای «وُرلد استیل» نشان داد که ایران در سال ۲۰۲۰ بیشترین رشد تولید فولاد را در میان تولیدکنندگان بزرگ فولاد دنیا داشته است. جایگاه ایران در میان تولیدکنندگان بزرگ فولاد در سال ۲۰۲۰ تغییر نکرده و ایران همچنان در رده دهم قرار دارد. شیوع کرونا باعث شده تا در سال ۲۰۲۰، روسیه جای آمریکا را بگیرد و چهارمین تولیدکننده فولاد دنیا شود و ترکیه نیز با یک پله صعود بر جای آلمان نشسته و جایگاه هفتم تولید فولاد جهان را از آن خود کرده است.
میزان تولید فولاد خام ایران در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰، ۱۹.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۱۹ افزایش یافت و به ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار تن رسید.
همچنین، ایران در سال ۲۰۲۰، ۲۹ میلیون و ۳۰ هزار تن فولاد خام تولید کرده که در مقایسه به رقم سال ۲۰۱۹ (۲۵ میلیون و ۶۰۹ هزار تن)، رشد ۱۳.۴ درصدی را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: کارنامه تولید فولاد دنیا در سال ۲۰۲۰
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فجر دانست. در هفته گذشته سهام شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بیشترین رشد قیمت را در میان نمادهای فولادی تجربه کرد. رشد قیمت این نماد در هفته پیش ۱۴.۴ درصد بود.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۱۸۰ هزار و ۳۹۵ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۲۱۲۳ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۴۶۳ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
- آخرین آمار تولید جهانی فولاد منتشر شد / تولید ایران در ۱۱ ماهه ۲۰۲۴ چقدر بود؟
- آمار تولید جهانی فولاد در ۱۰ ماهه ۲۰۲۴ منتشر شد / کاهش ۱.۹درصدی تولید ایران در ماه دهم
- آخرین آمار جهانی تولید فولاد منتشر شد / افت ۴۱درصدی تولید فولاد ایران در سپتامبر ۲۰۲۴ نسبت به سپتامبر ۲۰۲۳
- یک فولادساز ایرانی دیگر عضو انجمن جهانی فولاد شد
- پیامدهای قطعی برق ادامه دارد / افت ۱۰درصدی تولید فولاد ایران در اوت ۲۰۲۴ نسبت به اوت ۲۰۲۳
- افت ۱۸.۷درصدی تولید فولاد ایران به دلیل قطعی برق / برزیل جایگاه ایران را تصاحب کرد
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران