خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، افتتاح واحد گندلهسازی شماره یک شرکت گهر زمین (#کگهر) در سیرجان و افتتاح فاز اول مجتمع گندلهسازی مادکوش در بندرعباس با دستور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور بود که در نتیجه آن ظرفیت تولید گندله سنگ آهن کشور حدود ۱۴ درصد (معادل ۷.۵ میلیون تن در سال) افزایش یافت.
بهرهبرداری از واحد گندلهسازی شماره یک شرکت گهر زمین با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال و فاز اول مجتمع گندلهسازی مادکوش با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال، عدم توازن در زنجیره فولاد را کاهش میدهد و بخشی از دغدغههای فولادسازان در مورد تأمین مواد اولیه آنها را رفع میکند. تولید این حجم از گندله در شرکت گهر زمین و مجتمع مادکوش، ظرفیتهای خالی آهن اسفنجی را فعال خواهد کرد و در کل با افتتاح طرحهای هفته گذشته، زنجیره فولاد به تعادل بهتری دست خواهد یافت.
روز پنجشنبه هفته گذشته، فاز اول مجتمع گندلهسازی مادکوش در بندرعباس (منطقه ویژه خلیج فارس) با سرمایهگذاری بیش از ۲ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی مورد افتتاح قرار گرفت. با راه اندازی این طرح که ظرفیت تولید گندله سنگ آهن به میزان ۲.۵ میلیون تن در سال را دارد زمینه اشتغال برای ۳۶۰ نفر فراهم گردید. این طرح قابلیت ارتقاء تولید با خط موجود خود به ۳.۴ میلیون تن در سال را نیز دارا می باشد.
افتتاح واحد گندله سازی شماره یک شرکت گهر زمین در سیرجان استان کرمان که ظرفیت تولید ۵ میلیون تن گندله در سال را دارد نیز رویداد مهم دیگری بود که در هفته گذشته صورت گرفت. وجیه اله جعفری رئیس هیات عامل ایمیدرو سرمایه گذاری گندله سازی گهرزمین را ۳۸۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۶۰۰ شغل مستقیم و ۱۳۰۰ شغل غیرمستقیم، حاصل راه اندازی این کارخانه است. به رغم چالش های تحریم، ۴۷ درصد از تجهیزات و قطعات گندله سازی ۵ میلیون تنی گهرزمین توسط سازندگان داخلی بومی سازی شده است.
جعفری درباره تحقق اهداف طرفیت سازی در زنجیره فولاد، گفت: تاکنون ۷۲ درصد اهداف در فولاد خام، ۶۸ درصد در آهن اسفنجی، ۸۲ درصد در گندله سازی و ۷۶ درصد در کنسانتره سنگ آهن ( برای چشم انداز ۱۴۰۴) محقق شده است.
گزارش هفته
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، گزارش آماری تولید، صادرات و واردات و مصرف ظاهری فولاد کشور در دوره ۱۰ ماهه نخست سال جاری را منتشر کرد. طبق آمار منتشرشده، تولید فولاد میانی کشور در ۱۰ ماهه سال جاری، بیش از ۲۵.۳ میلیون تن بوده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۱ درصدی نشان میدهد که از نرخ رشد تولید فولاد در تمامی کشورهای برتر فولادسازِ جهان، بالاتر است. این نرخ رشد معادل حدوداً ۲.۵ میلیون تن فولاد تولیدی بیشتر در ۱۰ ماهه سال جاری است.
طبق گزارش آماری انجمن فولاد، تولیدکنندگان آهن اسفنجی در ۱۰ ماهه نخست سال جاری موفق به تولید بیش از ۲۵.۵ میلیون تن از این محصول شدهاند که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، حدود ۱.۹ میلیون تن معادل ۸ درصد افزایش داشته است. پیشی گرفتن میزان رشد تولید فولاد میانی از آهن اسفنجی یکی از دلایل کمبود این ماده اولیه در زنجیره فولاد و تغییر تعادل عرضه و تقاضای آن، ارزیابی میشود. کمبود گاز، دلیل اصلی افت تولید آهن اسفنجی در دیماه است.
در ۱۰ ماهه نخست سال جاری، در مجموع تولید محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، رشد ۱۱ درصدی داشته است. مجموع تولید محصولات فولادی در ۱۰ ماه نخست امسال، ۱۸ میلیون و ۳۵۴ هزار تن بوده است.
بنا به گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره ۱۰ ماهه ماه نخست سال جاری، ۷ میلیون و ۵۰۹ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش ۱۴.۷ درصدی را نشان میدهد. گرچه از نرخ کاهش صادرات فولاد نسبت به دورههای هفت، هشت و نه ماهه سال ۹۹ کاسته شده است اما همچنان صادرات فولاد فاصله قابل توجهی با حجم صادرات سال گذشته دارد که نشاندهنده درآمدهای ارزی دسترفته در ماههای گذشته تحت تأثیر محدودیتهای دولتی اعمالشده بر صادرات فولاد است.
همچنین افزایش ۲۷ درصدی مصرف ظاهری کل مقاطع طویل فولادی و افزایش ۳۱ درصدی مصرف ظاهری میلگرد از نکات مهم گزارش ۱۰ ماهه فولاد کشور است. با توجه به اینکه در کشور ساخت و ساز در رکود قرار دارد و شیوع کرونا این رکود را تشدید نیز کرده و از سوی دیگر خبری از افزایش بودجه عمرانی دولت نیز نیست، افزایش ۲۷ درصدی مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی با تحولات بخش واقعی اقتصاد ایران همخوانی ندارد.
بیشتر بخوانید:
رشد ۱۱ درصدی تولید فولاد کشور در ۱۰ ماه نخست سال جاری
کاهش ۱۵ درصدی صادرات فولاد کشور در ۱۰ ماهه نخست امسال
رشد ۳۱ درصدی مصرف ظاهری میلگرد در دوره رکود ساختوسازها
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #فنورد دانست. در هفته گذشته، در بین نمادهای زنجیره فولاد، سهام شرکت نورد و تولید قطعات فولادی بالاترین رشد قیمت را داشت. رشد قیمت نماد فنورد در هفته گذشته ۵.۱ درصد بود.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۳۷۷ هزار و ۷۴ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۵۲۴۶ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۲۵۸۴ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- پنج پروژه بزرگ منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در شرف افتتاح
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران