بهره برداری از طرح انتقال آب خلیج فارس به چادرملو
آیین بهره برداری از قطعه سوم پروژه عظیم طرح شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به مجتمع صنعتی چادرملو در شهرستان اردکان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور برگزار شد.

 در این مراسم، مهندس ناصر تقی زاده در گزارشی به تشریح تأثیرات مهم این طرح در استان یزد و صنایع این منطقه گفت: قبل از هر چیز بهره برداری کامل از خط ۱ پروژه شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس را به مقام معظم رهبری و مردم استان یزد تبریک عرض می‌کنم. وی همچنین از ریاست  محترم جمهوری، وزیر محترم صمت و مجلس محترم به ویژه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که با  حمایت‌های خود روند اجرایی و عملیاتی شدن پروژه بزرگ انتقال آب خلیج‌فارس و همچنین تامین مالی منابع تسریع بخشیدند تشکر و قدردانی کرد.

مهندس تقی زاده در گزارش خود افزود: شرکت چادرملو به عنوان یکی از سه سهامدار عمده ابرپروژه انتقال آب خلیج‌فارس و یکی از متولیان اصلی طرح، نقش اثرگذاری در نیل به این دستاورد بزرگ داشته است. شرکت چادرملو که طرح ها و برنامه های بزرگی در جهت توسعه و اکتشاف در دست اقدام دارد نیازمند بهره گیری از منابع پایدار اب می باشد چرا که آب یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بزرگ شرکت‌های صنعتی و معدنی است. وی پروژه انتقال آب خلیج‌ فارس را فرصت مغتنمی برای مشگل‌ گشایی دانست و گفت: با همین هدف ۳ شرکت بزرگ معدنی و صنعتی چادرملو، گل گهر و مس سرچشمه تصمیم بزرگی را اتخاذ کردند که در تاریخ این سرزمین بی سابقه بود.

مدیر عامل چادرملو گفت: قطعه سوم خط ۱ که امروز افتتاح شد، از مجتمع مس سرچشمه کرمان تا صنایع فولادی در منطقه اردکان استان یزد در حدود ۳۷۰ کیلومتر می باشد که انشعابی هم به مجتمع معدنی چادرملو  به طول ۱۵۰ کیلومتر کشیده می شود.

وی تصریح کرد: دبی آب انتقالی به این منطقه  ۲ مترمکعب بر ثانیه از طریق لوله هایی به قطر ۱۰۰۰تا ۱۲۰۰ میلیمتر می باشد و ۷ مخزن ۱۱۰ هزار مترمکعبی نیز برای ذخیره سازی آب احداث شده است که برای سالها تامین کننده آب پایدار برای صنایع خواهد بود.

تقی زاده همچنین با اشاره به اینکه، بسیاری معتقد بودند این پروژه توجیه اقتصادی ندارد. اما با ایمان و باور و جسارتی که در بین بنیانگذاران این طرح وجود داشت، این ریسک بزرگ انجام شد  افزود: نباید فراموش کنیم این پروژه عظیم در اوج تحریم ها محقق شد. موفقیت این پروژه تنها به انتقال آب شیرین به فلات ایران و شرق کشور خلاصه نمی شود بلکه موضوع مهم که از دستاوردهای  این طرح عظیم است و باید به آن توجه داشت، انتقال فناوری است. نزدیک به ۱۹۰ شرکت سازنده و پیمانکار توانمندی های خودشون رو به منصه ظهور رساندند و اکنون ما صاحب توان فوق العاده ای برای ساخت قطعات مورد نیاز از جمله ابر پمپ ها هستیم و انشالله در نظر داریم ساخت ممبران های آب شیرین را هم داخلی سازی کنیم که مقدمات آن در حال اجراست.

 

2

تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۷
شناسه مطلب : 34924
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی