به گزارش چیلان ، پیش از این چندین نمونه در احجام کم از این کاتالیست در شرکت خوارزمی تولید و به مشتریان تحویل دهی شده بود. اما تولید این محصول در مقیاس صنعتی و عملکرد آن در راکتوری در ابعاد بزرگ، تجربه ای متفاوت بود که با بهره گیری از دانش نخبگان ایرانی و حمایت های بی دریغ مجتمع پتروشیمی سبلان، به تجربه ای موفق تبدیل شد.
واحد پژوهش و توسعه خوارزمی برای نخستین بار در ایران، کاتاتست (تجهیزات تست عملکردی/مقایسه ای کاتالیست) مربوط به HDS در فاز گازی را طراحی و با استفاده از مدرن ترین تجهیزات اندازه گیری تامین شده از برند های معتبر جهانی، این کاتاتس را راه اندازی نمود تا امکان انجام تست های دقیق تر عملکردی بر روی این کاتالیست ها ایجاد گردد.
واحد سنتز و تولید کاتالیست نیز علاوه بر طراحی، ساخت و راه اندازی یک خط تولید با ظرفیت بالا و کاملاً مدرن، با تولید ماده اولیه اصلی پایه این کاتالیست ها، توانست برای نخستین بار در کشور موفق به تولید این ماده اولیه با مشخصات ویژه مورد نیاز جهت تولید این کاتالیست ها شود. در نتیجه پایه کاتالیست و محصول نهایی، ویژگی های عملکردی قابل توجهی را دارا بودند.
با توجه به اینکه کاتالیست HDS در زنجیره های تولید هیدروژن، متانول و اوره-آمونیاک به عنوان نخستین فرآیند قرار می گیرد و نقش بسیار تعیین کننده ای در عملکرد راکتور های بعدی این واحد ها دارد، سنجش عملکرد و ارزیابی کیفی محصولات با سختگیرانه ترین استاندارد های روز دنیا و در مقایسه با برترین برند های تولید کننده کاتالیست جهان انجام شده و خوشبختانه از کلیه این آزمون ها با موفقیت عبور کرد.
کاتالیست های HDS در پاییز سال ۱۳۹۹ با نظارت تیم مهندسی شرکت خوارزمی و با موفقیت در راکتور مربوطه در پتروشیمی سبلان بارگذاری شدند و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ با تزریق گاز به راکتور، راه اندازی واحد عملاً آغاز گردید. نتایج بدست آمده از دیدگاه پارامتر های عملیاتی راکتور و عملکرد کاتالیست، رضایت تیم بهره برداری پتروشیمی سبلان و تیم مهندسی خوارزمی را در بر داشت که تاییدی بود بر توان و دانش جوانان ایرانی برای ورود به عرصه های فناوری های فوق پیشرفته.
حال، شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی، با در اختیار داشتن تجربه گرانبهای تولید صنعتی این نوع کاتالیست که بعد از پتروشیمی سبلان با شرکت های پتروشیمی پردیس، خراسان، شازند و لرستان نیز وارد قرارداد شده است، چندین پروژه توسعه دانش فنی تولید انواع کاتالیست های هیدروتریتینگ فاز مایع و گاز را آغاز نموده است تا در آینده نزدیک با عقد قراردادهایی، تولید این محصولات در مقیاس های مختلف را راه اندازی نماید.
- آغاز همکاری خوارزمی و فولاد هرمزگان
- مشاهده کنید: تولید نسل جدید کاتالیست های بهبود یافته صنعت فولاد برای اولین بار در کشور
- 🎥پویایی صنایع فولادی با هوش مصنوعی
- آهن و فولاد غدیر ایرانیان میزبان نسل جدید کاتالیستهای خوارزمی
- افزایش نرخ تولید و سودآوری واحدهای فولادی با کاتالیستهای بهبود یافته خوارزمی
- توسعه همکاری خوارزمی با فولاد خوزستان
- در همایش بومیسازی کاتالیست چه گذشت؟
- رونمایی از ۳ کاتالیست جدید با کاربرد در صنعت فولاد
- مدیرعامل شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان/ به دنبال رونق صادرات کاتالیستهای تولیدی هستیم
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران