به گزارش چیلان ، علیرضا رزم حسینی در مراسم امضای تفاهمنامه مسئولیت های اجتماعی در قالب معین طرح های اقتصاد مقاومتی گفت: ما قبل از انقلاب تا تقریبا ۲۰سال پیش، واردکننده فولاد بودیم. البته قبل از انقلاب شرکت ذوب آهن اصفهان با ظرفیت ۲۰۰هزارتن تولید فعال بود که با شروع جنگ تحمیلی تولید آن کم شد، اما اکنون بعد از ۳ دهه ایران به صادرکننده فولاد تبدیل شده و رتبه دهم جهانی را در صنعت فولاد از آن خود کرده است.
وزیران صمت در دوره های گذشته زحمات بسیاری کشیده و فولاد را به این جایگاه رساندند و ما در سال گذشته ۲۹ میلیون تن فولاد خام تولید کردیم و ۶میلیون و ۲۰۰هزارتن صادرات داشتیم که در حدود ۲.۵میلیارد صادرات فولاد بود.
وی تاکید کرد: همواره رییس جمهور در همه جلسات و ستاد اقتصادی دولت گفته اند اگر فولاد و پتروشیمی و صادرات غیر نفتی ما در ۳ سال گذشته که در تحت فشار شدیدترین تحریمها بودیم و امریکا از برجام خارج شد، اگر صادرات فولاد و پتروشیمی نبود نمیتوانستیم ۳۸ میلیارد دلار واردات برای کشور داشته باشیم.
به گفته رزم حسینی، صنایع کشور سال گذشته ۸درصد رشد پیدا کرده و تقریبا کارخانه ای سراغ نداریم که به خاطر مواد اولیه مشکل پیدا کرده باشد. تمام کارخانجات و صنایع مختلف مانند خودروسازان، سرامیک و کاشی و فولادسازان و… همه در چند شیفت در حال فعالیت هستند. بنابراین اگر صنایع بزرگ ما نبودند ما نمیتوانستیم کشور را با این حجم از فشارهای بین المللی اداره کنیم و امروز ما از افتخارات جمهوری اسلامی ایران فولاد است.
وزیر صمت ادامه داد: اصفهان در طول تاریخ و امروز نیز در حوزه صنعت بسیار پیشتاز بوده و کاشان با محوریت خاص و ترانزیتی که دارد و محل پرورش و فعالیت ادیبان و صنعتگران تجار بوده، از مزیتهای بسیاری برخوردار است و میتواند یک محور توسعه و گسترش توسعه در منطقه باشد. خوشبختانه نمایندگان فعالی در این شهرستان وجود دارد و دلسوزی ایشان برای بهبود شرایط منطقه است.
رزم حسینی ادامه داد: به صنایع فولاد کشور و همه صنعتگران تبریک میگویم و اعلام میکنم امسال نیز همه طرحهای توسعه ای ادامه پیدا خواهند کرد؛ در واقع با طرحهای توسعه فراوانی داریم و برنامه جامع فولاد ایران برای ۵۵ میلیون تن فولاد باید در برنامه ها به اجرا برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اکتشافات معدنی در ایران فوق العاده گسترش پیدا کرده و فعالیت ما چندین برابر شده و معادن جدیدی در حال کشف است. اکنون با ارزش ذخایر معدنی شناخته شده کشور با اکتشافات صورت گرفته که البته در گذشته هم روند خوبی داشته، معادل ۵۰۰میلیارد دلار بوده و تردید نداریم روزبه روز افزایش پیدا میکند.
وی در ادامه به نشستی که امروز برگزار شد و تفاهمنامه مسئولیت های اجتماعی در قالب معین طرح های اقتصاد مقاومتی به امضا رسید نیز گفت: یکی از استانهایی که انصافا در این زمینه و معینهای اقتصادی پیشگام شد، استان اصفهان بود.
رزم حسینی با تاکید بر اینکه اساسا کشورها را با شرکتهای بزرگ میسازند در ادامه افزود: در کشورهای توسعه یافته دولتها نقش تسهیلگر را دارند، همچنین آن بخشی که کشور را میسازد و با ایجاد توسعه متوازن، از مهاجرت جلوگیری میکند شرکتهای بزرگ هستند. برای مثال فولاد امیرکبیر باید مرکز پیرامونی خود را به یک منطقه توسعه یافته تبدیل کند.
وی ادامه داد: مدیریت اقتصادی، نیاز امروز مردم است، زیرا ممکن است برخی افراد بتوانند مدرسه بسازند و باعث توسعه استان شوند، اما توان مدیریت اقتصادی نداشته باشند.
وزیر صمت ادامه داد: امروز مردم نیاز به آموزش کسب و کار داشته و مدیریت توسعه ای در منطقه لازم و ضروری است؛ همچنین مدیران و مسئولان باید نقش تسهیلگری داشته باشند. برای مثال بر اساس این تفامهنامه ها امام جمعه باید فرهنگ اقتصاد مقاومتی را گسترش دهد.
به گفته وی، امنیت و اقتصاد دو حلقه بهم پیوسته است. در واقع هدف از امضای تفاهمنامه مسئولیت های اجتماعی در قالب معین طرح های اقتصاد مقاومتی این نیست که مدیرعامل مجموعه به توزیع منابع مالی بپردازد. بلکه پولها باید در جهت توسعه جمع آوری شوند. یک مدیر منطقه توسعه ای میتواند کسب و کار مردم را توسعه داده و نرخ بیکاری را کاهش دهد.
وزیر صمت گفت: در شرکت فولاد امیرکبیر باید فردی که دلسوز است معاونت مسئولیت اجتماعی را برعهده بگیرد. زیرا با توجه به گردش مالی قابل قبول این منطقه میتوان روستاهای دورافتاده کاشان را پررونق و کسب وکار ایجاد کرد.
به گفته رزم حسینی، شرکتهای توسعه گرا و بزرگ باید مدل مرکز پیرامونی فعالیت داشته باشند و پیرامون خود را توسعه داده و نرخ بیکاری را کاهش دهند. امنیت اقتصادی به توسعه بافتگی مرتبط بوده و با کمترین سرمایه امکانپذیر است.
وزیر صمت ادامه داد: توانمندسازی جوامع محلی هدف ماست. زیرا وقتی اقتصاد مردم غنی شود مشکلات پایان مییابد. یکی از مسئولیتهای مهم مدیران عامل کمک به اقتصاد منطقه و مردم است. درواقع باید اعتماد مردم به نظام و عملکردهای ما افزایش پیدا کند.
رزم حسینی در پایان تاکید کرد: وزارت صمت رسالت خود میداند که باید از ظرفیت اقتصادی صنایع و معادن استفاده کرد. معادن باید بر اساس برنامه در بخش معدن و هم مسئولیت اجتماعی استفاده شوند. زیرا اگر فولاد طی سالهای فراوان تولید شود باید در جهت و راستای توسعه متوازن باشد تا حاشیهنشینی و بیکاری نداشته باشیم.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران