به گزارش چیلان ، شرکت فولاد غرب آسیا نظیر بسیاری از واحد های صنعتی مشابه و نیز واحد های صنعتی در دیگر حوزه های تولیدی، از پکیج های تولید هیدروژن برای تولید هیدروژن مورد نیاز فرآیند های خود استفاده می نماید. لیکن در سال های اخیر به دلیل عدم حمایت شرکت تولید کننده پکیج و نیز عدم دسترسی به کاتالیست های مورد استفاده در این دستگاه، تولید هیدروژن در واحد صنعتی مذکور با مشکل مواجه شده و این پکیج بیش از یک سال از دسترس خارج شده بود.
این پکیج ها به گونه ای طراحی گردیده اند که جایگزینی کاتالیست ها می بایست حتماً توسط خود تولید کننده پکیج انجام می شد و انجام این عملیات توسط شرکت ثالث با ریسک فراوانی مواجه بود. در زمانی که این پکیج ها از کار افتاده بودند، شرکت فولاد غرب آسیا می بایست هیدروژن مورد نیاز خود را توسط پالت های هیدروژن تامین می نمود که علاوه بر زمان و هزینه بر بودن، این روش خطرات فراوانی را نیز با خود به همراه داشت.
علی رغم اینکه این پروژه از دیدگاه اقتصادی توجیه کافی را برای تخصیص زمان و انرژی مورد نیاز در میان مجموعه گسترده ای از پروژه های جاری شرکت خوارزمی نداشت، اما به دلیل رسالت این مجموعه دانش بنیان مبنی بر رفع نیازهای فناورانه صنایع کشور و قطع وابستگی به شرکت های خارجی که در دوران تحریم با بدعهدی موجب وارد آمدن خسارت های هنگفتی به صنایع کشور شدند، خوارزمی این پروژه را جزء اولویت های خود قرار داد.
با حمایت و اعتماد مدیران شرکت فولاد غرب آسیا، پروژه راه اندازی مجدد پکیج به شرکت خوارزمی سپرده شد و واحد پژوهش و توسعه خوارزمی ابتدا کاتالیست های مورد نیاز این پکیج را با شکل و مشخصات فیزیکی و شیمیایی خاص طراحی و سپس اقدام به تولید این کاتالیست ها نمود.
جایگزینی کاتالیست ها نیازمند اجرای یک سری بهینه سازی های مکانیکال در پکیج موجود بود که این عملیات در کارخانه گسترش فناوری خوارزمی و توسط تیم مهندسی این شرکت به انجام رسید. پس از اجرای بهینه سازی های مکانیکال، تست های متعددی بر روی کلیه اجزاء پکیج انجام شد تا از وجود هر گونه نشتی و دیگر اشکالات فرآیندی اطمینان حاصل گردد. در نهایت اقدام به بارگذاری کاتالیست ها نمود و با کمک کارشناسان مجرب شرکت فولاد غرب آسیا در آغاز تیرماه ۱۴۰۰ موفق به راه اندازی مجدد این واحد نمود.
در حال حاضر این پکیج که بهره گیری از آن در بسیاری از واحد های صنعتی، راهکاری بهینه برای تولید هیدروژن می باشد، در شرکت فولاد غرب آسیا که بیش از ۱۵% کل نورد سرد کشور را بر عهده دارد، در حال عملیات بوده و بسیاری از مشکلات این شرکت تولیدی را مرتفع نموده است.
شایان ذکر است که در حاشیه افتتاح و راه اندازی این پکیج، تفاهم نامه ای جهت راه اندازی دیگر پکیج تولید هیدروژن شرکت فولاد غرب آسیا توسط شرکت گسترش فناوری خوارزمی و نیز تفاهم نامه توسعه دانش فنی غربال های مولکولی که مورد نیاز بسیاری از صنایع کلیدی کشور می باشند، به امضاء طرفین رسیده و در دستور کار قرار گرفت.
- صنعت فولاد آلمان پیشتاز تولید فولاد کمکربن میشود / سرمایه گذاری ۲۰میلیارد یورویی در زیرساختهای هیدروژنی
- بازدید مدیر عامل شرکت فولاد غرب آسیا از شرکت ورق خودرو چهار محال و بختیاری
- آغاز همکاری خوارزمی و فولاد هرمزگان
- 🎥پویایی صنایع فولادی با هوش مصنوعی
- بازدید نهاد علمی فناوری و اقتصادی دانش بنیان ریاست جمهوری از فولاد غرب آسیا
- ضرر سرمایهگذاران و بیم سرمایهگذاری در صنعت فولاد
- آهن و فولاد غدیر ایرانیان میزبان نسل جدید کاتالیستهای خوارزمی
- افزایش نرخ تولید و سودآوری واحدهای فولادی با کاتالیستهای بهبود یافته خوارزمی
- توسعه همکاری خوارزمی با فولاد خوزستان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران