متن کامل یادداشت شاهین حیدری مدیرعامل شرکت صنایع فولاد توانآور آسیا به شرح زیر است:
متأسفانه آن دسته از تولیدکنندگان زنجیره فولاد که در پاییندست حلقه تولید محصولات تخت فولادی قرار دارند، به شدت با مشکل تأمین مواد اولیه دست و پنجه نرم میکنند. در کنار این مشکل حاد، عدم توازن قیمتی در تعیین قیمتهای پایه عرضه در بورس کالا نیز برخی تولیدکنندگان را به شدت تحت فشار قرار داده است.
مشکل تأمین مواد اولیه تا اندازهای حاد شده که شرکت صنایع فولاد توانآور آسیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده ورق قلعاندود در ایران و خاورمیانه در بخش خصوصی با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن در سال به دلیل عدم دسترسی به مواد اولیه در آستانه تعطیلی قرار گرفته است. خصوصاً بعد از ابلاغ شیوهنامه فولادی از پاییز سال ۹۹ به بعد، دسترسی این شرکت به مواد اولیه، کمتر و کمتر شده است.
تا پیش از ابلاغ شیوهنامه تنظیم بازار فولاد، شرکت صنایع فولاد توانآور آسیا با زحمات زیاد میتوانست حدود ۳۰ درصد نیاز و ظرفیت کارخانه، ورق Black Plate یا ورق سیاه ویژه قلعاندود تهیه کند. اما مدتی است که سهمیههای این شرکت در هالهای از ابهام قرار گرفته و گرههای اداری مانع از تأمین مواد اولیه شده است. مشکل تا جایی حاد شده است که این شرکت که ظرفیت تولید ماهانه ۱۳ هزار تن ورق قلعاندود دارد، در سه ماه نخست سال با مصرف تمام اندوخته مواد اولیه خود در مجموع تنها ۵ هزار تن محصول تولید کرده است!
صنایع فولاد توانآور آسیا به دلیل عدم دستیابی به مواد اولیه در آستانه تعدیل نیرو و تعطیلی قرار دارد و با کمال تأسف، شرکتی که یک محصول استراتژیک موردنیاز صنایع مهمی همچون نفت و صنایع غذایی را تولید میکند، به دلیل اینکه سهمیه مواد اولیه آن گرفتار موانع بورکراتیک شده است، در حال حاضر زمینگیر شده است. مانعزدایی و پشتیبانی از تولید، برای این شرکت و شرکتهای مشابه به این معنا است که با رفع موانع اداری، سریعاً مواد اولیه موردنیاز این شرکتها تأمین شود.
شرکت صنایع فولاد توانآور آسیا تنها مصرفکننده ورق سیاه ویژه قلعاندود در کشور است و باید ترتیبی اتخاذ شود تا این شرکت بتواند از طریق عرضه اختصاصی و بهصورت مستقیم از فولاد مبارکه، ماده اولیه موردنیاز خود را تأمین کند.
مشکل دیگر عدم توازن و تناسب قیمتی در در محصولات تخت است. عرضه در بورس کالا الزامی است و اجازه صادرات هم داده نمیشود. در چنین شرایطی، شرط انصاف و عدالت و لازمه توسعه این است که بین قیمت محصولات تخت فولادی، توازن اصولی موجود در بازارهای جهانی وجود داشته باشد. متأسفانه قیمت پایه عرضه ورق قلعاندود در بورس کالا پایینتر از ورق رنگی است، در حالی که در دنیا، قیمت ورق قلعاندود ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار به ازای هر تن بالاتر از ورق رنگی است! قیمت پایه ورق قلعاندود از قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصول پایینتر است. این عدم تناسبی قیمتی باعث فشار به شرکتهای پاییندستِ زنجیره فولاد شده و تولید داخلی محصولات استراتژیکی مثل ورق قلعاندود را به خطر انداخته است.
- مدیر ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه: ارتقای کیفیت محصولات در اولویت است
- رکورد تولید ماهیانه ورق قلعاندود در فولاد مبارکه شکسته شد
- آیا کمبود حلب، علت کمبود روغن جامد در بازار است؟/ شرکت فولاد توانآور آسیا: هیچ مشکلی در تأمین ورق حلب وجود ندارد/ رسوب انبوه ورق قلعاندود حلب به اطلاع تولیدکنندگان روغن رسیده است
- کارگروه تنظیم بازار فرمول جدید قیمت پایه میلگرد را ابلاغ کرد/مچینگ ورقهای فولادی برای ۳ ماه به طور آزمایشی اجرا می شود
- کاهش ۳ درصدی رقابت در عرضه ورق گرم فولاد مبارکه/ پوشش تقاضای ورق گرم در بورس کالا از ۶۶ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافت
- شمش ۳۵۰ تومان پایین تر از هفته قبل فروش رفت
- ورق فولاد مبارکه کیلویی ۷۰ تومان ارزان شد/ بازار ورق هر هفته به تعادل نزدیک تر می شود
- افزایش عرضه ورق هم عطش بازار را کنترل نکرد/ سقف رقابت ورق گرم ۳۶ درصد
- تولید ۶۵ درصد ورق قلع اندود کشور در چهارمحال و بختیاری
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش