
علیرغم مخالفتهای گسترده و نارضایتی فعالان عرصه صنعت، طرح افزایش ۵ برابری بهای برق صنایع فولادی و معدنی از ابتدای سال جاری به تصویب رسید و شکل اجرایی به خود گرفت و باعث م شد.
در چنین شرایطی انتظار بر این بود که برقرسانی به صنایع، روندی مستمر و پایدار به خود بگیرد که عملاً نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه محدودیتهای برقی به اوج خود رسید.
فولادسازی صنعتی مادر است و توقف تولید در این بخش میتواند تبعات بسیاری به دنبال داشته باشد. افت تولید محصول و جا ماندن از برنامهریزیهای تولید، اولین معضلی است که قطعی برق برای واحدهای فولادی کشور رقم زده است.
افت تولید شمش فولادی، عرضه این محصول به بازار را دچار اخلال میکند. شمش فولاد حلقه میانی زنجیره آهن و فولاد بوده و تعیین قیمت در حلقههای ابتدایی و انتهایی زنجیره به نوعی وابسته به قیمت شمش فولادی است. زمانی که اخلالی در این بخش میانی به وجود آید، حلقههای بالادست و پاییندست نیز با چالش روبهرو میشوند.
- ۲۵ درصد از نیاز گروه فولاد خوزستان را سیمیدکو تأمین میکند/ ظرفیت تولید سیمیدکو ۲ برابر میشود/ استراتژی فولاد خوزستان برای مدیریت تبعات ارزانفروشی روسها در بازارهای صادراتی
- مشاهده کنید: چشمانداز فولاد خوزستان در افق ۱۴۱۰/ جزئیات طرحهای توسعه «فخوز»
- سه چالش بزرگ صنعت فولاد/ مصرف برق زنجیره فولاد تنها ۹ درصد کل مصرف کشور است/ سهم ۳ درصدی فولاد خوزستان از کل ارزآوری کشور
- افزایش سبد درآمدی، اولویت اصلی سهماهه دوم فولاد خوزستان است
- حفظ سلامت و ایمنی کارکنان اولویت فولاد خوزستان است
- تهدید بزرگ معضل انرژی برای صنعت فولاد کشور/ نباید به توسعه صنعت فولاد، «نگاه جزیرهای» داشت

مهندس رضا حیدری
مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره هلدینگ فولاد متیل

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان