به گزارش چیلان ، علیرضا گندمکار رئیس واحد گالوانیزه و ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: این شرکت در حال حاضر قادر به تولید ۳ نوع ورق رنگی ساختمانی، دکوراتیو و ورقهای مخصوص لوازم خانگی است که از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان این که تولید ورقهای گالوانیزه رنگی برای تولید لوازم خانگی، بسیار دشوار بوده و از حساسیت بالایی برخوردار است، افزود: شرکت فولاد مبارکه در ایران تنها تولید کننده این نوع ورق بوده و یکّهتاز این عرصه است و در این مسیر باید با شرکتهای کرهای و اروپایی رقابت کند که بیش از ۲۵ سال تجربه در تولید این نوع ورق های فولادی دارند و خوشبختانه توانسته عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
رئیس واحد گالوانیزه و ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه ماهانه ۵۰۰ تن ورق گالوانیزه ویژه برای لوازم خانگی تولید میکند که ورق اولیه برای تولید بیش از ۲۲ هزار دستگاه یخچال را تشکیل میدهد.
وی در ادامه اذعان داشت: این میزان تولید فولاد مبارکه در حالی است که ظرفیت تولید ۶۰۰ تن ورق مخصوص این صنعت در ماه با راهاندازی خط تکمیلی آن در آینده به ۱۰۶۰ تن افزایش خواهد یافت که میتواند به تولید ۵۸ هزار دستگاه یخچال یا ۱۷۵ هزار دستگاه ماشین لباسشویی تبدیل شود؛ این میزان تولید علاوه بر این که میتواند کشور را واردات لوازم خانگی بینیاز کند بلکه میتواند زمینهساز صادرات و ارزآوری برای کشور در این شرایط تحریمی را نیز فرآهم آورد.
گندمکار تصریح کرد: تولیدکنندههای داخلی بعضاً ممکن است از مواد اولیهای استفاده کننده که مشخصات فنی مناسب را نداشته باشد. برای مثال رنگی که روی سطح ورق استفاده میشود یک ترکیب شیمیایی است که میتواند حاوی مواد خطرناکی برای افراد باشد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر این مقدار ورق ویژه تولید لوازم خانگی در شرکت فولاد مبارکه تولید نمیشد، چه زیان و خسارتی را به بدنه کشور وارد میکرد، بیان داشت: در صورتی که ورق های رنگی در فولاد مبارکه تولید نمیشد احتمال رخ دادن دو سناریو وجود داشت. اول این که همه تولیدکنندگان داخلی برای رعایت استاندارهای کیفی مجبور به تامین مواد اولیه از خارج بودند که در این صورت میزان ارز قابل توجهی از کشور خارج میشد و منابع مالی کشور به هدر میرفت.
شایان ذکر است با پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه از صنعت لوازم خانگی این صنعت توانسته است در چند سال اخیر و با وجود تحریم ها رونق بگیرد. رشد ۳۰ درصدی تولید یخچال، رشد ۵۳ درصدی تولید ماشین لباسشویی و رشد ۱۲ درصدی تولید کولرهای آبی در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته، گوشهای از رونق تولید در صنعت ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی در ایران است. موضوعی که یکی از دلایل اصلی آن استفاده از مواد اولیه مرغوب و با قیمت مناسب شرکت فولاد مبارکه بوده که توانسته علاوه بر افزایش کیفیت محصولات نهایی، کاهش قیمت و بنابراین افزایش قدرت خرید مشتریان را در بر داشته باشد.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران