به گزارش چیلان ، نقش جرثقیلهای سقفی در تولید فولاد بسیار حیاتی بوده و بدون این تجهیزات تولید فولاد ناممکن می باشد. جرثقیلهای سقفی شماره ۴۲۸۱ و ۴۲۸۳ مربوط به حمل بیلت در فولادسازی شرکت فولاد خوزستان هر کدام از ۵ عدد درایو ساخت شرکت KONE CRANE در سیستم کنترل خود بهره می برند.
این درایوها عضو حیاتی سیستم کنترل جرثقیلها بوده و ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار با دانش فنی روز می باشند که توابع حرکتی جرثقیل را مدیریت می نمایند. این درایوها در شرایط آب و هوایی خوزستان و تراکم کاری جرثقیل های یاد شده اخیرا به سرعت دچار خرابیهای مکرر شده و باعث توقف و کاهش آماده به کاری جرثقیل ها می گردند، به گونه ای که علاوه بر اتلاف زمان، انرژی و هزینه، وضعیت ناپایداری در عملکرد تولید به دلیل تقلیل آماده به کاری جرثقیلها بوجود آورده اند.
تامین درایوهای اصلی KONE CRANE به دلیل تحریمهای ظالمانه مدت ها است با مشکل مواجه شده و درایو برندهای دیگر، موجود در بازار نیز عمر کاری پایینی داشته و مشکل موجود را حل نمیکردند.
ابراهیم دادرس مدیر تحقیقات، تکنولوژی و بهینه سازی شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ با تشکیل جلسات و پیگیری های انجام شده در یک اقدام دسته جمعی و هم افزایی کم نظیر با همکاری مهندسان و کارکنان تلاشگر واحدهای اتوماسیون و ابزار دقیق، نت جرثقیلها، یک شرکت دانش بنیان و مدیریت تحقیقات، تکنولوژی و بهینه سازی، زوایا و جزییات جایگزینی درایوهای KONE CRANE بررسی شد و طی یک پروژه پژوهشی ۹ ماهه با حداقل هزینه ممکن، درایو دیگری ساخت شرکت VACONE از نوع NXP که امکان تامین آن در بازار وجود داشته و از نظر عملکرد نیز نزدیک به درایوهای اصلی بوده، به عنوان مبنای ساخت درایو بومی، انتخاب شد.
وی افزود: سخت افزار و نرم افزار عملکردی درایوهای VACONE انتخابی با سیستم موجود هم خوانی نداشته و خوانش نرم افزار و کدهای قابل اتصال به شبکه پروفی باس آن نیز در حالت عادی ناممکن بود. لذا اتصال درایو به PLC موجود و سخت افزار و نرم افزار آن تغییرات اساسی را طلب نمود که این مهم به صورت پایلوت بر روی یکی از درایوها انجام شد و
با تلاش کم نظیر تیم پژوهشی و با استعانت از خداوند متعال و تلاش شبانه روزی به نتیجه مطلوب رسید.
دادرس در ادامه گفت: هم اکنون با گذراندن موفقیت آمیز مراحل تست و عملکرد درایو ساخته شده افق روشنی برای غلبه بر مشکل تامین یکی از حساسترین قسمتهای کنترل جرثقیلها برای اولین بار در کشور ایجاد شده که به یاری خدا به کلیه جرثقیلهای مشابه نیز تعمیم داده خواهد شد. این اقدام علاوه بر صرفه جویی موثر در هزینه و زمان، تاثیرات مثبتی بر روند تولید از محل آماده به کاری مطلوب جرثقیلها خواهد داشت.
مدیر تحقیقات، تکنولوژی و بهینه سازی با تشکر از مدیریتهای نگهداری و تعمیرات، نت جرثقیلهای فولادسازی، مجموعه تحقیقات، تکنولوژی و بهینه سازی و شرکت پیشتاز الکترونیک سپاهان ابراز امیدواری نمود که اعتماد به نفس و دانش بدست آمده بتواند راه گشای مشکلات مشابه در سراسر کشور باشد.
دادرس در پایان خاطر نشان کرد: پروژه یادشده را میتوان در سطح گسترده، تجاری سازی نمود.
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- جزئیات تحریمهای جدید فولاد خوزستان توسط آمریکا/ صادرات فولادی گرفتار تحریم خارجی و خودتحریمی داخلی
- تحریمهای ظالمانه هیچ تاثیری بر روند فعالیت شرکت فولاد خوزستان نخواهد داشت
- فوری: فولاد خوزستان در فهرست تحریمهای جدید امریکا قرار میگیرد / مانعتراشی آمریکا برای رشد صادرات فولاد ایران
- تحریمهای جدید: بین همه شرکت های موفق ایرانی؛ چرا فولاد خوزستان؟!
- یکه تازی شرکت فولاد خوزستان در رهبری بازار شمش و اسلب ایران در سال ۱۴۰۲
- تندیس زرین نوآوری برتر ایرانی سال ۱۴۰۲ به شرکت فولاد خوزستان تعلق گرفت
- کارستانِ فولاد خوزستان در تامین نیازهای بازار فولاد ایران
- شرکت فولاد خوزستان، شرکت برتر استان شد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران