به گزارش چیلان ، یکی از واحدهایی که با قطع شدن برق با کاهش تولید روبهرو شد، شرکت آهن و فولاد ارفع است. این واحد فولادسازی در تابستان امسال به دلیل قطع شدن برق، با توقف ۵۲ روزه همراه شده است که این توقف معادل از دست دادن تولیدی حدود ۱۳۰هزار تن شمش و زیانی حدود ۷هزار میلیارد ریال بوده است، اما با تمام این شرایط این فولادساز قادر به رشد ۲۶۴درصدی در زمینه صادرات نسبت به سال قبل شده است.
فولاد ارفع در یک نگاه
شرکت آهن و فولاد ارفع در سال ۱۳۸۳ تاسیس شده و عملیات ساخت واحدهای تولیدی آن از سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۸۶ هکتار آغاز شده است. این شرکت دارای دو بخش تولید آهن اسفنجی با فناوری میدرکس و فولادسازی با فناوری کوره قوس الکتریکی است. ظرفیت اسمی هر دو واحد ۸۰۰ هزار تن در سال است. محصول اصلی شرکت آهن و فولاد ارفع که به بازار عرضه میشود، انواع شمش فولادی است. این شرکت با بهرهگیری از واحدهای تصفیه فولاد و گاززدایی تحت خلأ قابلیت تولید انواع فولادهای ساختمانی و برخی فولادهای مهندسی و آلیاژی را دارا ست.
شرکت آهن و فولاد ارفع در جهت برنامههای توسعهای خود در تلاش است که پایداری در تولید محصول خود داشته باشد و همچنین قصد دارد که توامان در بالادست زنجیره فولاد نیز ورود پیدا کند. یکی از برنامههای توسعهای این شرکت با حمایت سهامداران شرکت، ورود در بالادست زنجیره است تا در آینده شعار از معدن تا نورد را محقق کند.
عملکرد فولاد ارفع در نیمه نخست سالجاری
در همین راستا مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع درباره عملکرد ارفع در ۶ ماه نخست سالجاری عنوان کرد: تولید آهن اسفنجی در واحد احیای مستقیم شرکت در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰۹۹۷۵ هزار تن بوده است که تقریبا مشابه با میزان تولید دوره مشابه در سال گذشته است، ولی تولید شمش در فولادسازی شرکت در نیمه نخست سال جاری به میزان ۳۳۷۹۷۱ تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۲۰درصد کاهش یافته که علت آن نیز محدودیتهای اجباری ناشی از قطع برق بوده است.
علی محمدی در ادامه با اشاره به افزایش میزان صادرات فولاد ارفع عنوان کرد: طی ۶ ماه امسال، صادرات ارفع ۲۶۴درصد افزایش یافته است. این واحد فولادسازی با تکیه بر بازاریابیهای بهموقع خود در نیمه نخست امسال، قادر شده است که به موفقیتهای خوبی در امر صادرات دست یابد و با صادرات ۱۳۰هزار و ۱۲۲ تن، رشد ۲۶۴درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کند.
برنامه شرکت برای نیمه دوم سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در ادامه با اشاره به برنامههای این واحد فولادسازی در سالجاری عنوان کرد: برنامه اصلی شرکت اجرای طرحهای توسعه زیر سقف واحدهای احیا و فولادسازی است که مطابق برنامهریزیهای انجامشده امید است ظرفیت اسمی واحدهای احیا و فولادسازی از ۸۰۰هزار تن فعلی به ترتیب ۱/ ۲ و یکمیلیون تن در سال افزایش یابد و طی آنها ضمن افزایش میزان تولید، نیاز شرکت به تامین آهناسفنجی از بازار رفع شده و حاشیه سود فروش افزایش یابد.
چالشهای یک واحد فولادسازی
محمدی همچنین با اشاره به چالشهای پیشروی فولاد ارفع طی سالجاری عنوان کرد: با اتفاقاتی که در سالجاری بهصورت کاملا بیسابقه رخ داده است، در حال حاضر چالش اصلی ارفع و سایر تولیدکنندگان فولاد موضوع انرژی است. توقفهای سالجاری خسارات بسیار جدی و سنگینی بر شرکتهای فولادی تحمیل کرد و در صورت ادامه این مشکلات در سال آینده و با توجه به کاهش آستانه تابآوری شرکتها، مشکلات تحمیلی بسیار جدیتر خواهد بود. همچنین گمانهزنیهایی برای محدودیت در تامین گاز در فصل زمستان وجود دارد که این نیز میتواند به بحرانی مجدد تبدیل شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر چالشهای انرژی روند افزایش قیمت مواد اولیه و حاملهای انرژی به صورت مداوم حاشیه سود تولید فولاد را کاهش میدهد و در صورت عدم برنامهریزی صحیح در آینده نزدیک امکان ایجاد بحرانهای مالی در شرکتهای فولادی وجود خواهد داشت.
ضرر فولاد ارفع از قطع شدن برق
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در پاسخ به این پرسش که با قطع شدن برق در تابستان سالجاری از میزان تولید خود جا ماندید، تصریح کرد: در تابستان امسال شرکت آهن و فولاد ارفع ۵۲ روز به طور کامل متوقف شد که این مدت زمان معادل از دست دادن تولیدی در حدود ۱۳۰هزار تن شمش و زیانی در حدود ۷هزار میلیارد ریال بوده که بسیار قابل توجه بوده است.
البته با تلاشهای انجام شده از جمله افزایش میزان صادرات در تیر ماه تا جای ممکن سعی شد این آسیبها کمرنگ شود. البته در زمان قطع شدن برق تلاش کردیم تعمیرات سالانه خود را انجام بدهیم و تعمیرات واحد ذوب را با زمان کاهش مصرف برق مد نظر دولت هماهنگ کنیم. تمام سعی ما بر این اساس است که خللی در برنامهریزی تولید سالانه شرکت ایجاد نشود.
اجازه دهند که عرضه و تقاضا بر بازار حاکم شود
محمدی در ادامه با اشاره به بخشنامههای دست و پاگیر دولتی که برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد میکند، عنوان کرد: به طور کلی راه نجات اقتصاد ایران، آزادسازی آن است از همین رو بهتر است اجازه داده شود تا عرضه و تقاضا بر بازار حکمفرما باشد و نه بخشنامه و مصوبات دستوری.
سخن پایانی
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به توضیحات ارائه شده و بحرانهایی که به نظر میرسد در حوزههای مختلف از جمله انرژی، محیط زیست، سودآوری شرکتها و… در آینده نزدیک گریبان صنعت فولاد کشور را بگیرد، راهی جز تلاش برای تحقق توسعه پایدار و حکمفرما کردن رویهای علمی بر صنعت فولاد وجود نخواهد داشت. محمدی تاکید کرد: در برهه کنونی شرکتهای فولادی باید هر چه بیشتر برای پژوهشهای هدفدار سرمایهگذاری کنند و همزمان با تکیه بر علم آیندهپژوهی تلاش کنند تهدیدهای آینده را به فرصت تبدیل کنند.
- رکوردزنی جدید شرکت آهن و فولاد ارفع در تولید آهن اسفنجی
- تابآوری صنعت فولاد به چالش کشیده شده است / تداوم رویه کنونی به زیاندهی حتمی صنعت میانجامد
- کسب تندیس زرین توسط شرکت آهن و فولاد ارفع در هفتمین همایش ملی کیفیت
- تقویت جریان صادرات فولاد از اروپا به مصر همزمان با کاهش صادرات قاره سبز
- باید فرصت برای صادرات فولاد کشور فراهم شود
- رشد ۱۷۰ درصدی سود خالص ارفع در بهار امسال/ جزئیات عملکرد خیرهکننده آهن و فولاد ارفع
- سهامداران فولاد ارفع بخوانند/زمان پرداخت سود نقدی ارفع مشخص شد
- واحد برتر صنعتی و معدنی به ارفع رسید
- شرط جدید واردات فولاد به اروپا: اثبات کنید اثری از روسیه در کل زنجیره نیست!
- خروج فولاد و سیمان از بورس به نفع کشور نیست
- فروش کل آهن اسفنجی بورسی برای دومین هفته متوالی / نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- امتیازات نسبی تولید فولاد در ایران سلب نشود
- چرایی لزوم عرضه فولاد در بورس/ مرور تجربیات عبرتآموز «قبل و بعد عرضه فولاد در بورس کالا»
- تجهیزات خارجی کارخانه گندلهسازی کردستان در آستانه نصب/ پیشرفت ۵۲ درصدی تجهیز کارخانه با ماشینآلات روز / سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۷۰۰ نفری در گندلهسازی کردستان
- اعتراض فولادسازان ترک به گرانی انرژی در ترکیه / افزایش قیمت برق و گاز صنایع تا ۲۰ درصد
- حضور درخشان گهرزمین در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان
- گردهمایی فولادی اروپا و امریکا در آینده نزدیک / اهداف نشست تعرفه واردات، تحریم بیشتر روسیه و مازاد تولید جهانی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
- طرحهای توسعه فولاد هرمزگان متوازن پیش میروند
- دیدار مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با رییس جمهور
- دوره کاربردی “ترانسفورماتورها و کورههای ذوب در صنایع فولادی “
- برابری میزان تولید فولاد مبارکه با فولاد ۵ کشور مهم جهان /۷۰ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تولید داخل است
- وعده وزیر صمت برای تولید فولاد سبز/ حرکت به سمت تولید فولادهای پیشرفته
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا
مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران