مهندس کشانی ضمن بیان میزان تولید و فعالیتهای این شرکت، در خصوص چالشها و مشکلات پیشروی مجتمع فولاد صنعت بناب گفت: فولاد بناب دارای دو خط ذوب (۳۰۰ هزار تن ذوب قوس الکتریکی و ۱۵۰ هزار تن ذوب القایی) است. این شرکت دارای ظرفیت ۱.۵ میلیون تن نورد در سال است. مجتمع فولاد صنعت بناب نیز مانند سایر شرکتهای نورد با مشکل تأمین مواد اولیه مواجه شده است. البته نگرانی درباره تأمین مواد اولیه موضوع جدیدی نیست و از سالهای گذشته وجود داشته است.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در رابطه با علل اصلی چالش تأمین مواد اولیه گفت: یکی از علل این مشکل، حلقه مفقوده سنگ آهن و ضعف اکتشاف در ابتدای زنجیره آهن و فولاد است. بر اساس هدفگذاری انجامشده قرار است تا سال ۱۴۰۴ تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن برسد اما در حوزه تأمین سنگ با مشکل مواجه هستیم. مشکل اصلیتر برای مجتمع صنعت فولاد بناب این است که به معدن وصل نیست.
زیان در حلقه آخر زنجیره فولاد
مهندس محمد کشانی در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای رفع مشکل تأمین مواد اولیه گفت: برای رفع این مشکل تمهیداتی با همکاری تیم جدید و هیئت مدیره اندیشیده شده است. در آذربایجان شرقی پتانسیل خوبی برای این کار وجود دارد. در این استان بیش از ده شرکت القایی و نوردی است که ما جلسات مشترکی را با آنها در راستای تأمین مواد داشتهایم. وی افزود: با این وجود و با درنظر داشتن تمامی این تمهیدات، حلقه آخر زنجیره فولاد از سال گذشته، در زیان بوده است و جا دارد برای این مشکل چارهاندیشی شود.
حل چالش تأمین مواد اولیه
کشانی تصریح کرد: یکی از اولولیتهای بنده به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد، بحث تأمین مواد اولیه شرکتها در پاییندست زنجیره فولاد است. در حال حاضر با توجه به ورود دولت و اعمال قیمتگذاری، امکان افزایش نرخ وجود ندارد؛ ضمن آنکه مارجین بین قیمت شمش و میلگرد به حداقل رسیده است. تلاش ما این است که با کمکگرفتن از شرکتهای بزرگ این بحران را پشت سر بگذاریم.
بخشنامههایی که برای تولید مثل سم هستند
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در خصوص عوارض صادراتی و بخشنامههای مرتبط با این عوارض گفت: باید توجه داشت مجتمع فولاد صنعت بناب با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد، امکان صادرات نیز دارد. این شرکت تا پایان سال گذشته توانست بخش عمدهای از تولیدات خود را به کشورهای عراق و ترکیه صادر کند.
وی ادامه داد: متاسفانه به واسطه بخشنامههای ابلاغشده روند تولید با سختیهایی روبرو شده است و این بخشنامهها مثل سم برای صنعت عمل میکنند. با مراجعه به معاملات بورس کالا میتوان مشاهده کرد که عرضههای صورت گرفته در بورس با استقبال چندانی مواجه نشدهاند.
کشانی افزود: آمارها نشان میدهد از حدود ۲۸ میلیون تولید انجامشده در سال ۱۴۰۰، تنها ۱۲ الی ۱۳ میلیون تن جذب بازار داخلی شده است. این عدم تقاضا بیانگر آن است که بخشی از تلاش ما باید در راستای حضور در بازارهای جهانی باشد. این در حالی است که با صدور بخشنامههایی مثل مصوبه عوارض صادراتی، حضور ما در بازارهای جهانی سختتر شده است. متاسفانه تلاش ما برای حضور پایدار در بازارهای جهانی، پشت سر گذاشتن رقبا و به دست آوردن مشتریان وفادار با صدور چنین بخشنامههایی به یکباره نقش برآب میشود.
تصرف بازارهای صادراتی ایران توسط رقبا
مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب تصریح کرد: اطلاعات ما نشان میدهد که در فروردین و اردیبهشتماه سال جاری، نیاز دو کشور عراق و ترکیه از کشورهای دیگری به جز ایران تأمین شده است و کشورهای دیگر توانستهاند به دلیل عدم حضور ما، بازار را از آن خود کنند. اگرچه بخشنامههای مذکور اصلاح یا حذف شده است اما باید توجه داشت که به دست آوردن بازار قبلی و حضور در آن نیاز به صرف انرژی دوچندان دارد.
*این گفتوگو در شماره ۱۰۲ نشریه چیلان منتشر شده است
- بورس کالا محل کشف قیمت نیست / موفقیت های امروز صنعت فولاد را پایان داستان فولاد ندانید
- دولت نمی تواند هر تصمیمی برای سرمایه بخش خصوصی بگیرد/ تابلوی بورس مهم ترین دماسنج صنعت فولاد است
- صنعت فولاد تاب آوری چالشهای جدید را ندارد
- سخنرانی «مدیرعامل فولاد مبارکه» در همایش «تابآوری در صنعت فولاد»
- رشد ۲۸.۵ درصدی صادرات انواع محصولات فولادی در پنج ماهه ۱۴۰۲ / صادرات محصولات فولادی از ۵ میلیون تن فراتر رفت
- افزایش تولید انواع محصولات زنجیره فولاد در ۵ ماه گذشته / رشد ۳۰ درصدی در تولید تیرآهن رقم خورد
- سخنرانی «رئیس سازمان بورس» در همایش «تابآوری در صنعت فولاد»
- رای دیوان عدالت اداری به غیر قانونی بودن مصوبه عوارض صادراتی/ عوارض صادراتی فولاد لغو میشود؟
- همایش تابآوری در صنعت فولاد برگزار میشود
- تجهیزات خارجی کارخانه گندلهسازی کردستان در آستانه نصب/ پیشرفت ۵۲ درصدی تجهیز کارخانه با ماشینآلات روز / سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۷۰۰ نفری در گندلهسازی کردستان
- اعتراض فولادسازان ترک به گرانی انرژی در ترکیه / افزایش قیمت برق و گاز صنایع تا ۲۰ درصد
- حضور درخشان گهرزمین در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان
- گردهمایی فولادی اروپا و امریکا در آینده نزدیک / اهداف نشست تعرفه واردات، تحریم بیشتر روسیه و مازاد تولید جهانی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
- طرحهای توسعه فولاد هرمزگان متوازن پیش میروند
- دیدار مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با رییس جمهور
- دوره کاربردی “ترانسفورماتورها و کورههای ذوب در صنایع فولادی “
- برابری میزان تولید فولاد مبارکه با فولاد ۵ کشور مهم جهان /۷۰ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تولید داخل است
- وعده وزیر صمت برای تولید فولاد سبز/ حرکت به سمت تولید فولادهای پیشرفته
- رشد کمی و کیفی در فولاد رشد تولید را به همراه خواهد داشت/ تولید کشور را ارتقاء میدهیم
- افتتاح نیروگاه «شهید حاج احمد کاظمی» شرکت فولاد مبارکه بهعنوان اولین واحد نیروگاهی کلاس F صنایع در محل مصرف به دست رئیسجمهور
- رئیسی وارد اصفهان شد/ راهاندازی نیروگاه فولاد مبارکه توسط رئیس جمهور
- ضرایب قیمتی زنجیره فولاد در هفته ای که گذشت
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا
مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران
جهاندار شکری
مدیرعامل ذوب آهن بیستون و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران