به گزارش چیلان ، همانگونه که مستحضرید، وزارت محترم صمت طی بخشنامه شماره ۱۷۰۶۲۲ صادرات هرگونه محصولات فولادی که تا قبل از این در اختیار تولیدکنندگان بوده است را برای تمامی کسانی که کارت بازرگانی دارند آزاد نمود. این بخشنامه تبعات سنگینی برای تولید کنندگان کشور برجای گذاشت که پارهای از آنها به شرح ذیل است.
۱. از آنجائیکه تولیدکنندگان طی بخشنامه شماره ۶۰/۱۷۱۴۸۳ دولت، موظف به بازگشت ارز حاصل از صادرات در سیستم نیمایی و با قیمت ۲۸,۵۰۰ تومان می باشند لذا با توجه به رشد قیمتهای داخلی فولاد و همچنین نرخ ارز آزاد عملا توجیه اقتصادی برای صادرات محصولات فولادی برای تولیدکننده وجود نخواهد داشت و سکان صادرات محصولات فولادی به خصوص میلگرد در آینده ای نزدیک کاملا بدست تجار خواهد افتاد چرا که تجار میتوانند در قبال تعهد ارزی ایجاد شده واردات داشته باشند و آنرا با نرخ ارز آزاد در داخل کشور به فروش برسانند ولی چنین امکانی برای تولیدکنندگان وجود ندارد؛ لذا با توجه به اختلاف ارز آزاد و ارز نیمایی عدم النفع تولیدکنندگان از محل صادرات به ازای هر تن میلگرد حدود ۸ میلیون تومان میشود که معادل ۱۹۰ دلار (با احتساب ارز آزاد ۴۲,۰۰۰ تومان) خواهد شد لذا نوردکاران ترجیح می دهند محصول خود را در بورس عرضه کنند تا خسارت کمتری دریافت کنند.
۲. از آنجائیکه هم اکنون قیمت میلگرد در بورس کالا بدون احتساب ارزش افزوده حدود ۱۹ هزار تومان میباشد که بر مبنای دلار آزاد (۴۲,۰۰۰ تومان) حدود ۴۵۰ دلار می شود و بر مبنای دلار نیمایی (۲۸,۵۰۰ تومان) حدود ۶۶۰ دلار. یعنی اگر تولیدکننده بنا باشد ارز میلگرد صادراتی خود را در سیستم نیما بفروشد بایستی میلگرد را به قیمت ۶۶۰ دلار بفروشد تا زیان نبیند که عملا امکان پذیر نیست چرا که قیمت میلگرد ایرانی به لطف این سیاست دولت حدود ۵۰۰ دلار تثبیت شده است و این قیمت برای تجار ۵۰ دلار سود به همراه دارد ولی برای تولیدکننده ۱۶۰ دلار ضرر!
۳. تجاری که اقدام به صادرات محصولات میلگرد میکنند معمولا به دنبال ارزان ترین میلگرد هستند تا سود بیشتری را بدست بیاورند و این امر سبب می شود محصولات بیکیفیت جای محصولات با کیفیت را بگیرد که این امر در دراز مدت اعتبار صادرات کشور را زیر سوال می برد و منجر به کاهش بازارهای صادراتی کشور خواهد شد.
۴. از آنجائیکه صادرات میلگرد به مبلغ ۵۰۰ دلار برای تجار که میلگرد را با قیمت ۴۵۰ دلار در بورس خریداری می کنند کاملا به صرفه است لذا اجازه افزایش قیمت ها را برای میلگرد صادراتی ایران نمیدهند و این در حالی است که اگر صادرات این محصولات در اختیار تولیدکننده باشد می تواند با افزایش قیمت های صادراتی درآمد ارزی بیشتری را نصیب کشور نماید.
۵. متاسفانه با اجرای این تصمیم و با رشدی که قیمت دلار در بازار دارد هر روز فاصله بین ارز نیمایی و ارز آزاد بیشتر شده و تولیدکنندگان هر روز خسارت بیشتری دریافت میکنند و سود سرشاری که نصیب واردکننده می شود نه تنها اجازه رشد قیمت های صادراتی را نمیدهند بلکه هر روز این قیمتها در اثر رقابت منفی تجار کاهش مییابد.
با توجه به جمیع جهات فوق الزام صادرکنندگان محصولات فولادی به تسویه تعهدات ارزی با نرخ ارز نیمایی، برای صادرات کشور خطر بزرگی را به همراه دارد و می تواند صادرات غیر نفتی را با خطری جدی مواجه نماید و اگر دولت اصرار دارد که به این سیاست جهت تثبیت قیمت ها ادامه دهد، لااقل مجوز صادرات این محصولات را از تجار سلب کند تا تولیدکنندگان بتوانند بازار صادراتی را خود مدیریت نمایند.
- سود ۵ همتی فولادیها از ابطال دستورالعمل افزایش نرخ خوراک گاز صنایع / میزان خودتامینی برق در صنعت فولاد به ۳.۵۰۰ مگاوات رسید
- ۸۷ درصد میلگرد عرضه شده خریدار نداشت/ نتیجه معاملات میلگرد در بورس کالا
- عراق بر واردات میلگرد عوارض ۲۰درصدی وضع کرد / فولادسازان عراقی از سختی رقابت با ایرانیها میگویند
- فولاد خراسان، حامی صنعت استان در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی
- بهار تولید فولاد خراسان با دو رکورد شکنی آغاز شد
- افزایش یک درصدی قیمت میلگرد همزمان با معاملات ضعیف/ نتیجه معاملات میلگرد در بورس کالا
- قیمت میلگرد هم به اندازه شمش کاهش یافت/ نتیجه معاملات میلگرد در بورس کالا
- احداث کارخانه کنسانتره فولاد خراسان در سنگان شتاب می گیرد
- آزمون استخدامی شرکت مجتمع فولاد خراسان۲۷ بهمن برگزار میشود
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش