به گزارش چیلان ، ترکیه هشتمین کشور بزرگ تولیدکننده فولاد دنیا و یکی از رقبای اصلی ایران در بازارهای فولاد منطقه است. گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه که چیلان نکات مهم آن را استخراج کرده و در این نوشتار به مخاطبان گرامی ارائه می شود، از کاهش قابل توجه ۱۲ درصدی تولید و ۲۰ درصدی صادرات فولاد این کشور حکایت دارد! آمارهایی در این گزارش وجود دارد که اگر تحلیل لازم روی آنها انجام شده و تصمیمات به موقع اتخاذ شود، می تواند موجب شناخت بیشتر این رقیب سنتی ایران در بازار فولاد و در نهایت رشد و توسعه فولاد کشور در عرصه جهانی گردد. گزارش تحلیلی چیلان از فولاد ترکیه را در ادامه بخوانید:
مصرف داخلی معادل ۹۰ درصد تولید فولاد ترکیه
به گزارش چیلان و بنا بر اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه، تولید فولاد این کشور در نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل با ۳۰.۷ درصد کاهش در سطح ۲,۴ میلیون تن بوده است. همچنین میزان تولید فولاد ترکیه در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۲ نیز با ۱۲,۳ درصد کاهش به ۳۲,۵ میلیون تن رسید. تولید فولاد ترکیه در سال ۲۰۲۲ بر اساس تازه ترین گزارش انجمن جهانی فولاد، ۳۵.۱ میلیون تن اعلام شده که حاکی از افت ۱۲.۹ درصدی نسبت به سال گذشته میلادی است.
بر اساس این گزارش، میزان مصرف فولاد ترکیه در ماه نوامبر ۲۰۲۲ با ۱۷.۱ درصد کاهش نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۲,۴ میلیون تن رسیده است. همچنین میزان مصرف ۱۱ ماهه نیز با ۴.۳ درصد کاهش در سطح ۲۹,۵ میلیون می باشد.
صادرات ۱۴ میلیارد دلاری فولاد ترکیه
میزان صادرات محصولات فولادی کشور ترکیه در نوامبر ۲۰۲۲ از نظر وزنی ۸۸۵ هزار تن بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰,۴ درصد کاهش نشان می دهد. همچنین میزان صادرات فولاد ترکیه در این ماه از نظر ارزش دلاری با ۴۶,۵ درصد کاهش به ۷۷۱ میلیون دلار رسیده است.
گزارش چیلان از آمار اعلامی انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه نشان می دهد که صادرات محصولات فولادی این کشور در دوره ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ با ۱۹.۹ درصد کاهش به ۱۴.۵ میلیون تن و از نظر ارزش دلاری نیز با ۱۰,۴ درصد کاهش به ۱۳.۳ میلیارد دلار رسیده است. برآورد می شود که این رقم تا پایان سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۴ میلیارد دلار رسیده باشد.
پیشی گرفتن واردات از صادرات فولاد ترکیه
به گزارش چیلان ، واردات محصولات فولادی ترکیه هم در نوامبر ۲۰۲۲ در مقایسه با ماه مشابه سال ۲۰۲۱ با کاهش ۷.۵ درصدی به ۱.۱ میلیون تن و از لحاظ ارزش دلاری با ۲۴,۵ درصد کاهش به یک میلیارد دلار رسیده است.
میزان واردات محصولات فولادی این کشور در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۲ نیز با ۴ درصد کاهش به ۱۳.۶ میلیون تن و از لحاظ ارزش دلاری با ۱۰,۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ به ۱۴.۵ میلیارد دلار رسیده است. سهم واردات در مصرف محصولات فولادی ۳۰,۶ درصد می باشد.
نسبت صادرات محصولات فولادی به واردات این محصول که در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۱۴ درصد بود، در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ به ۹۲ درصد کاهش یافت. نسبت صادرات به واردات در نوامبر ۲۰۲۲ نیز از ۱۰۹ درصد به ۷۷,۱ درصد کاهش یافته است.
۳۷ درصد ظرفیت تولید فولادسازان ترک خالی ماند
کاهش تولید فولاد خام در ترکیه در ماه نوامبر نیز همچون ماه های قبل ادامه یافت و بنا به گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه دسامبر نیز همین روند تکرار شده است. در حالی که تولید فولاد ترکیه در سه ماه گذشته به طور متوسط ۱۸.۷ درصد کاهش داشته است، کاهش تولید در ماه نوامبر به دلیل کاهش تقاضای فولاد در بازارهای جهانی و افزایش هزینه های انرژی، ۳۰٫۷ درصد بوده است.
به این ترتیب نرخ بهره برداری از ظرفیت کارخانجات تولید فولاد در نوامبر به ۵۱ درصد و در دوره ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ از ۷۴٫۸ درصد مدت مشابه سال قبل به ۶۳٫۳ درصد کاهش یافت.
همچنین وضعیت مشابهی در صادرات محصولات فولادی ترکیه مشاهده می شود. بر این اساس، صادرات محصولات فولادی در ماه نوامبر ۴۰,۴ درصد و در دوره ژانویه تا نوامبر ۱۹٫۹ درصد کاهش داشته است.
- جزئیات افزایش تعرفههای واردات فولاد به ترکیه / چین در معرض سنگینترین تعرفهها/ لزوم واکنش فوری دولت ایران برای اجرای تعرفه های آنتی دامپینگ
- افت و خیز تولید فولاد ترکیه در ۱۳ ماه گذشته / متوسط تولید ماهانه ترکها چقدر است؟
- افت ۸.۵ درصدی تولید فولاد ایران در آغاز فصل گرما / همسایه غربی ماه گرم را با رشد ۴.۳درصدی پشت سر گذاشت
- رشد صادرات و کاهش واردات فولاد ترکیه / ترکها چه میزان از ظرفیت را تولید میکنند؟
- چشمانداز صادرات فولاد ترکیه در ۲۰۲۴ و ۲۰۲۸ میلادی چقدر است؟ / بازارهای شمال افریقا در تیررس فولادسازان ترک
- جزئیات محدودسازی صادرات فولاد از ترکیه به اسرائیل / چرا اردوغان پس از شش ماه زیر بار رفت؟
- تولید فولاد ترکیه در مسیر رشد / دو ماهه نخست ۲۰۲۴، ۳۴.۵ درصد بیشتر از ۲۰۲۳
- جولان فولادساز ترک در سرزمین اعراب / چه کسی فولاد پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری عربستان را تامین میکند؟
- آغاز تحقیقات بر واردات مفتول در ترکیه / تداوم اعمال سختگیری بر واردات فولاد / روسیه ارزانفروشترین تامینکننده فولادی ترکیه
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران