به گزارش چیلان ، ترکیه هشتمین کشور بزرگ تولیدکننده فولاد دنیا و یکی از رقبای اصلی ایران در بازارهای فولاد منطقه است. گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه که چیلان نکات مهم آن را استخراج کرده و در این نوشتار به مخاطبان گرامی ارائه می شود، از کاهش قابل توجه ۱۲ درصدی تولید و ۲۰ درصدی صادرات فولاد این کشور حکایت دارد! آمارهایی در این گزارش وجود دارد که اگر تحلیل لازم روی آنها انجام شده و تصمیمات به موقع اتخاذ شود، می تواند موجب شناخت بیشتر این رقیب سنتی ایران در بازار فولاد و در نهایت رشد و توسعه فولاد کشور در عرصه جهانی گردد. گزارش تحلیلی چیلان از فولاد ترکیه را در ادامه بخوانید:
مصرف داخلی معادل ۹۰ درصد تولید فولاد ترکیه
به گزارش چیلان و بنا بر اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه، تولید فولاد این کشور در نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل با ۳۰.۷ درصد کاهش در سطح ۲,۴ میلیون تن بوده است. همچنین میزان تولید فولاد ترکیه در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۲ نیز با ۱۲,۳ درصد کاهش به ۳۲,۵ میلیون تن رسید. تولید فولاد ترکیه در سال ۲۰۲۲ بر اساس تازه ترین گزارش انجمن جهانی فولاد، ۳۵.۱ میلیون تن اعلام شده که حاکی از افت ۱۲.۹ درصدی نسبت به سال گذشته میلادی است.
بر اساس این گزارش، میزان مصرف فولاد ترکیه در ماه نوامبر ۲۰۲۲ با ۱۷.۱ درصد کاهش نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۲,۴ میلیون تن رسیده است. همچنین میزان مصرف ۱۱ ماهه نیز با ۴.۳ درصد کاهش در سطح ۲۹,۵ میلیون می باشد.
صادرات ۱۴ میلیارد دلاری فولاد ترکیه
میزان صادرات محصولات فولادی کشور ترکیه در نوامبر ۲۰۲۲ از نظر وزنی ۸۸۵ هزار تن بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰,۴ درصد کاهش نشان می دهد. همچنین میزان صادرات فولاد ترکیه در این ماه از نظر ارزش دلاری با ۴۶,۵ درصد کاهش به ۷۷۱ میلیون دلار رسیده است.
گزارش چیلان از آمار اعلامی انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه نشان می دهد که صادرات محصولات فولادی این کشور در دوره ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ با ۱۹.۹ درصد کاهش به ۱۴.۵ میلیون تن و از نظر ارزش دلاری نیز با ۱۰,۴ درصد کاهش به ۱۳.۳ میلیارد دلار رسیده است. برآورد می شود که این رقم تا پایان سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۴ میلیارد دلار رسیده باشد.
پیشی گرفتن واردات از صادرات فولاد ترکیه
به گزارش چیلان ، واردات محصولات فولادی ترکیه هم در نوامبر ۲۰۲۲ در مقایسه با ماه مشابه سال ۲۰۲۱ با کاهش ۷.۵ درصدی به ۱.۱ میلیون تن و از لحاظ ارزش دلاری با ۲۴,۵ درصد کاهش به یک میلیارد دلار رسیده است.
میزان واردات محصولات فولادی این کشور در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۲ نیز با ۴ درصد کاهش به ۱۳.۶ میلیون تن و از لحاظ ارزش دلاری با ۱۰,۸ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۱ به ۱۴.۵ میلیارد دلار رسیده است. سهم واردات در مصرف محصولات فولادی ۳۰,۶ درصد می باشد.
نسبت صادرات محصولات فولادی به واردات این محصول که در ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۱۴ درصد بود، در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ به ۹۲ درصد کاهش یافت. نسبت صادرات به واردات در نوامبر ۲۰۲۲ نیز از ۱۰۹ درصد به ۷۷,۱ درصد کاهش یافته است.
۳۷ درصد ظرفیت تولید فولادسازان ترک خالی ماند
کاهش تولید فولاد خام در ترکیه در ماه نوامبر نیز همچون ماه های قبل ادامه یافت و بنا به گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه دسامبر نیز همین روند تکرار شده است. در حالی که تولید فولاد ترکیه در سه ماه گذشته به طور متوسط ۱۸.۷ درصد کاهش داشته است، کاهش تولید در ماه نوامبر به دلیل کاهش تقاضای فولاد در بازارهای جهانی و افزایش هزینه های انرژی، ۳۰٫۷ درصد بوده است.
به این ترتیب نرخ بهره برداری از ظرفیت کارخانجات تولید فولاد در نوامبر به ۵۱ درصد و در دوره ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ از ۷۴٫۸ درصد مدت مشابه سال قبل به ۶۳٫۳ درصد کاهش یافت.
همچنین وضعیت مشابهی در صادرات محصولات فولادی ترکیه مشاهده می شود. بر این اساس، صادرات محصولات فولادی در ماه نوامبر ۴۰,۴ درصد و در دوره ژانویه تا نوامبر ۱۹٫۹ درصد کاهش داشته است.
- آغاز تحقیقات بر واردات مفتول در ترکیه / تداوم اعمال سختگیری بر واردات فولاد / روسیه ارزانفروشترین تامینکننده فولادی ترکیه
- آغاز تحقیقات ضددامپینگ فولاد در ترکیه / کشورهای مورد بررسی کدامند؟
- ترکیه محصولات نورد سرد را از کجا میخرد؟ / سهم صفر ایران از بازار ورق سرد همسایه غربی
- افریقا مقصد جدید صادراتی برای فولادسازان ترک / تولید و تجارت فولاد ترکیه در ۹ ماه نخست ۲۰۲۳
- پیامدهای تداوم جنگ اسرائیل و حماس بر بازار جهانی فولاد / اصلیترین شریک فولادی اسرائیل کدام کشور است؟
- ۱۰ صادرکننده برتر فولاد جهان در هشت ماهه ۲۰۲۳ / کاهش حجم صادرات در بیشتر نقاط جهان
- افت و خیر فولاد ترکیه در هشت ماهه ۲۰۲۳ / میانگین تولید در هر ماه چقدر بود؟
- اصلیترین تامینکننده بیلت و بلوم ترکیه کیست؟ / واردات فولاد به همسایه غربی به تفکیک کشورهای جهان
- توسعه صادرات به روش یوکسِلِنسِلیک / فولادساز ترک در اروپا و امریکا کارخانه فولادسازی احداث میکند
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا