به گزارش چیلان ،صنعت برق به عنوان یکی از صنایع زیربنایی، تاثیرگذاری و نقش بی بدیلی بر توسعه بخشهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی دارد و به عبارت دیگر رشد اقتصادی کشورها به شدت به صنعت برق وابسته بوده و به عنوان یکی از مهمترین زیربناهای اقتصادی، نقش مهمی در توسعه اقتصاد و رفاه جامعه ایفا میکند. در صنعت برق تلاش میشود با مدیریت عرضه و تقاضا، شرایط برای توسعه پایدار کشور فراهم شود.
به همین منظور صنعت برق کشور در طول سال های اخیر رشد کمی و کیفی قابل توجهی را داشته تا اهداف توسعه محقق شود. البته همچنان ناترازی در عرضه و تقاضا گریبانگیر صنعت برق است که دولت سیزدهم از آن مغفول نمانده و برنامههایی را برای پوشش ناترازیها به منظور تامین برق صنایع و رشد تولید و همینطور تامین پایدار برق بخش خانگی که مهمترین اولویت وزارت نیرو محسوب میشود، اجرا کرده است.
سال گذشته برای نخستین بار برنامههای مدیریت بار برق با هماهنگی وزارتخانههای نیرو و صمت انجام گرفت. برنامههایی که مشابه با بخش خانگی به صورت تشویق محور انجام شد و مشترکان با مشارکت در این برنامهها با کاهش بهای برق مصرفی مواجه شدند. در نتیجه اعمال این برنامه ها، در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ سهم صنایع از تقاضای برق کشور ۸۹.۳۳ درصد ثبت شد که در مقایسه با زمان مشابه سال قبل از آن افزایش یک درصدی را نشان میداد. آمار رشد مصرف برق در بخشهای مختلف، پتروشیمی، فولاد و سیمان گواه این ماجراست که اجرای برنامههای مدیریت مصرف موفقیت آمیز بوده است.
در راستای تحقق نامگذاری سال ۱۴۰۲، مهار تورم و رشد تولید، برای امسال هم برنامههای مدیریت مصرف صنایع در نظر گرفته شده که در تابستان امسال اجرا خواهد شد. در این خصوص مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی برق میگوید: امسال نیز تامین برق پایدار صنایع که غالبا مشترک شرکتهای برق منطقهای هستند طبق برنامه انجام خواهد شد و مشکلی در تامین برق آنها نداریم.
رجبی مشهدی تصریح کرد: برنامه تامین انرژی صنایع که در سال گذشته انرژی تحویلی آنها به نحوی تامین شد که رشد تولید بیش از ۱۳ درصدی داشتند، امسال نیز ادامه دارد و از طرفی انرژی تحویلی صنایع سیمانی نیز بیش از میزان توافق شده در ماه بوده است؛ بر این اساس طی اسفند و فروردین ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته صنایع بورسی به ترتیب ۹.۴ درصد و ۵.۸ درصد رشد تولید را تجربه کردند. رشد تولید بخش محصولات فلزی در فروردین سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۱۵.۴ درصد بوده که بیانگر تامین برق کافی در سال جاری است.
تامین برق ۹۲ درصد صنایع بدون محدودیت
برنامه تامین برق صنایع کشور برای تابستان امسال در سه گروه تدوین شد که بخش اول آن واحدهای صنعتی کوچک و واحدهای صنفی- صنعتی به ویژه کارگاههای تولیدی کوچک هستند.
سخنگوی برق در خصوص تامین برق این مشترکان میگوید: ۹۲ درصد از مشترکان صنعتی که معادل ۵۸۰ هزار واحد صنعتی هستند، در این بخش قرار می گیرند که شاغلین بسیار زیادی دارند و برق مورد نیاز آنها بدون هیچ محدودیتی تامین خواهد شد.
برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی خارج از شهرکهای صنعتی نیز ۱۲ساعت مشارکت در مدیریت مصرف در نظر گرفته شده که این زمان را هم میتوانند در باقی روزهای هفته با شیفتهای شبانه و جابجایی ساعت کاری جبران کنند.
گروه سوم واحدهای بزرگ صنعتی و انرژی بر هستند که سال گذشته رشد ۲ درصدی مصرف برای این گروه با ۴۴۰ واحد صنعتی رقم خورد. برق مورد نیاز این واحدها مانند سال گذشته تامین خواهد شد و این واحدها با جابجایی بخشی از بار مصرفی خود از ساعات اوج به ساعات غیر اوج و نیز مدیریت زمان بهرهبرداری از تجهیزات وابسته به انرژی در مدیریت مصرف مشارکت کنند.
سخنگوی صنعت برق در این خصوص میگوید: از پیش فرضهای اولیه برنامه امسال تامین کافی محصولات تولیدی صنایع برای رفع نیاز مصرف کشور و همچنین ثبات در قیمت بازار و مهار تورم است که با همکاری وزارت صمت تعیین و ابلاغ شده است.
او ضمن ابراز امیدواری در خصوص پیش بینی بسته انرژی مورد نیاز صنایع توسط وزارت نیرو گفت: این بسته مانند سال گذشته تحویل صنایع مرتبط میشود و قطعا مثل سال قبل، رشد تولید را در پی خواهد داشت.
پرداخت پاداش ۲ تا سه برابری مشارکت صنایع در مدیریت بار
گفتنی است سال گذشته مبلغ ۱۷۰۰ میلیارد تومان نیز پاداش مشارکت صنایع در مدیریت بار پرداخت شد که پیش بینی میشود این رقم امسال افزایش دو تا سه برابری داشته باشد. سهم مشترکان خانگی نیز از این پاداش ۱۳۰۰ میلیارد تومان بود که در مجموع پاداش پرداخت شده را به ۳ هزار میلیارد تومان میر ساند.
- تشکیل فراکسیون امنیت انرژی مجلس با هدف تامین آب و برق پایدار صنایع
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- محدودیتهای برق چقدر به «ارفع» خسارت وارد کرد؟
- نیروگاه سمنان پرچمدار ۴۸ پروژه پیشران اقتصادی
- افزایش ۴۶ درصدی درآمد عملیاتی فولاد اکسین خوزستان/ تغییر سیاست فولاد اکسین از فروش کارمزدی به مالکیتی/ خبرهای خوب مدیرعامل فولاد اکسین از تولید محصولات و گریدهای جدید
- برنامه ذوب آهن برای تولید ۳ میلیون تن چدن/ سهم محصولات با ارزش افزوده «ذوب» به ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید
- اعتراض انجمن فولاد به محدودیت های صادراتی اخیر وزارت صمت/ کف عرضه های غیر کارشناسی و قطعی برق مانع از رعایت تعهدات ابلاغی شده است/ درخواست تمدید ۳ ماهه لیست شرکت های مجاز صادراتی
- با کاهش محدودیتهای مصرف برق، تولید روزانه فولاد خوزستان به روزهای اوج خود نزدیک شد
- کارخانه نورد سنگین شرکت فولاد آلیاژی ایران در انتظار رفع محدودیت های برق/نورد سنگین مهیای آغاز تولید شد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران