به گزارش چیلان ،همزمان با انجام عملیات نوسازی ریومپ مرحله اول خط تاندم پنجقفسهای نورد سرد فولاد مبارکه، پروژه توقف پانزدهروزه خط اسیدشویی شماره یک این ناحیه نیز آغاز شد و علاوه بر نوسازی بسیاری از بخشهای این خط تولیدی، مزایای دیگری نظیر بهینهسازی خط، تحکیم و تداوم تولید کمّی و کیفی و ارتقای فرایندهای زیستمحیطی را به ارمغان آورد.
در همین زمینه برخی از مدیران، مسئولان و متصدیان این تعمیرات ویژه و اثرگذار در مصاحبه با خبرنگار فولاد چنین گفتند:
محسن استکی، مدیر محصولات سرد فولاد مبارکه:
خط اسیدشویی شماره یک در ورودی ناحیه نورد سرد وظیفه اکسیدزدایی و آمادهسازی ورق برای فرایندهای بعدی نورد سرد یا فروش مستقیم را بر عهده دارد. محصولات این واحد سیکل سرد، قلعاندود، گالوانیزه و رنگی را تغذیه میکند. این خط از تکنولوژی قدیمی غوطهوری برای اکسیدزدایی استفاده میکند.
با عنایت به اینکه کلافهای خطوط نورد از خطوط اسیدشویی تغذیه میگردد، تابهحال امکان توقف بلندمدت سالانه در این خطوط فراهم نشده بود؛ اما خوشبختانه با حمایت مدیریت ارشد سازمان، فرصت توقف بهدلیل ریومپ مرحله اول خط تاندم ایجاد شد و با کمک مدیریت برنامهریزی تولید برای برقراری فلومتریال در خطوط ناحیه نورد سرد و تمهیداتی که در ماههای قبل انجامگرفته بود، امکان توقف پانزدهروزه برای خط اسیدشویی شماره یک مهیا گردید و با همکاری و هماهنگی واحدهای پشتیبانی و دیگر واحدهای فولاد مبارکه حداکثر استفاده از این توقف انجام شد.
با همت و تلاش کارکنان واحد اسیدشویی و با کمک و همراهی سایر واحدهای پشتیبانی و ذیربط، در جریان این عملیات تعمیراتی، کارهای مختلفی با موفقیت انجام شد و شرایط رسیدن به اهداف تعیینشده را مهیا ساخت.
برخی از اهداف محقق شده در این عملیات تعمیراتی عبارتاند از: بهینهسازی، تحکیم تداوم تولید کمّی و کیفی این واحد و ارتقای شرایط زیستمحیطی؛ افزایش ایمنی واحد؛ بومیسازی تجهیزات ازجمله استرینگ حوضچه و حوضچههای شستوشو؛ کاهش توقفات اضطراری؛ افزایش رضایتمندی کارکنان و کاهش مصارف آب و انرژی.
حسین داستانی، رئیس واحد اسیدشویی:
با توجه به وضعیت فرسودگی تجهیزات و بهمنظور اطمینان و حفظ تداوم تولید اسمی و کیفی مورد انتظار در سالهای آتی، بهینهسازی واحد اسیدشویی در این مقطع اجتنابناپذیر بود.
برنامهریزی برای این تعمیرات از بهمنماه سال گذشته با مشخص کردن نقاط بحرانی و تجهیزات معیوب، تهیه و تدارک متریال موردنیاز و انجام چند ماه کار مقدماتی فشرده فنی و تدارکاتی آغاز شد. اهم فعالیتهای انجامشده در این عملیات تعمیراتی مهم و اثربخش به این شرح است:
– بازسازی حوضچههای اسید؛
– بهینهسازی سیستم مکش بخار؛
– طراحی، ساخت و نصب استرینگ حوضچه و حوضچه شستوشوی شماره یک؛
– بهینهسازی سیستم شستوشوی ورق؛
– اصلاح و محکمسازی سازه و استراکچر حوضچههای اسید و شستوشو؛
– بهینهسازی لوپ ورودی و خروجی؛
– بهینهسازی تابلو فیلد بریدل شماره ۶؛
– سرویس کامل موتورهای DC و تابلوهای TPS؛
– نوسازی اساسی بازیابیهای ۱ و ۲ و بهینهسازی و ارتقای X-Ray.
احمد رضایی، سرپرست تعمیرات خط اسیدشویی شماره ۱:
به لطف خداوند و با همت همه همکاران مرتبط، این تعمیرات و بهینهسازی مهم و اساسی که در ۲۰ سال گذشته ازنظر حجم و گستردگی کار بیسابقه است و درروند تولید کمّی و کیفی واحد نقش بسزایی دارد، با موفقیت انجام شد و علاوه بر مواردی که سایر همکاران به آنها اشاره کردند، دستاوردهای ذیل را نیز دربر داشته است:
– طراحی، ساخت و نصب دیواره حوضچه چنتیلاتور و حوضچه شستشو؛
– بهینهسازی و نوسازی سیستم مکش بخارات اسید که به کاهش شدید بخارات اسید در سطح واحد منجر شد؛
– افزایش رضایتمندی همکاران واحد اسیدشویی شماره ۱ و همکاران سایتهای جنبی؛
– ارتقای ایمنی کارکنان واحد؛
– کاهش خوردگی و خرابی تجهیزات واحد و جرثقیل سقفی و افزایش آمادهبهکاری جرثقیل سقفی.
در این تعمیرات مجموعاً ۱۵۶ عدد درخواست کار صادر و ۳۰۰۰۰ نفر ساعت کار انجام شد که شامل ۱۷۹۰۲ نفر ساعت مکانیک، ۴۲۰۸ نفر ساعت برق و اتوماسیون، ۳۱۰۰ نفر ساعت نظافت صنعتی، ۲۶۲۰ نفر ساعت فلزکاری حوضچهها و ۴۶۰ مترمربع لاستیک و ۱۲۰ مترمکعب آجرنسوز است.
رضا دراهکی، سرپرست فرایند نگهداری و تعمیرات نورد سرد:
تعمیرات سالانه واحد اسیدشویی شماره ۱ از ۲۱ تیر آغاز شد و پس از ۱۵ روز با موفقیت به پایان رسید. در این فرایند، کلیه فعالیتهای تعمیراتی برنامهریزیشده با همکاری نیروهای تعمیراتی محلی واحد، دفتر فنی تعمیرات ناحیه نورد سرد، تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، نسوز و حملونقل انجام شد.
تعمیرات اساسی و اصلاح حوضچههای اسید، حوضچههای شستوشو، چنتیلاتور، استراکچرهای واحد، فک ماشین جوش، لولههای حوضچههای اسید و شستوشو و موتورهای واحد ازجمله مهمترین فعالیتهای اساسی بود که در بازه زمانی ذکرشده انجام شد.
محمد رضا دوالی، رئیس دفتر فنی تعمیرات نورد سرد:
خوشبختانه کلیه فعالیتهای تعمیراتی بدون هیچگونه حادثه انسانی و تجهیزاتی انجام شد که با توجه به حجم فعالیتها، این امر از مهمترین دستاوردهای این تعمیرات است. در جریان این پروژه تعمیراتی همکاری و همدلی مدیریت و کارکنان همه واحدها مثالزدنی بود؛ بهنحویکه تمامی امور برنامهریزیشده در ایمنی کامل طبق برنامه از پیش تعیینشده انجام شد.
محسن استکی مدیر محصولات سرد فولاد مبارکه در خاتمه از حمایتهای مدیریت ارشد سازمان، مدیریت ناحیه نورد سرد و همکاری مدیریتهای همراه ازجمله برنامهریزی تولید، تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، خرید، حملونقل، نسوز، بازرسی فنی، خدمات عمومی، مدیریت شهری، روابط عمومی و همچنین واحدهای نورد سرد و بهویژه از زحمات پیمانکاران در گروههای مختلف تعمیراتی و نظافت صنعتی صمیمانه تشکر و قدردانی کرد.
- افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید در دو مدول احیا مستقیم فولاد مبارکه
- افزایش ۲۹ درصدی سودآوری فولاد مبارکه نسبت به بهار ۱۴۰۱
- برداشت فولاد مبارکه از حوضه آبریز زایندهرود به صفر میرسد
- افزایش سرمایه ۸۰.۸۸ درصدی از محل سود انباشته و تقسیم حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان سود نقدی(۱۷۰ تومان بهازای هر سهم) در مجمع فولاد مبارکه اصفهان
- تقدیر استاندار اصفهان از اقدامات روابط عمومی فولاد مبارکه/ تندیس رتبه برتر جشنواره به فولاد مبارکه رسید
- ارزیابی EPS شرکت های فولادی در بورس (شش ماهه ۹۸)
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران