به گزارش چیلان ،محمدکاظم صباغی هرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه، بابیان مطلب فوق گفت: پس از سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه برای ایجاد شبکه فاضلاب در ۹ شهر همجوار شرکت و جمعآوری، تصفیه و بازچرخانی پسابهای شهری و صنعتی در چرخه تولید شرکت، از سال گذشته به میزان ۵۰ درصد مصرف آب صنعتی خطوط تولید از محل استفاده از پسابهای مذکور فراهم شده است.
وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه ضمن برنامهریزی مدون و بلندمدت، سیاستهای خود را بر مبنای کاهش حجم مصرف آب تنظیم کرده تا سهم برداشت از حوضه آبریز زایندهرود را بهطور مستمر کاهش دهد.
صباغی هرندی با اشاره به سایر اقدامات فولاد مبارکه برای کاهش هرچه بیشتر برداشت آب از حوضه آبریز زایندهرود تصریح کرد: با رویکرد کاهش وابستگی به آب خام و در راستای بهینهسازی مصرف آب، پروژههای توسعه دیگری ازجمله تبدیل برجهای خنککننده تر به هیبریدی و تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای جمعآوری و انتقال پسابهای شهری و چندین پروژه دیگر تعریف شده که مصرف شرکت را در آینده نزدیک به حداقل ممکن و صفر خواهد رساند.
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: از اهداف دیگر شرکت در جهت کاهش مصرف آب، افزایش کیفیت پسابهای صنعتی و شهری تصفیه شده است که با راهاندازی سیستم پیشتصفیه واحدهای اُسمُز معکوس اولترافیلتراسیون (UF) و اسمز معکوس ثانویه این امر محقق میگردد. در این پروژه آب ورودی به اُسمُزمعکوس اولیه و سپس آب ریجکت به اُسمُز معکوس ثانویه ارسال میگردد که این اقدام راندمان تصفیه پساب را از ۷۰ به ۹۱ درصد میرساند.
صباغی هرندی در بخش دیگری از سخنان خود از دیگر اقدامات مؤثر درزمینه مصرف بهینه آب در فولاد مبارکه خبر داد و در این باره گفت: علاوه بر اجرای پروژههای در حال انجام، با تبدیل برجهای تر مدول A&B احیا مستقیم ۱ به هیبرید، بهینهسازی برجهای خنککنتر، استفاده از بلودان واحدهای اکسیژن و فولادسازی در واحدهای دیگر بهعنوان آب جبرانی و همچنین پروژههای آتی تبدیل برجهای تر مدول C&D&E&F احیا مستقیم ۱ به هیبرید، تبدیل برجهای تر مگامدول A&B احیامستقیم ۲ به هیبرید، جایگزینی دو واحد بخار نیروگاه قدیم با نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالا، تبدیل برج تر ریختهگری به هیبرید و چندین پروژه دیگر تا سال ۱۴۰۴ حدود ۵ میلیون مترمکعب در سال مصرف آب صنعتی در شرکت کاهش مییابد.
سهم برداشت آب صنعت در استان کمتر از ۵ درصد است
وی با اشاره به وضعیت مصارف آب دنیا در حوزههای کشاورزی، صنعت و شرب گفت: در حال حاضر مصرف آب در دنیا در بخش کشاورزی، صنعت و شرب به ترتیب ۷۰، ۱۸ و ۱۲ درصد است و در ایران این میزان به ترتیب ۹۲، ۲ و ۶ درصد است که با توجه به سهم ۷۰ درصدی مصرف در بخش کشاورزی لازم است با اصلاح روشهای کشاورزی، اقدامات جدی برای کاهش و مصرف بهینه آب در این بخش انجام شود.
به گفته مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه، بر اساس اطلاعات شرکت آب منطقهای اصفهان، در حوزه کشاورزی استان سهم برداشت آب از زایندهرود ۷۵ درصد و سهم صنعت کمتر از ۵ درصد است.
وی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: با اجرای پروژههای توسعه آتی در فولاد مبارکه هیچ بارگذاری جدیدی در مصرف آب خام صورت نمیگیرد.
- انجام موفقیتآمیز عملیات نوسازی خط اسیدشویی شماره ۱ فولاد مبارکه
- افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید در دو مدول احیا مستقیم فولاد مبارکه
- افزایش ۲۹ درصدی سودآوری فولاد مبارکه نسبت به بهار ۱۴۰۱
- اقدامات گسترده ذوب آهن اصفهان برای برداشت حداقلی آب از زاینده رود
- افزایش تولید آهن اسفنجی در فولاد سفیددشت
- با پروژه های در دست اقدام نیاز ذوب آهن اصفهان به آب رودخانه تا چند سال آینده مرتفع خواهد شد
- افزایش سرمایه ۸۰.۸۸ درصدی از محل سود انباشته و تقسیم حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان سود نقدی(۱۷۰ تومان بهازای هر سهم) در مجمع فولاد مبارکه اصفهان
- سیاست شهروند- شرکتی فولاد مبارکه در حوزه آب و هوا
- جریان ضدتوسعهای تخریب فولاد مبارکه را نشانه گرفتهاند
- چرایی لزوم عرضه فولاد در بورس/ مرور تجربیات عبرتآموز «قبل و بعد عرضه فولاد در بورس کالا»
- تجهیزات خارجی کارخانه گندلهسازی کردستان در آستانه نصب/ پیشرفت ۵۲ درصدی تجهیز کارخانه با ماشینآلات روز / سرمایهگذاری ۲ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۷۰۰ نفری در گندلهسازی کردستان
- اعتراض فولادسازان ترک به گرانی انرژی در ترکیه / افزایش قیمت برق و گاز صنایع تا ۲۰ درصد
- حضور درخشان گهرزمین در نخستین رویداد ملی صنعت دانشبنیان
- گردهمایی فولادی اروپا و امریکا در آینده نزدیک / اهداف نشست تعرفه واردات، تحریم بیشتر روسیه و مازاد تولید جهانی است
- هدفگذاری سود ۱/۱ میلیارد دلاری برای «ومعادن»
- نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
- طرحهای توسعه فولاد هرمزگان متوازن پیش میروند
- دیدار مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با رییس جمهور
- دوره کاربردی “ترانسفورماتورها و کورههای ذوب در صنایع فولادی “
- برابری میزان تولید فولاد مبارکه با فولاد ۵ کشور مهم جهان /۷۰ درصد از قطعات و تجهیزات نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تولید داخل است
- وعده وزیر صمت برای تولید فولاد سبز/ حرکت به سمت تولید فولادهای پیشرفته
- رشد کمی و کیفی در فولاد رشد تولید را به همراه خواهد داشت/ تولید کشور را ارتقاء میدهیم
- افتتاح نیروگاه «شهید حاج احمد کاظمی» شرکت فولاد مبارکه بهعنوان اولین واحد نیروگاهی کلاس F صنایع در محل مصرف به دست رئیسجمهور
- رئیسی وارد اصفهان شد/ راهاندازی نیروگاه فولاد مبارکه توسط رئیس جمهور
شماره 108 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۰۸ نشریه چیلان/ فرصتها و چالشهای «فولاد سبز» را در نشریه .. دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
دکتر جاویدان حاجی آقا محسنی
مدیر عامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر
مهدی کرباسیان
رئیس هیات عامل اسبق ایمیدرو
مهندس مهدی صناعیان
مدیرعامل شرکت پولاد تجهیز ایرسا
مهندس علیرضا چایچی یزدی
مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فولاد آلیاژی ایران