به گزارش چیلان ،در پی کسب رکورد ارتقای کیفیت ورق رنگی فولاد مبارکه، خبرنگار فولاد در مصاحبه با برخی دستاندرکاران این واحد، دلایل و اهمیت کسب این موفقیت را جویا شده است. ماحصل این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
محسن زارع، مدیر محصولات پوششدار و نهایی نورد سرد شرکت فولاد مبارکه:
شاخص کیفیت ورق رنگی فولاد مبارکه در فروردین امسال بر روی عدد ۹۷.۳۵ ثبت شده بود و این نتیجه دستاورد زحمات تمامی کارکنان فولاد مبارکه است که بهطور مستقیم و غیرمستقیم بر کیفیت محصولات تأثیرگذارند.
افزایش کیفیت محصولات باعث افزایش رضایت مشتریان، افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات، سودآوری بیشتر و تحویل بهموقع محصول به مشتریان میشود. این دستاورد علیرغم وجود تحریمها و مسائلی ازجمله افزایش انتظارات مشتریان و بازار رقابتی حاصل شده و امید است این بهبودها در ماههای آینده نیز ادامه یابد.
بازرسی بهموقع شناسایی عیوب و عوامل آن و انجام اقدام اصلاحی بهموقع و کنترل فرایند کیفیت محصولات ازجمله اقدامات مؤثر در این موفقیت است.
میزان استفاده از ورق رنگی در صنعت ساختمانی حدود ۶۴ درصد، لوازمخانگی ۹ درصد، صنعت اتومبیل حدود ۶ درصد و سایر کاربردها ۲۱ درصد است که با توجه به پیچیدگی تولید این نوع ورق و حساسیتهای خاص فرایند تولید، ثبت رکورد کیفی امری دشوار بود که توسط پولادمردان زنجیره تولید، خصوصاً واحد ورق رنگی تحقق یافت.
در خصوص تولید و کاربرد ورقهای رنگی باید گفت زنجیره تولید ورق رنگی یکی از حساسترین زنجیرههای تولید محصول در صنعت فولاد و بهطور مشخص در فولاد مبارکه است و زنجیره کامل تولید این محصول در نورد سرد شامل خطوط اسیدشویی، خطوط نورد، واحد ورق گالوانیزه، واحد ورق رنگی و واحد بستهبندی و حمل محصولات است.
محمدرضا نصر، رئیس واحد کنترل کیفی نورد سرد:
امروزه استفاده از محصولات پوششدار در صنعت فولاد افزایش یافته که از دلایل مهم آن ممانعت از تأثیر محیط و عدم تخریب و خوردگی فلز و درنتیجه افزایش عمر ورق و همچنین بهبود خواص زیباییشناختی آن است.
بازرسی و شناسایی بهموقع عیوب نقش تعیینکنندهای در افزایش کیفیت محصول دارد؛ بهطوریکه تشخیص و شناسایی بهموقع عیوب منجر به اقدامات برای رفع آنها خواهد بود.
بازرسی سطح این محصول حساس بهصورت چشمی و با در نظر گرفتن الزامات استاندارد و همچنین نیازها و حساسیتهای مشتریان صورت میگیرد. بازده کیفی محصول بر اساس نسبت تناژ محصول مطابق سفارش مشتری به کل تولید محاسبه میگردد.
یدالله کوهی، رئیس واحد ورق رنگی:
خط تولید ورق رنگی برای تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن کلاف رنگی پیشبینی شده است. محصول این خط بهصورت کلاف فولادی و رنگشده با گریدهای ساختمانی و لوازمخانگی به بازار عرضه میگردد. این خط توانایی دارد ورق را بهصورت کلاف که دارای مشخصات خاصی است با گذراندن از مراحل و قسمتهای مختلف ازجمله تمیزکاری ورق با محلول بازی، کروماته کردن، ماشینهای اعمال رنگ و کورههای بعد از ماشینهای اعمال رنگ در قالب ورق یک طرف رنگی یا دو طرف رنگی بهصورت محصول قابلفروش وارد بازار مصرف کند.
افزایش کیفیت در این بازه از اعداد مستلزم اقدامات هماهنگ و دقیق در برنامهریزی و کنترل تولید و تعمیرات، کنترل مداوم فرایند کنترل کیفیت و بهبودهای فرایندی در کل زنجیره است. بر همین اساس، با انجام اقدامات متعدد بهبود در خطوط زنجیره تولید ورق رنگی، خصوصاً توسعه اخیر واحد گالوانیزه در سال گذشته، همچنین بهرهمندی از نیروی انسانی بهعنوان سرمایههای باتجربه خطوط گالوانیزه و رنگی، شاهد رشد کیفیت و کمیت این محصول بودیم.
درخصوص اهمیت تولید کمّی و کیفی ورق موردنیاز در صنایع لوازمخانگی باید گفت از سالهای گذشته تاکنون، با توجه به تولید بالغبر ۱۹ هزار تن ورق رنگی مخصوص لوازمخانگی، در راستای بومیسازی فیلم محافظ و رنگ مخصوص لوازمخانگی با همکاری تأمینکنندگان داخلی قدم برداشتیم و در این مسیر با توجه به تمام کاستیهای موجود، پیشبینی میشود با راهاندازی خط ریکویلینگ خاص لوازمخانگی (خط برش شیت و خط اسلیتر) بتوان کیفیت این محصول خاص را نیز در این سال بهبود بخشید.
با عنایت به نقش کیفیت در همه زمینهها، مخصوصاً در زمینه تولید محصولات ویژه، تحقق رکوردهای کیفی تولید محصول ورق رنگی و دستیابی به عدد ۹۸.۰۶ درصد در مردادماه سال ۱۴۰۲ گواه تلاش همگی همکاران در ناحیه نورد سرد، خصوصاً همکاران واحد ورق رنگی، کنترل کیفی، گروه فنی تولید و تعمیرات برنامهریزی و کنترل تولید، خدمات فنی و پشتیبانی و حمایتهای مدیریت ناحیه است که صمیمانه از تلاش همه این عزیزان تشکر و قدردانی میکنیم.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران