به گزارش چیلان ،بهمن خلیلی، مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا، ضمن تأیید این خبر گفت: رکورد قبلی مصرف نسوز ۷.۳۸ کیلوگرم بر تن مذاب در اردیبهشت سال جاری به ثبت رسیده بود.
وی با بیان اینکه این میزان مصرف مربوط به کورههای قوس الکتریکی، کوره پاتیلی و ریختهگری است، از عواملی نظیر نصب، کنترل و بهرهبرداری از نسوز مصرفی در قسمتهای مختلف، افزایش سرعت تولید، افزایش تعداد ذوب در کورههای قوس الکتریکی، افزایش تعداد ذوب بر سکوئنس ریختهگری و هماهنگی در فرایندهای تولیدی در خطوط پیوسته سبا بهعنوان مهمترین دلایل این میزان کاهش مصرف مواد نسوز در فولاد سبا نام برد. خلیلی ضمن قدردانی از همکاران و پیمانکاران سختکوش فولاد سبا اظهار امیدواری کرد رکوردشکنیها در تولید کاهش مصارف در همه حوزهها همچنان ادامه یابد.
احمدرضا بخشائی، رئیس تعمیرات نسوز مجتمع فولاد سبا
در آبان ماه ۱۴۰۲ با تلاش و همت همکاران در واحد نسوز، LTS، تولید و دفتر فنی، رکورد ارزشمند مصرف نسوز به مقدار ۶.۸۵ کیلوگرم بر تن مذاب ثبت شد که از نظر کمّی قابلمقایسه با استانداردهای جهانی در خطوط پیوسته تولید فولاد است. با توجه به حساسیت و شرایط خاص خطوط پیوسته تولیدی قطعاً رکورد بهدستآمده حاصل تلاش شبانهروزی و همکاری قابلتقدیر تمامی واحدهاست.
مهدی یزدانی، کارشناس تعمیرات نسوز فولاد سبا
جهت دستیابی به اهداف تعیینشده در سازمان با استفاده از روش تأمین و اجرای نسوز بهصورت برونسپاری، اصلاح و بهبود برخی از روشهای کاری و دستورالعملهای اجرایی در نصب و بهرهبرداری از نسوز، استفاده بهینه از نسوز نصبشده در تجهیزات در خط تولید، کنترل و رصد متریال مصرفی نسوز از زمان تولید، نصب و در نهایت تخریب در تجهیزات ذوبگیری باعث کسب این رکورد افتخارآمیز برای کارکنان و مدیریت مجتمع فولاد سبا گردید.
حمیدرضا صادقی، کارشناس دفتر فنی تولید
با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم در سازمان افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید است، با همکاری و مساعدت همکاران در واحدهای دفتر فنی، تولید و تعمیرات نسوز در آبان ماه ۱۴۰۲، مصارف نسوز در کورههای قوس ۲.۰۱، در پاتیل ۲.۴۵ و در تاندیش ۲ کیلوگرم بر تن مذاب ثبت و در مجموع رکورد ۶.۸۵ کیلوگرم بر تن مذاب به دست آمد که در مقایسه با میانگین مصارف سال ۱۴۰۱ دارای کاهش چشمگیری بوده است. از جمله مهمترین عوامل تأثیرگذار در این کاهش مصرف میتوان به افزایش تعداد ذوبگیری از نسوز کورهها، ارتقای کیفیت نسوز مصرفی و بهبود برخی از روشهای عملیاتی و تعمیراتی اشاره کرد.
روحالله جمالی، کارشناس تولید فولادسازی و کورههای قوس
با توجه به اهمیت نسوز از لحاظ ایمنی و هزینههای تولید در قالب کار گروهی با انجام برخی از پروژههای بهبود مانند افزایش مقدار تناژ ذوب باقیمانده در کوره (هات هیل)، افزایش راندمان و ظرفیت لانسهای تزریق کربن و اکسیژن در هر دو کوره جهت ایجاد یک سرباره فومی مناسب با پوشش کافی و افزایش قطر دایره PCD در کوره شماره ۱ علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، شاهد کاهش مصارف در نسوز بودیم.
حسن ادیب، کارشناس دفتر فنی تولید
جهت کاهش توقفات در ریختهگری با برگزاری جلسات فنی متعدد با کارشناسان خط تولید و تأمینکنندگان و استفاده از متریال با کیفیت مناسب مدتزمان ذوبگیری از تاندیش تا ۱۴ ساعت متوالی افزایش پیدا کرد. همچنین با بازرسی، کنترل مستمر و انجام بازآموزی و اصلاح برخی از روشها و دستورالعملهای شرایط اجرا، نصب نسوز و نحوه آمادهسازی ارتقا داده شد. با اصلاح و تفکیک اشکال ویژه نسوز مصرفی از توقفات اضطراری شکست نازل جلوگیری و توانستیم در قسمت تاندیش به مصرف ۲ کیلوگرم بر تن مذاب در تاندیش دست یابیم. از این رو، از همه کارکنان واحدهای ذیربط بهویژه تمامی همکاران واحد نسوز و LTS تشکر و قدردانی میکنم.
- ارتقای کیفیت محصولات نهایی و میانی مجتمع فولاد سبا در سهماهه نخست ۱۴۰۳
- ثبت رکورد روزانه تولید در مجتمع فولاد سبا
- تولید گرید جدید ورق فولادی CK45 در مجتمع فولاد سبا
- افزایش ۵۰ هزار تنی ظرفیت کوره قوس شماره ۱ مجتمع فولاد سبا
- بومیسازی کویلکار کلافپیچ نورد گرم مجتمع فولاد سبا
- بهینهسازی کوره قوس شماره یک و خطوط تولید مجتمع فولاد سبا
- بومیسازی بانکهای خازنی با آستانه اعوجاج هارمونیکی بالا درانرژی و سیالات سبا
- بومیسازی پودر قالب ریختهگری ویژه تولید فولادهای ساختمانی در مجتمع فولاد سبا
- هدفگذاری مجتمع فولاد سبا برای تولید ۲ میلیون تن کلاف گرم
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران