به گزارش چیلان ،احداث کارخانهی گندلهسازی آهن و فولاد غدیر ایرانیان از سال ۱۳۹۴ در مجتمع بهاباد آغاز شد و هم اکنون با ۹۹ درصد پیشرفت، در آستانهی بهرهبرداری است. این پروژه در بهاباد استان یزد، در ۲۸ کیلومتری معدن چادرملو، یک پروژهی گندلهسازی ۴ میلیون تنی فراوری سنگ آهن است که توان تولید گندله ی سبز یا green pellet دارد.
تولید در کارخانهی ما به صورت continuous است و پس از روش کردن دستگاهها باید جریان برق ۲۱ روز به صورت پیوسته و پایدار برقرار باشد. لذا قطع برق یک عامل زیانبار برای فعالیت خط تولید ما است. البته باید به خاطر داشت که ناپایداری برق در حال حاضر یکی از معضلات اساسی در کل صنعت فولاد است.
درخشش «فغدیر» در فرابورس
با این حال شرکت فولاد غدیر ایرانیان قافیه را به محدودیتها نباخته است. با بررسیهای انجام شده از تارنمای شرکت مدیریت فناوری بورس تهران میتوان دریافت که عملکرد مالی شرکت در مجموع طی سالهای اخیر به خصوص در مقایسه با بسیاری از فعالان صنعت فولاد قابل دفاع بوده است. بنابر آمار سایت کدال، نماد معاملاتی شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان که در تابلوی دوم فرابورس با عنوان «فغدیر» فعالیت میکند توانسته با وجود ثبت افزایش سرمایهی ۲۹۱ درصدی طی سال مالی ۱۴۰۲ سود خود را ۶۱ درصد افزایش دهد.
صادقیان در همین خصوص گفت: در سال مالی اخیر توانستیم تا حدودی میزان فروش شرکت را بهبود ببخشیم. در سال جاری نیز اگر مشکل فعلی کاهش تولید گریبان گیر صنعت نمیشد میتوانستیم به بهبود آمارها نسبت به آمار بهار در سالهای قبل امیدوار باشیم.
متأسفانه در این دوره همه شرکتهای فعال در صنعت با چالشهای متعدد سیاسی و اقتصادی روبهرو شدند که میتوان نمود آن را در گزارشهای مالی درج شده در سایت کدال دید.
البته این مشکلات باعث نشد که ما کنار بایستیم و در فرایندها و روشها و ساختار فعلی شرکت به دنبال بهبود نباشیم. ما در این مدت برای اصلاح برخی جنبههای عملکرد مالی خود اقدامات مهمی انجام دادیم. برای مثال فولاد غدیر ایرانیان در سنوات اخیر تجربهی خوبی در زمینهی فروش محصولات در بورس کالا نداشت. میانگین فروش محصولات فغدیر در این بازار حدود یک و نیم تا دو درصد زیر میانگین قیمتها بود. ما توانستیم این نرخ را با اتخاذ روشهای جدید بازرگانی و مالی به ۵ درصد بالای میانگین بورس برسانیم. دستیابی به چنین موفقیتی ناشی از تلاشهای واحد بازاریابی و مارکتینگ و همچنین در اثر افزایش کیفیت محصول تولیدی رخ داده است.
صادقیان ادامه داد: اگر به ارقام ناشی از فروش نگاه دقیقتری داشته باشیم، خواهیم دید که به رغم سایهی سنگین رکود تولید در صنعت بر عملکرد شرکت، ما موفق شدیم نسبتهای بهای تمام شده را بهبود ببخشیم. برای مثال تقریباً ۷۰ درصد از بهای تمامشدهی محصولات «فغدیر»، مادهی اولیه است. حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد هم مربوط به Utilityها و انرژی است که همین امر ۹۰ تا ۹۴ درصد از بهای تمامشدهی محصول تولیدی ما را به مادهی اولیه و انرژی محدود میکند.
در مقایسه با سال گذشته، مادهی اولیه بیش از ۳۰ درصد افزایش بها داشته و مجموع افزایش Utilityها یعنی برق، آب، گاز و سایر مواد مصرفی، به طور متوسط، ۷ برابر افزایش بها را تجربه کردهاند. یعنی بهای تمامشدهی تولید، حداقل باید بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند. اما با همکاری مدیران مالی و عملیاتی شرکت در نتیجهی بازنگری در روشها و فرایندها و توجه به بهرهوری بالاتر، موفق شدیم اثر این افزایش را به ۲۶ درصد محدود کنیم.
تأمین کنسانتره از زمین خودی
احمد صادقیان در ادامه با محور قرار دادن مسئلهی تأمین مواد اولیه به ظرفیتهای شرکت زیرمجموعهی خود در تأمین کنسانترهی سنگ آهن اشاره کرد: «ما در زمین کارخانهی خودمان، در همسایگی یک کنسانترهی یک میلیون تنی به نام «کنسانترهی عصر نوین بهاباد» داریم.
شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص ..شماره 112 نشریه چیلان مورد بررسی قرار گرفت:
شماره ۱۱۲ نشریه چیلان/ پیش بینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش