بومی‌سازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
به همت کارکنان ذوب آهن اصفهان بومی‌سازی روتور مکنده آگلوماشین 4 با موفقیت انجام شد که منجر به جلوگیری از خروج ارز به میزان 560 هزار یورو از کشور گردید .

به گزارش  چیلان ،محمد جلال پور منصوری سرپرست دفتر فنی بخش آگلومراسیون ضمن بیان این خبر  گفت: به منظور جلوگیری از توقف خط تولید و تامین رزرو روتور مکنده خرید انحصاری از سازنده اصلی فن مکنده آگلوماشین۴ شرکت (PILLER) آلمان در دستور کار قرار گرفت. لیکن باتوجه به لزوم بومی‌سازی و ساخت این قطعه جهت جلوگیری از وابستگی به خرید خارجی، با بررسی‌های فنی و بازدید و شناسایی سه شرکت  معتبر داخلی در زمینه ساخت این قطعه، ساخت روتور مکنده توسط بهترین شرکت فن ساز کشور، شرکت منگان مطرح و اقدامات ساخت آن توسط شرکت یاد شده با همکاری بخش آگلومراسیون انجام گرفت.

حسین کبیری مهندس ارشد مکانیک پخت و آماده‌سازی مواد  نیز در این خصوص گفت: فن مکنده آگلوماشین ۴ دارای مشخصات فنی دور ۱۵۰۰rpm و وزن ۱۳ هزار kg و قطر ۳ هزارmm که توسط کشور آلمان ساخته شده بود و با توجه به شرایط خاص فن که فرکانس طبیعی سیستم پایین تر از دور نامی بوده و باعث ایجاد ارتعاشات در مکانیزم خصوصا در حین راه‌اندازی می‌گردد و از این رو طراحی آن بسیار خاص می باشد .

 این تجهیز مهم با همکاری شرکت منگان برای اولین بار در کشور در سال ۱۴۰۰ طراحی، مهندسی معکوس و دو مجموعه ساخته شد و بالانس استاتیکی در شرکت سازنده انجام و سپس بر روی مکنده نصب و توسط همکاران واحد CM کارخانه در مدیریت مهندسی نت بالانس دینامیکی انجام گردید . در پی آن روتور با موفقیت راه‌اندازی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت و تاکنون در حال کار می‌باشد که به منظور بومی‌سازی کامل این تجهیز و جلوگیری ازساخت و تامین انحصاری داخلی نیز توسط شرکت عامرگستر تدابیر لازم جهت ساخت مجموعه سوم اتخاذ شده است.

کبیری خاطرنشان کرد: قیمت خرید خارجی این روتور ۵۶۰ هزار یورو بوده، که مجموعه دوم داخلی با قیمت ۷ میلیارد تومان ساخته شد.

شایان ذکر است در بهره‌برداری از بخش آگلومراسیون، مکنده‌های دود (EGF) به عنوان قلب خط تولید این بخش دارای اهمیت بسیار ویژه‌ای می‌باشند و تمام فرآیند پخت آگلومره تحت تاثیر عملکرد این تجهیز می‌باشد. تداوم تولید آگلومره و پشتیبانی از خط تولید و درنهایت تداوم کار کوره‌های بلند، بیان‌گر اهمیت کار بی‌وقفه مکنده‌های دود است.

2

تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۴۷
شناسه مطلب : 63191
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی