به گزارش چیلان ، شرکت فولاد غرب آسیا تولید کننده ورقهای سرد نوردیده (روغنی) به صورت کلاف در کشور میباشد که با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن به عنوان دومین شرکت تولید کننده بزرگ در بازار نقش موثر و مهمی در تامین نیاز کشور به ورق سرد فولادی، ایجاد و توسعه اشتغال پایدار از طریق رعایت الزامات قانونی و نیاز و انتظارات ذینفعان دارد.
محصولات این کارخانه با تکمیل زنجیره تولید آهن و فولاد، جهت استفاده در صنایع پایین دستی فولاد مانند صنایع تولید ورق های پوششدار گالوانیزه و قلع اندود، لوازم خانگی، صنایع بسته بندی و قطعات خودرو کاربرد دارند. تولید ورق های فولادی با ضخامتهای ۱۶/۰ میلیمتر و بیشتر به عنوان کالای استراتژیک صنایع بستهبندی نیز بخشی از تولیدات کارخانه است.
افزایش ظرفیت و تناژ تولید
در نیمه اول سال ۱۴۰۳ شرکت فولاد غرب آسیا با توجه به نیاز بازار با افزایش ۷ درصدی در تحویل محصولات شامل کلافهای اسیدشویی شده، فول هارد و کلاف سرد روغنی نقش پررنگی در تامین نیاز بازار داخلی کشور داشت.
همچنین این شرکت با توجه به برنامهریزی استراتژیک و چشمانداز خود در جهت حفظ و افزایش سهم بازار خود در کشور اقدام به اجرای طرح توسعه نورد سرد شماره ۳ خود نموده و ظرفیت خود را به سالانه ۸۰۰ هزار تن در سال رسانده است.
تولید برق سبز در فولاد غرب آسیا
با توجه مشکلات ناترازی انرژی در کشور که بیشترین صدمات را به صنایع کشور وارد آورده است، شرکت فولاد غرب آسیا با احداث نیروگاه گازی ۲۵ مگاواتی ضمن حل مشکل برق خود با تزریق انرژی مازاد به شبکه برق سراسری کشور، کمک شایانی به تامین برق بخش خانگی نموده است.
لازم به ذکر است با تکمیل فاز دوم نیروگاه (سیکل ترکیبی) ظرفیت تولید برق نیروگاه فولاد غرب آسیا به حدود ۴۰ مگاوات ساعت خواهد رسید.
همچنین در راستای اهتمام مدیریت ارشد شرکت پیرامون مباحث زیست محیطی، انشاالله با اتمام عملیات احداث نیروگاه خورشیدی این کارخانه با ظرفیت یک مگاوات در (فاز اول) تا پایان مهرماه، شرکت فولاد غرب آسیا مفتخر به تولید هیدروژن سبز خواهد شد.
افزایش تعرفه واردات ورق سرد ضروری است
با توجه به اینکه کشور عزیز ما ایران، دهمین تولید کننده بزرگ جهان در زمینه فولاد میباشد و این مهم که در اکثر قسمتهای زنجیره فولاد (از جمله نورد سرد) ظرفیت تولید کشور بیش از میزان نیاز بازار داخل است، صدور مجوز واردات محصولات سرد و واردات کالایی که قابلیت تولید در داخل کشور را دارد، آن هم در شرایط سخت تحریم و کمبود ارز در کشور، مسئلهای است که علاوه بر کاهش سطح تولید کارخانجات داخلی باعث خروج ارز میشود. خوشبختانه این موضوع در ماههای اخیر با جلوگیری از ثبت سفارش جدید تا حدودی بهبود داشته اما اثرات آن از سال گذشته تا پایان شهریور سال جاری در صنعت فولاد کشور هنوز ادامه دارد و بنابراین بحث افزایش تعرفه واردات ضروری به نظر میرسد.
همچنین در شرایطی که شرکت فولاد غرب آسیا فقط امکان تامین ۴۰ درصد مواد اولیه خود را در داخل کشور دارد، لازم است جهت تامین مواد اولیه و قطعات یدکی خود، ارز مورد نیاز به این شرکت به موقع اختصاص یابد.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران