به گزارش چیلان ، دبیر انجمن فولاد با اشاره به تحولات دنیای امروز و لزوم بازنگری در سیاست گذاری های عمومی و اقتصادی گفت: دنیای امروز به سمتی پیش می رود که بخش خصوصی و ساختارهای غیردولتی جای دولت ها را می گیرند و مردم در این فضای جدید، با دسترسی به اطلاعات به یک کنشگر فعال تبدیل شده اند. وی افزود: کنشگران اقتصادی نیز باید در این فضا، به فرصت های جدید بیاندیشند و منتظر اقدام دولت برای بهبود فضای اقتصادی نباشند.
همگرایی کنشگران صنعتی برای حل مسائل مشترک
خلیفه سلطانی خاطرنشان کرد: خوشبخانه حوزه فولاد و صنایع معدنی از یک حجم سرمایه گذاری و پتانسیل بالا برخوردار است که امکان همگرایی به منظور حل مسائل بنیادین و کلیدی این حوزه را میسر می سازد. وی افزود: زنجیره فولاد در حال حاضر مشکلات زیرساختی زیادی در حوزه برق، آب، گاز و غیره دارد و اکنون زمان آن است که این تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم. برای نمونه فولاد قاتل آب نیست و خودش می تواند یک صنعت سبز و تولیدکننده آب باشد.
دبیر انجمن فولاد در ادامه بیان داشت: کنشگران صنعتی و اقتصادی نباید منتظر دولت باشند و تک تک مسائل فعلی در حوزه انرژی و غیره نیازمند همگرایی با بخش های دیگری مثل صنعت پتروشیمی است. وی افزود: مرحله بعد از آغاز همکاری مشترک، ایجاد ثروت است یعنی تبدیل تهدید به فرصت که نه تنها برای سرمایه گذار بلکه برای مردم و کشور هم بتواند ایجاد فرصت و ثروت کند.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: با توجه به پتانسیل صنایع انرژی بر می توانیم این صنایع را به سمتی سوق دهیم که با ایجاد ثروت در سطح ملی، مسائل اساسی کشور مثل فقر را نیز تا حدی حل کنیم. وی افزود: اگر مدل سرمایه گذاری را به سمت مزیت های سرمایه گذاری و آینده نگرانه هدایت کنیم می توانیم افق های جدید را شناسایی کنیم. برای مثال از جاسک تا چابهار فضایی به اندازه چند کشور کوچک وجود دارد که سرمایه گذاری های جدید می توانند به این جانمایی هدایت شوند.
خلیفه سلطانی افزود: شرکت های معدنی و فولادی می توانند طرح های خود را در این نوار ساحلی تعریف کنند و در این نوار تقریبا ۵۰ در ۵۰۰ کیلومتری، می توان طرح های بزرگی را احداث کرد. وی به این نکته هم پرداخت که صنایع علاوه بر عملیات شیرین سازی آب از یک مزیت دیگر هم برخوردارند و اینکه از هر یک از این فرآیندهای تولید فولاد یک گاز خروجی بدست می آید که دارای دمای بالایی است. اگر این گاز خروجی به مبدل حرارتی انتقال یابد می توان تولید آب و انرژی کند؛ پس فولاد می تواند ایجاد کننده فضای زیست سالم باشد.
وی افزود: با شیرین کردن آب دریا از فرایند تولید فولاد، می توان صنعت کشاورزی را نیز در کنار صنایع توسعه داد و حیات نسل های جدید را تضمین کرد. پس فولاد می تواند ایجاد فضای زیست کند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
کشاورزی با ارزش افزوده بالا در کنار صنعت سبز
دبیر انجمن فولاد در گفت و گو با چیلان خاطرنشان ساخت: یک چرخه آب و انرژی در نوار ساحلی خلیج فارس قابل ایجاد است که اتفاقاً فضای زیست جدیدی با اصول مهندسی روز است. به گونه ای که صنایع در این نقاط می توانند تولیداتی با ارزش افزوده بالا داشته باشند، هم آب را شیرین کنند، هم شهرک های صنعتی متناسب با شرایط اقلیمی احداث کنند و هم این نقاط بکر را به سمت کشاورزی چهار فصل و کشت های گلخانه ای با روش های هیدروفونیک ببرند.
وی افزود: وقتی کشاورزی در کنار صنعت قرار بگیرد، الگوی سنتی کشاورزی هم تغییر می کند زیرا آبی که از این فرایند شیرین می شود، دیگر هدر نمی رود بلکه محصول کشاورزی با ارزش افزوده بالا تولید می کند.
به گفته دبیر انجمن فولاد، چرخه آب و انرژی می تواند یک چرخه حیات ایجاد کند که از همه جذابیت های سرمایه گذاری و زیست جمعی برخوردار باشد. این فضا با صدارت صنایع بزرگ می تواند ایجاد شود چراکه این صنایع هستند که از توانمندی و بدنه تکنوکراسی قوی برخوردارند و توان جذب جمعیتی ۲۰ میلیونی با تأمین استانداردهای زندگی مطلوب را دارند.
وی تصریح کرد: معجزه همین است که تهدیداتی مثل آب که در کشور وجود دارد را به یک فرصت تبدیل کنیم و این مدل سرمایه گذاری با رویکردی هم افزایانه بین صنایع بزرگ امکان تحقق دارد و واقع گرایانه است.
- صنعت مقصر بیلان منفی آب نیست
- آیا شرکتهای بزرگ فولادی عامل بحران آب در کشور هستند؟
- انتقال «ذوب» از فرابورس به بورس به زودی نهایی میشود
- مشاهده کنید: رسانهای جریانساز/ انتظار شما از یک رسانه تخصصی در حوزه فولاد و صنایع معدنی چیست؟
- جزئیات صرفه جویی ارزی ۹۵/۵ میلیون یورویی در دومین جشنواره ملی فولاد
- مهم ترین چالش های اقتصاد ایران از زبان دکتر رنانی
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران