به گزارش چیلان ،علی حاجیاننژاد، مدیر ناحیه نورد گرم، ضمن تبریک سیامین سالگرد افتتاح شرکت فولاد مبارکه و سالروز تولید اولین کلاف گرم فولاد مبارکه در ۲۴ دیماه ۱۳۷۰، بیان داشت: ظرفیت تولید نامی ابتدایی خط نورد گرم حدود ۲.۴ میلیون تن در سال بود که به یاری خداوند متعال، طی سالهای بعد، با تلاش و همت همکاران در ناحیه نورد گرم و سایر همکاران در نواحی پشتیبانی تولید، با اجرای طرحهای توسعه و ارتقای دانش فنی تولید، اکنون به بیش از ۵ میلیون تن کلاف گرم در سال افزایش یافته است. در حال حاضر، محصولات ناحیه نورد گرم فولاد مبارکه علاوه بر اینکه بیش از ۷۰ درصد ورق گرم موردنیاز کشور را تأمین میکند، با صادرات بخشی از محصولات، ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد.
پاسخگویی به بیشتر نیازهای بازار داخلی
به گفته حاجیاننژاد، خط تولید نورد گرم فولاد مبارکه بهدلیل برخورداری از تنوع بالای تولید ابعادی (ضخامت و عرض) و امکان تولید گریدهای مختلف، از خطوط منحصربهفرد نورد گرم در کشور و منطقه به شمار میآید و با انعطافپذیری لازم توانسته پاسخگوی بیشتر نیازهای بازار داخلی باشد. مهمترین مصارف محصولات نورد گرم در ساخت لولههای انتقال سیالات (آب، نفت و گاز)، پروفیل و لولههای ساختمانی، صنایع خودروسازی، صنایع لوازمخانگی و صنعتی، مخازن تحتفشار، اسکلت فلزی، صنایع سولهسازی، صنایع کشتیسازی و سازههای دریایی، صنایع فلزی سبک و سنگین، محصولات مرتبط با ورقهای گالوانیزه و رنگی و… است.
بازده کیفی خط نورد گرم به بیش از ۹۹ درصد افزایش یافته و تثبیت شده است
وی اظهار داشت: خط تولید نورد گرم شرکت با مدیریت فرایندهای تولید و تعمیرات و همچنین سرمایههای انسانی متعهد و با انگیزه، طی سالیان اخیر، علیرغم مشکلاتی نظیر تحریمهای ظالمانه، محدودیتهای انرژی، کووید ۱۹ و…، فراتر از ظرفیت نامی خود تولید کرده است. در این خط علاوه بر توجه به افزایش تولید، کیفیت محصولات نیز ارتقا داده شده؛ بهطوریکه هماکنون بازده کیفی خط نورد گرم به بیش از ۹۹ درصد افزایش یافته و تثبیت شده است.
مدیر ناحیه نورد گرم با بیان اینکه این ناحیه با همکاری سایر واحدهای ذیربط سازمان، علاوه بر اهتمام به اهداف کمی و کیفی، همواره توجه ویژهای به تولید محصولات جدید و استراتژیک کشور داشته است، افزود: با همکاری واحد متالوژری و روشهای تولید، در این سالها طراحی و تولید دهها محصول ویژه با موفقیت انجام شده است.
میزان مصرف آب نورد گرم به حدود ۰.۲۵ مترمکعب بر تن تولید کاهش یافته است
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: بسیاری از اقلام مصرفی، قطعات یدکی و تجهیزات خط نورد گرم از بدو راهاندازی تاکنون بومیسازی و وابستگی به تأمین از خارج کشور آنها برطرف شده است. همچنین در زمینه کاهش مصارف انرژی بهویژه مصرف گاز در کورههای پیشگرم و مصرف آب در خط نورد گرم نیز اقدامات مؤثری انجام گرفته، بهطوریکه در حال حاضر، میزان مصرف آب در این خط به حدود ۰.۲۵ مترمکعب بر تن تولید کاهش یافته است.
حاجیاننژاد در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: تمامی دستاوردهای ناحیه نورد گرم نتیجه همدلی و تلاش جمعی همکاران اعم از امانی و پیمانکار است که در سایه حمایتهای مدیریت ارشد شرکت و سایر مدیریتهای سازمان به دست آمده و شایسته است این موفقیتهای غرورآفرین را به کلیه همکاران، ذینفعان و شرکای کسبوکار گروه فولاد مبارکه تبریک عرض کنیم و برای تمامی این عزیزان توفیق روزافزون مسئلت نماییم.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران