به گزارش چیلان ،سیدرسول خلیفهسلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: ایران امروز به نهمین تولیدکننده فولاد در دنیا تبدیل شده که این اتفاق در سالهای گذشته با پشت سر گذاشتن بسیاری از کشورهای پیشرفته حاصل شده است. اما نکتهای که باید به آن توجه کنیم، حفظ این جایگاه و پیشرفت در صنعت فولاد با تولید محصولات با کیفیت است.
وی گفت: بالندگی فولاد مبارکه در آن است که هماکنون باکیفیتترین فولاد ایران را تولید میکند و این یعنی حداقل یک سوم از فولاد کشور، فولاد کیفی است چرا که به طور مثال ارزش افزوده آن نسبت به میلگرد بیش از ۱.۵ برابر است. علاوه براین، در خانواده محصول ورق نیز انواع محصولات کیفی وجود دارد که هرروز میتوان تولید این محصولات کیفی و با ارزش افزوده بالا را گسترش داد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: گروه فولاد مبارکه با وجود اینکه ۱۰ روز تا پایان سال فاصله داشتیم موفق شد بیش از ۱۰ میلیون تن فولاد میانی را تولید کند که این یک افتخار ملی است و باید در بین مردم تبیین شود. ارزش ۱۰ میلیون تن فولادی که در فولاد مبارکه تولید میشود را اگر از نظر ارزی در نظر بگیریم چیزی بالغ بر ۷ میلیارد دلار است و اگر تولید این محصولات در فولاد مبارکه انجام نمیشد باید این میزان ارز از کشور خارج می شد و آن را وارد میکردیم. این یعنی در شرایط اقتصادی امروز فولاد مبارکه نقش مهمی را در اقتصاد کشور ایفا میکند و اگر این شرکت نبود باید چیزی حدود ۱۰ درصد از درآمد نفتی کشور را برای واردات همین ۱۰ میلیون تن فولاد و تأمین نیاز صنایع هزینه میکردیم.
وی خاطر نشان کرد: فولاد مبارکه با تولید این حجم از فولاد، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، به پایداری بسیاری از صنایع مهم کشور نظیر خودروسازی، لوازم خانگی و… نیز کمک میکند و به طور مثال در نتیجه این تولیدات در فولادمبارکه، امسال شاهد افزایش تولید خودرو در کشور نیز بودیم. اگر این صنایع به استفاده از ورقهای وارداتی متکی بودند این حجم از افزایش تولید به هیچ وجه میسر نبود. در صنعت ساختمان و بستهبندی نیز به همین صورت است. به عبارت دیگر مسیر توسعه، از صنعت مهمی نظیر صنعت فولاد میگذرد و به همین خاطر خبر عبور میزان تولید فولاد میانی در فولاد مبارکه از ۱۰ میلیون تن، بسیار برای ما مسرتبخش و امیدوارکننده است.
خلیفهسلطانی تصریح کرد: نه تنها در بحث ورق بلکه در همه محصولات فولادی، ۸ کشور اول تولیدکننده فولاد در دنیا حداقل بیش از ۸ درصد محصولات خود را در قالب محصولات آلیاژی تولید میکنند و این در حالی است که در کشور ما، بالغ بر ۳ درصد از تولیدات از محصولات آلیاژی است. به همین خاطر کشور ما نیز باید در مسیر تولید محصولات آلیاژی قرار بگیرد که خوشبختانه بخشی از محصولات کیفی در خانواده ورق تولید میشود و فولاد مبارکه در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران