به گزارش چیلان ، رضا حیدری ،معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه گفت:صنعت فولاد بهعنوان یک صنعت مادر محرک بسیاری از صنایع بالادستی و پاییندستی بوده و چون تأثیر مستقیم و بسزایی در رشد و شکوفایی اقتصادی دارد، بهعنوان یک مزیت رقابتی، برای اغلب کشورها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کشور ما نیز به دلیل داشتن ذخایر منابع طبیعی و نیروی انسانی کارآمد و دانش لازم در صنعت فولادسازی به این صنعت نگاه ویژهای دارد. در همین راستا میزان تولید فولاد خام کشور از ۳۷۰ هزار تن در سال ۱۳۵۷ با یک روند رشد مناسب توانسته در سال ۱۴۰۱ از مرز ۳۰ میلیون تن عبور کند. فولاد مبارکه نیز که از سال ۱۳۷۱ وارد چرخه تولید فولاد کشور گردیده، توانسته نقش مؤثری در رشد این صنعت داشته باشد.
از طرفی ایران به بزرگترین تولیدکننده فولاد در منطقه خاورمیانه و منا تبدیل گردیده و فولاد مبارکه به دلیل دارا بودن زنجیره کامل تولید محصولات فولادی تخت، همزمان با تأمین نیاز بازار داخل که منجر به کاهش چشمگیر واردات محصولات فولادی تخت شده، حضور خود در بازارهای جهانی را نیز حفظ کرده و محصولات خود را به مناطق مختلف جهان ازجمله شرق آسیا، خاورمیانه، آسیای میانه و اروپا صادر کرده است. این شرکت توانسته ازنظر کیفیت با محصولات بینالمللی رقابت کند و در توسعه صادرات محصولات فولادی کشور نقش بسزایی داشته باشد.
همانگونه که اشاره کردید محصولات گروه فولاد مبارکه برای توسعه کشور از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تأمین حداکثری نیاز بازار داخل و حضور موفقتر در بازارهای جهانی چه تدابیری اندیشیده شده است؟
گروه فولاد مبارکه در راستای تکمیل زنجیره و افزایش توان کمی و کیفی تولید محصولات فولادی اقدام به اضافه کردن شرکتهای فولادی به مجموعه خود کرده که شامل توسعه فولاد سبا، فولاد هرمزگان، امیرکبیر کاشان، ورقخودرو چهارمحال، تاراز، فولاد سپیددشت و فولاد سنگان میشود و منجر به اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم شده است. همچنین شرکت سند چشمانداز توسعه خود را در راستای سند چشمانداز کشور تدوین کرده و ضمن بررسی نیاز آینده بازار کشور ازلحاظ کمی و کیفی و همچنین در نظر گرفتن الزامات استمرار حضور در بازارهای بینالمللی، برنامه توسعه کمی و کیفی گروه را طراحی کرده و در دست اجرا دارد. از مهمترین طرحهای این سند، طرح و توسعه نورد گرم شماره ۲ است که در یک بازه زمانی سهساله برنامهریزی شده و با تکمیل و بهرهبرداری آن میتوان تمام نیاز کشور به ورقهای گرم فولادی را تأمین کرد.
شرکت فولاد مبارکه باهدف تأمین نیاز بازار داخل و نیز حضور در بازارهای بینالمللی راهاندازی شده و بر کسی پوشیده نیست که در طول این سالها با همدلی و مجاهدت مدیران و کارکنان خستگیناپذیر آن، علیرغم ناملایمات و سختیهایی همچون تحریمهای ظالمانه، نوسانات قیمتهای جهانی و رکودهای پیشآمده، سرآمد صنعت کشور بوده و این موفقیت و جایگاه ارزنده از طریق توسعه، بهبود مستمر و تعالی روزافزون محقق گردیده است.
به نظر شما مهمترین دستاوردهای فولاد مبارکه کداماند؟
در دیوان پرافتخار فولاد مبارکه اوراق زرین زیادی به چشم میخورد، اما برخی از این دستاوردها در هر مقطعی نقطه عطفی ماندگار و مؤثر بودهاند که مهمترین آنها عبارتاند از:
– تکمیل زنجیره تولید محصولات فولادی تخت از تختال تا محصولات پوششدار، بهعنوان تنها شرکت دارای زنجیره کامل تولید در کشور؛
– اضافه کردن شرکتهای فولادی به مجموعه فولاد مبارکه در راستای تکمیل زنجیره و افزایش و توسعه ظرفیت شامل فولاد سبا، فولاد هرمزگان، امیرکبیر کاشان، ورقخودرو چهارمحال، شرکت تاراز، فولاد سپیددشت و فولاد سنگان؛
– رسیدن به جایگاه بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان با تولید بیش از ۱۱.۵ میلیون تن در سال؛
– تولید محصولات جدید شامل ورقهای آجدار فولادی، فولادهای کمکربن با استحکام بالا برای صنایع خودروسازی، فولادهای میکروآلیاژی جهت حمل گازهای مایع و نیز ساخت کشندههای سنگین، تولید ورقهای موردنیاز صنایع دریایی، فولادهای میکروآلیاژی فولهارد جهت تولید محصولات پوششدار مخصوص قطعات تقویتی خودرو، تولید محصولات کیفی API در حوزه نفت و گاز و فولاد زنگ نزن بهعنوان آخرین دستاورد این مجموعه صنعتی.
سخن پایانی شما؟
شرکت فولاد مبارکه در کنار تلاش برای سودآوری و پاسخگویی مناسب به سهامداران، خود را به حمایت از صنایع تولیدی و اقشار مختلف مردم که مصرفکنندگان نهایی محصولات فولاد مبارکه هستند، متعهد میداند. ازاینرو تلاش ما بر آن است که با عرضه بهموقع و کافی محصولات در مقاطع مختلف از ایجاد التهاب در بازار پیشگیری کنیم. درعینحال امیدواریم و تأکید داریم که مدل قیمتگذاری محصولات فولادی بهگونهای باشد که فشاری متوجه مصرفکننده نهایی نشود و درعینحال کشف قیمت نیز بهگونهای از سوی مراجع ذیصلاح اعمال شود که برای سوداگران بازار زمینه رانت را فراهم نکند.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
- رشد ۷ درصدی تولید در فولاد مبارکه/ مقایسه تطبیقی روند تولید ورق گرم «فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران