به گزارش چیلان ؛ مهران محجوب نژاد اعلام کرد: صنعت فولاد ایران در سالهای گذشته رشد قابل توجهی در ظرفیت سازی تولید و تجارت داشته است. این صنعت با حفظ رتبه دهم تولید فولاد در جهان، حدود پنج درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است.
این کارشناس صنعت فولاد افزود: ظرفیت تولید فولاد کشور به ۵۰ میلیون تن رسیده اما میزان تولید ۳۲ میلیون تن است. در افق سند چشم انداز ۱۴۰۴،ظرفیت تولید فولاد ۵۵ میلیون تن پیش بینی شده اما این ظرفیت در پایان برنامه هفتم از ۶۰ میلیون تن فراتر خواهد رفت.
کسری انرژی؛ مانع جدی توسعه صنعت فولاد
وی افزایش ظرفیت را توام با تشدید کسری انرژی در این صنعت دانست و تاکید کرد: در سال ۱۴۰۷، یعنی در سال پایانی برنامه هفتم توسعه، ظرفیت فولاد کشور از ۶۰ میلیون تن فراتر می رود و تولید واقعی فولاد به ۳۵ تا ۳۶ میلیون تن میرسد. در این میان نرخ به کارگیری ظرفیت کاهش مییابد. امروز این عدد ۶۵ درصد است ولی در سال ۱۴۰۷ به حدود ۶۰ درصد می رسد و ناترازی برق و گاز هم افزایش مییابد.
محجوب نژاد گفت: برای تراز کردن برق کشور حدود ۸۴ میلیارد دلار و برای تراز کردن گاز به حدود ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم. ضمن این که برای تحقق رشد اقتصادی مدنظر برنامه هفتم توسعه به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در کشور نیاز داریم.
حلقههای زنجیره فولاد
مشاور طرح جامع فولاد کشور با تاکید به اینکه فولاد نقش مهمی در برنامه هفتم توسعه دارد، افزود: عمده نگرانی در حلقههای زنجیره فولاد در بخش آهن اسفنجی است؛ امروز با نرخ به کارگیری ۸۳ درصد، در این بخش فعالیت میکنیم که پیش بینی میشود در سال ۱۴۰۴، تقریبا ۵۲ میلیون تن تولید ظرفیت آهن اسفنجی در مقابل ۳۷ میلیون تن تولید واقعی قرار گیرد.
وی یادآور شد: سال ۱۴۰۷ نرخ به کارگیری آهن اسفنجی ۶۲ درصد خواهد شد و ۷۷ میلیون تن هم پروژه در مدار قرار میگیرد. در این سال تولید واقعی این محصول حدود ۴۷ تا ۵۰ میلیون تن در کشور خواهد شد.
ضرورت رفع موانع صادراتی محصولات فولادی
محجوب نژاد گفت: در سالهای آینده باید برای صادرات مازاد عرضه برنامهریزی و چارهاندیشی کرد؛ به طوری که در سال ۱۴۰۴ مازاد گندله ۱۲ میلیون تن خواهد بود که از امروز باید برای صادرات آن چاره اندیشی کرد. هم چنین برای مازاد عرضه کنستانتره، آهن اسفنجی و محصولات فولاد میانی هم باید برنامه ریزی انجام داد.
او با بیان این که «رفع موانع صادراتی مستلزم انجام اقداماتی از سو ی دولت است!» افزود: با وجود بحث رفع تعهدات ارزی برای صادرکنندگان، تلاش دولت باید افزایش صادرات و ایجاد مانعی برای مجوزهای مازاد زنجیره فولاد باشد.
منبع:سنا
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- اولویتهای دولت چهاردهم برای صنعت فولاد/ از توسعه صادرات تا کاهش مداخلات دولت در بازار فولاد
- تخلف ۲۰ میلیون دلاری در بازار ورق گرم/ صادرات غیرمجاز ورق گرم به نام مصرف داخلی به کام سوداگران
- پیگیری انجمن فولاد از وزارت نیرو برای مشکل برق فولادسازان/ بازگشت تدریجی به حالت عادی از اواخر مرداد
- مشاهده کنید: آزادسازی صادرات فولاد برای بازرگانان/ رشد ارزآوری فولاد با تسهیل صادرات و حذف موانع
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران