بر این اساس، تولیدکنندگان ورق گرم در بخش خصوصی با ثبت رشد ۳۰ درصدی در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیشترین رشد در میان محصولات فولادی را از آن خود کردند.
در این میان اما تنها محصولی که تولید آن در بخش خصوصی روند کاهشی داشته، ورق سرد (روغنی) بود. تولید ورق سرد در بخش خصوصی با ۸ درصد کاهش در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ۳۵۶ هزار تن رسید.
گزارش تحلیلی چیلان از آمار ۹ ماهه فولاد کشور همچنین یک واقعیت مهم دیگر را بازگو می کند و آن این است که تولید میلگرد در بخش خصوصی بیش از دوبرابر «بخش خصوصی شده» است. «بخش خصوصی شده » اصطلاحا به شرکتهایی گفته می شود که قبلا تحت مالکیت دولت بوده اند اما در سالهای اخیر به بخش خصوصی واگذار شده اند که به طور مثال در زمینه تولید میلگرد، ذوب آهن اصفهان و فولاد خراسان را می توان نام برد. بر اساس این گزارش تولید میلگرد در بخش خصوصی در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری بیش از ۳.۴ میلیون تن بوده اما بخش خصوصی شده حدود ۱.۵ میلیون تن میلگرد تولید کرده است.
در بخش تیرآهن نیز تولید بخش خصوصی در نه ماهه سال جاری، ۱۸۸ هزار تن گزارش شده که ۲۸ هزار تن معادل ۱۸ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گرشته است. روند رشد بخش خصوصی فولاد در مورد ورق های پوشش دار نیز صدق می کند به طوری که تولید بخش خصوصی در این محصول به ۳۶۱ هزار تن رسیده در حالی در ۹ ماهه سال ۹۴ این عدد ۲۹۰ هزار تن بوده است.
در تولید فولاد خام اما بخش خصوصی با شتاب بیشتری در حال رشد است. بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد، ذوبی ها با ۴۸ درصد رشد، تولید بیلت و بلوم بخش خصوصی را به بیش از ۳ میلیون تن در ۹ ماهه سال جاری رساندند که حدود یک میلیون تن از مدت مشابه سال گذشته بیشتر بوده است. رشد ۱۱ درصدی تولید اسلب در بخش خصوصی هم باعث شده تا رشد تولید فولاد خام در این بخش به ۴۷ درصد برسد و این در حالی است که بخش خصوصی شده شاهد رشد ۲ درصدی تولید فولاد خام خود بوده و حتی در تولید بیلت و بلوم کاهش ۴ درصدی تولید در نه ماهه امسال را تجربه کرده است.
این روند شتابان رشد بخش خصوصی در تولید فولاد باعت شده تا در حالی که میانگین رشد تولید فولاد در کشورهای دنیا حدود ۵ درصد است، تولید فولاد ایران ۱۰ درصد یعنی دو برابر میانگین جهانی رشد کند آن هم در شرایطی که کارخانجات فولادی با نصف ظرفیت خود مشغول فعالیت می باشند! این واقعیت یعنی پتانسیل فولادی ایران بیش از این چیزی است که تاکنون تحقق یافته و قطعا در سال های آینده و با بهبود تقاضا این رشد بیشتر هم خواهد شد.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- ترکیه محصولات نورد سرد را از کجا میخرد؟ / سهم صفر ایران از بازار ورق سرد همسایه غربی
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران