ارزیابی چیلان از فرصت صادراتی فولاد ایران به قطرآیا بازار قطر بر روی فولاد ایران باز می شود؟
بحران منطقه خلیج فارس سبب شده قطر به عنوان ثروتمندترین کشور جهان، ارتباط خود با عربستان، امارات و بحرین را از دست دهد که قطعا این قطع ارتباط سبب خواهد شد قطر به دنبال جایگزین این بازارها باشد.

به گزارش  چیلان ، قطر با ایران از طریق دریایی ارتباط دارد و به تازگی مورد تحریم کشورهای عربستان، بحرین، مصر، امارات و چند کشور متحد این ائتلاف عربی قرار گرفته است. این کشور اگرچه موقعیت خوبی به عنوان بازار هدف ایران محسوب می شده است اما تاکنون صادرکنندگان ایرانی از این ظرفیت استفاده مناسبی نداشته اند. اگرچه هنوز تحولات سیاسی در قطر به یک چشم انداز روشنی نرسیده است و ائتلاف های منطقه ای و بین المللی در صدد تاثیرگذاری بر مناسبات سیاسی این کشور هستند ولی به نظر می رسد دیپلماسی قوی برای صادرات محصولات فولادی به این کشور در حال توسعه باید یکی از برنامه های اصلی دستگاه دیپلماسی کشور، سایر ارکان دولت و بخش بازاریابی و صادرات شرکت های فولادی باشد.

اما اکنون فرصت خوبی است تا ایران در کنار سایر رقبا، سهم خود را در مبادلات غیرنفتی با قطر به ویژه در کالاهایی از قبیل آهن، فولاد، چدن، گچ، آهک و سیمان افزایش دهد چراکه این کالاها مزیت صادراتی به این کشور را دارند.

15 39

چنانچه ایران نتواند جایگاه خود در بازار قطر را به درستی پیدا کند قطعا ترکیه به عنوان رقیب قدرتمند این جایگاه را تصاحب خواهد کرد.

گفتنی است، براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در بین کالاهای غیرنفتی صادراتی ایران به قطر سیمان، فولادهای غیر آلیاژی، سنگ های تزئینی، زغال سنگ، آلومینیوم و برخی محصولات معدنی و صنعتی دیگر به چشم می خورد.

براساس این آمار، صادرات فولادهای غیر آلیاژی گرم و سرد از ایران به مقصد قطر در سال ۹۵ بیش از ۳۵ هزار تن به ارزش ریالی بیش از ۶۷۵ میلیارد ریال و ارزش دلاری نزدیک به ۲۲ میلیون دلار بوده است.

قطر به عنوان ثروتمندترین کشور دنیا سرانه مصرف فولاد بالایی را نیز به خود اختصاص داده است و طرح های عمرانی بزرگی به خصوص برای ساخت و سازهای مربوط به میزبانی این کشور کوچک عربی برای جام جهانی ۲۰۲۲ در دست احداث دارد.

تاکنون فولاد مورد نیاز قطر از طریق کشورهایی همچون امارات، عربستان، ژاپن، آلمان، فرانسه، آمریکا، اکراین، ایتالیا و کره جنوبی تامین می شده است و از دست رفتن بازارهایی همانند عربستان و امارات راه را برای جایگزینی بازار ایران هموار می کند.

1 109

البته بررسی های آماری نشان می دهد، قطر به عنوان یکی از واردکنندگان فولاد، صادرکننده نیز هست و این کشور فولاد خود را درقالب شمش و محصولات فولادی به کشورهای امارات، اکراین، سنگاپور و بلژیک صادر می کند.

به گزارش  چیلان  به نقل از استیل پرایس، تولید فولاد قطر حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از طریق کوره های قوس الکتریکی است که نسبت به جمعیت این کشور عدد بسیار بالایی محسوب می شود. از این میزان تولید، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن مربوط به میلگرد است و بخشی به شمش تعلق دارد که شمش تولیدی این کشور به دیگر کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC)  صادر می شود.

البته آمارهای دقیق تر نشان می دهد قطر از سال ۱۹۹۹ جهش قابل توجهی در تولید فولاد خام داشته و تولید را از ۶۲۹ هزار تن به بیش از ۳ میلیون تن در سال ۲۰۱۴ رسانده اما در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ تولید فولاد خام در این کشور هم ابتدا به ۲ میلیون و ۵۹۳ هزار تن و سپس به ۲ میلیون و ۵۲۱ هزار تن رسید.

 

2

تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۳
شناسه مطلب : 12817
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی