- ثبت اطلاعات ۲۲ هزار قلم تجهیز و قطعه در سامانه بومیسازی فولاد/ هدف از سامانه بومیسازی، خودگردان شدن ساختِ داخل در زنجیره فولاد کشور است
- اکسین جای خارجیها را گرفت/ فولاد اکسین کشور را از واردات ورقهای خاص بینیاز کرد
- تمام بدهیهای بانکی مجتمع فولاد صنعت بناب تسویه شد/ فولاد بناب باید همگام با آخرین دستاوردهای روز دنیا حرکت کند
- رقابت ۲۰ درصدی در بورس کالا برای خرید سنگ آهن، «خودزنی» است/ معاملات روز گذشته سنگ آهن، هزینه تولید فولاد را تا ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو بالا میبرد/ چه شرکتی خریدار سنگ آهن با رقابت ۲۰ درصدی بود؟
- نتیجه عرضه سنگ آهن در بورس کالا/ سنگ آهن تا ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه معامله شد!
- جزئیات اقدامات ذوب آهن اصفهان در حوزه بومیسازی
- امین ابراهیمی بهعنوان مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان معرفی شد+ سوابق
- تولید آزمایشی میلگرد زنگ نزن ۳۰۴Lبا قطر ۱۱۵میلیمتر در شرکت فولاد آلیاژی ایران
- تامین ریل هفت محور راه آهن کشور توسط ذوب آهن اصفهان
- کارکنان فولاد اکسین از مزایای سودآوری این شرکت بهرهمند شدند

فولاد از جمله کالاهایی است که نرخ آن در کشورهای مختلف ارتباط مستقیمی با نرخ های جهانی دارد و به طور کلی فاکتورهای موثر بر تولید و تجارت آن بین المللی و یا حداقل منطقه ای است. در کشورهای مختلف دنیا حتی در کشورهای فولادساز هم تجارت داخلی بر مبنای شرایط بازار جهانی فولاد ساختار می یابد بدین گونه که کشورها تلاش می کنند وضعیت صنایع فولادی خود را به سطحی از رقابت پذیری برسانند که در تجارت داخلی و در جریان رقابت با فولادسازان بین المللی دیگر کشورها بتوانند موفق عمل کنند چرا که تجارت جهانی فولاد در اکثر این کشورها با قوت جریان دارد هرچند که در پاره ای موارد، دولت از ابزار تعرفه نیز استفاده کرده اما نه به صورت عام بلکه به صورت قوانین آنتی دامپینگ!
اما وضعیت در صنعت فولاد ایران به ویژه در خصوص شمش فولادی متفاوت است. تعرفه ۱۵ درصدی برای شمش به صورت عام است که اساسا واردات شمش به ایران را منتفی ساخته و تولیدکنندگان بزرگ شمش را در حاشیه امنی قرار داده است که به فکر افزایش توانمندی و رقابت پذیری جهانی خود نیستند. بر همین اساس و با استفاده از حمایت کلی و نه آنتی دامپینگی تعرفه شمش، کارخانجات نورد کشور برای حفظ تولید و اشتغال، مجبور به خرید از تولیدکنندگان داخلی با قیمت مدنظر کارخانجات ذوب هستند چرا که درهای رقابت جهانی برای شمش فولادی ایران بسته شده و راهی به جز تامین داخلی نیست!
در غیر این صورت هم کارخانجات نوردی مجبور به توقف تولید و تعطیلی می شوند و بقیه ماجرا از جمله دیرکرد و جرائم اقساط بانکی و انباشته شدن بدهی ها و تجمعات کارگران اخراجی و فشار مقامات مسئول استانی و کشوری و …
به نظر می رسد در شرایط فعلی صنعت فولاد ایران، بخشی نگری به مقررات صادرات و واردات فولاد موجب واردآمدن فشار مضاعف به صنایع پایین دستی به ویژه نوردکاران بخش خصوصی شده است. کارخانجات نوردی خصوصی شده، عموما از مزیت دارا بودن زنجیره کامل تولید برخوردارند و یا حداقل به واسطه واحد ذوب خود، دغدغه تامین شمش ندارند اما نوردکاران بخش خصوصی که عموما تک حلقه ای هستند، این روزها در شرایط زیان دهی و کمبود شمش مورد نیاز قرار دارند و این در حالی است که حلقه ذوب، با صرف نظر از قسمتی از سود ۵۰۰ تومانی خود در هر کیلو می تواند مشتریان دائمی خود را حفظ کند!
تداوم بخشی نگری دولت محترم در موضوع تعرفه واردات شمش و همراهی با واحدهای بزرگ ذوبی در عدم حمایت از کارخانجات نورد بخش خصوصی یک نتیجه بیشتر نخواهد داشت و آن هم تعطیلی قریب الوقوع آنان است که بخش مهمی از اشتغال صنعت فولاد کشور را در خود جای داده اند!
- لزوم همکاری فرادستگاهی برای توسعه صادرات فولاد/ سال گذشته ۴۰ درصد از بازارهای صادراتی را از دست دادیم/ صادرات فولاد میتواند ۸ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد
- بولتن اخبار فولاد شماره ۱۷۶ (تازهترین شماره) + دانلود
- سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار میشود
- رشد ۳۱ درصدی مصرف ظاهری میلگرد در دوره رکود ساختوسازها/ جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۱۰ ماه نخست امسال
- بولتن اخبار فولاد شماره ۱۷۵ (تازهترین شماره) + دانلود
- انجمن تولیدکنندگان فولاد پذیرای اهالی صنعت و فولاد در نمایشگاه ایران متافو

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران