- تعمیرات اساسی کمپرسورهای هوای فشرده در کارخانه اکسیژن فولاد خراسان با اتکا به توان داخلی
- پیام تبریک انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خطاب به دکتر سعدمحمدی + متن و تصویر پیام
- انتصاب دکتر سعدمحمدی بهعنوان معاون معدنی وزارت صمت، کاملاً بجا و شایسته بود/ سعدمحمدی از چهرههای شاخص صنعت فولاد و صنایع معدنی است
- پیشنهادات اصلاحی انجمن فولاد در خصوص طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد»/ صادرات فولاد را محدود نکنید/ محصولات نهایی همچون لوله و پروفیل بهصورت حداکثری در بورس کالا عرضه شود +متن کامل نامه
- جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۹ ماه نخست امسال/ رشد ۳۳ درصدی مصرف ظاهری میلگرد همزمان با رکود و شیوع کرونا
- رکوردشکنی چادرملو در تولید کنسانتره
- کاهش ۱۷ درصدی صادرات فولاد کشور در ۹ ماهه نخست امسال/ محدودیتهای صادرات فولاد و درآمدهای ارزی از دست رفته/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
- نتیجه معاملات ورق فولادی در بورس کالا / کاهش حدوداً ۱۰ درصدی قیمت ورق گرم + جدول
- رشد ۲۲۹ درصدی خالص فولاژ + جدول
- داریوش اسماعیلی از معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت استعفا کرد
به گزارش چیلان ، از ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن فولاد میانی تولیدشده در سال ۹۸، حدود ۱۶.۸ میلیون تن مربوط به بیلت و بلوم و حدود ۱۰.۴ میلیون تن مربوط به اسلب بوده است. تولید بیلت و بلوم فولادی در سال ۹۸، رشد قابل توجه ۱۸ درصدی را تجربه کرده اما تولید اسلب نسبت به سال ۹۷، رشدی نداشته است.
همچنین در سال ۹۸، ۱.۱ میلیون تن تیرآهن، ۸.۳ میلیون تن میلگرد و حدود ۸۰۰ هزار تن نبشی و ناودانی در کشور تولید شده و جمع تولید مقاطع طویل فولادی با رشد ۶ درصدی به ۱۰.۲ میلیون تن رسیده است.
میزان تولید ورق گرم در سال ۹۸، ۸.۲ میلیون تن، میزان تولید ورق سرد ۲.۶ میلیون تن و میزان تولید ورق پوششدار ۱.۶ میلیون تن بوده است. مجموع تولید مقاطع تخت فولادی در سال ۹۸ با رشد ۵ درصدی نسبت به سال ۹۷، به ۹ میلیون و ۹۶۰ هزار تن رسید. (باید توجه داشت که در مقاطع تخت فولادی، مجموع تولید این مقاطع برابر با جمع جبری تولید ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار نیست و انجمن تولیدکنندگان فولاد در محاسبات خود، اثر مضاعف تبدیل ورق گرم به ورق سرد و پوششدار را حذف کرده است.)
تولید آهن اسفنجی در سال ۹۸، ۲۷.۹ میلیون تن بوده است. رشد تولید آهن اسفنجی در سال ۹۸، تنها ۶ درصد بوده (که این رشد کمتر از رشد ۱۰ درصدی تولید فولاد میانی است) و این امر باعث شده تا در مجموع، میزان تولید آهن اسفنجی در سال ۹۸، تنها ۶۶۷ هزار تن بیش از تولید فولاد میانی باشد. به همین دلیل در زنجیره فولاد عدم توازن وجود داشته و این موضوع باعث کمبود آهن اسفنجی در سال ۹۸ شد.
جزئیات آماری تولید فولاد کشور در سال ۹۸ و سال ۹۷ را در جدول زیر ببینید:
صادرات و واردات فولاد ایران در سال ۹۸
مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در سال ۹۸، به ۱۰ میلیون و ۳۶۳ هزار تن رسید. صادرات فولاد ایران در سال ۹۷، ۸ میلیون ۴۸۰ هزار تن بوده و در سال ۹۸، صادرات فولاد کشور رشد بیش از ۲۲ درصدی را تجربه کرده است که عدد قابل توجهی محسوب میشود. در سال ۹۸، صادرات فولاد کشور، رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است.
سهم فولاد میانی از کل صادرات فولاد ایران در سال ۹۸، ۶ میلیون و ۹۰۸ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۷، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد. در سال ۹۸، صادرات بیلت و بلوم فولادی، با رشد ۲۴ درصدی به ۴ میلیون و ۸۳۶ هزار تن رسید و صادرات اسلب نیر ۲ میلیون و ۷۲ هزار تن بود که نسبت به سال ۹۷، رشد ۳۱ درصدی را نشان میدهد.
صادرات محصولات فولادی ایران نیز در سال ۹۸ با رشد ۱۶ درصدی به ۳ میلیون و ۴۵۵ هزار تن رسید. در میان محصولات فولادی، مجموع صادرات مقاطع طویل فولادی ایران، در سال ۹۸، ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۷، رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد. از این میان، صادرات میلگرد ایران، رشد قابل توجه ۳۵ درصدی را در سال ۹۸ تجربه کرده است.
مجموع صادرات مقاطع تخت فولادی ایران نیز در سال ۹۸، ۸۰۵ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۷، کاهش ۸ درصدی را نشان میدهد. با این وجود، صادرات ورق سرد در سال ۹۸، رشد ۱۷۹ درصدی را تجربه کرده و از ۴۳ هزار تن در سال ۹۷ به ۱۲۰ هزار تن در سال ۹۸ رسیده است.
صادرات آهن اسفنجی ایران نیز در سال ۹۸ با رشد ۷۷ درصدی به ۹۴۲ هزار تن رسید. این رقم در سال ۹۷، ۵۳۳ هزار تن بوده است.
مجموع واردات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در سال ۹۸، کاهش قابل توجهی را تجربه کرده و از یک میلیون و ۵۴ هزار تن در سال ۹۷ به ۶۰۳ هزار تن رسیده است. واردات فولاد میانی ایران بسیار ناچیز بوده و واردات محصولات فولادی ایران نیز با کاهش ۴۲ درصدی به ۵۹۸ هزار تن در سال ۹۸ رسیده است. مقاطع تخت فولادی (با ۵۰۸ هزار تن) بیشترین سهم را در واردات فولاد ایران داشته و از میان این مقاطع نیز ورق پوششدار، بیشترین سهم را داشته است.
جزئیات آماری صادرات و واردات فولاد کشور در سال ۹۸ و سال ۹۷ را در جدول زیر ببینید:
مصرف فولاد در سال ۹۸
آمارهای منتشرشده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد نشان میدهد که مصرف ظاهری محصولات فولادی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ رشدی نداشته و رشد مصرف ظاهری فولاد میانی در سال ۹۸، شش درصد بوده است. حتی رشد مصرف مقاطع طویل فولادی در سال ۹۸، صفر بوده که این نشاندهنده تداوم رکود در صنعت ساختوساز در سال گذشته است. به نظر میرسد با توجه به رشد صفرِ مصرف ظاهری محصولات فولادی، راهی نیست جز اینکه شرایط صادرات فولاد تسهیل شود.
مجموع مصرف ظاهری مقاطع طویل فولادی در سال ۹۸، ۷ میلیون و ۶۶۲ هزار تن بوده و مصرف ظاهری تیرآهن، رشد ۱۵ درصدی و مصرف میلگرد، رشد منفی ۲ درصدی را تجربه کرده است. مصرف ظاهری کل محصولات فولادی نیز در سال ۹۸، ۱۵ میلیون و ۵۹۷ هزار تن بوده است.
در مجموع رشد مصرف ظاهری مقاطع تخت فولادی نیز در سال ۹۸، صفر بوده است. در میان مقاطع تخت، مصرف ظاهری ورق پوششدار رشد ۱۱ درصدی و مصرف ظاهری ورق سرد، رشد منفی ۴ درصدی را تجربه کرده است.
در فولاد میانی، مصرف ظاهری بیلت و بلوم در کشور در سال ۹۸، رشد ۱۶ درصدی را تجربه کرده و از ۱۰ میلیون و ۲۸۷ تن در سال ۹۷ به ۱۱ میلیون و ۹۵۶ تن در سال ۹۸ رسیده است. مصرف ظاهری اسلب نیز کاهش شش درصدی را تجربه کرده و به ۸ میلیون و ۳۸۱ هزار تن در سال ۹۸ رسیده است. بدین ترتیب، مجموع مصرف ظاهری فولاد میانی کشور در سال ۹۸، ۲۰ میلیون و ۳۳۷ هزار تن بوده است.
مصرف ظاهری آهن اسفنجی ایران نیز در سال ۹۸ با رشد ۴ درصدی به ۲۶ میلیون و ۹۶۵ هزار تن رسیده است.
جزئیات آماری مصرف ظاهری فولاد کشور در سال ۹۸ و سال ۹۷ را در جدول زیر ببینید:
ترکیب تولید، صادرات و واردات فولاد کشور در سال ۹۸
فولاد میانی با سهم ۶۱.۱ درصدی و میلگرد با سهم ۱۹.۸ درصدی بیشترین سهم را در صادرات فولاد کشور در سال ۹۸ داشته است.
در تولید محصولات فولادی نیز میلگرد با ۳۶.۵ درصد و ورق گرم با ۳۶.۲ درصد بیشترین سهم را داشته است.
جزئیات آماری ترکیب تولید، صادرات و واردات فولاد کشور در سال ۹۸ را در تصویر زیر ببینید:
- کاهش ۱۷ درصدی صادرات فولاد کشور در ۹ ماهه نخست امسال/ محدودیتهای صادرات فولاد و درآمدهای ارزی از دست رفته/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
- کاهش ۱۹ درصدی صادرات فولاد کشور در ۸ ماهه نخست امسال/ کاهش ۳ درصدی صادرات شمش فولادی و کاهش ۳۷ درصدی صادرات میلگرد/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
- مشاهده کنید: آیا میتوان کتاب سال فولاد ایران را نداشت؟
- کتاب سال فولاد (۱۳۹۹) برای سومین سال پیاپی منتشر شد/ کتاب سال فولاد، حاوی چه مطالبی است؟
- جزئیات صادرات فولاد ایران در سه ماهه نخست سال جاری/ کاهش بیش از ۳۴ درصدی صادرات فولاد کشور/ از هشدارها تا درخواستهای صادراتی انجمن فولاد
- تولید فولاد ایران به ۲۵ میلیون تن رسید/ رشد ۱۰ درصدی تولید فولاد میانی در ۱۱ ماهه ۹۸

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران