به گزارش چیلان ، میزگرد برنامه چشمانداز اقتصادی شبکه ایران کالا با حضور رضا شهرستانی، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد، و سیفالله امیری، مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت برگزار شد.
رضا شهرستانی در این برنامه گفت: عملکرد بورس کالا در کشف قیمت فولاد شفاف نیست. بورس کالا اطلاعات فروشندگان و خریداران محصولات فولادی و نحوه کشف قیمت را اطلاع رسانی نمیکند و همین مسئله فضای غیرشفافی را رقم زده است. قیمت ورق در بورس ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان است اما در بازار آزاد بیش از ۱۱ هزار تومان است. اگر معاملات فولاد شفاف است، اختلاف ۵ هزار تومانی قیمت ورق فولادی در بازار و بورس کالا از کجا ایجاد شده است؟
عضو هیات مدیره انجمن فولاد با اشاره به اختلاف بسیار زیاد بین قیمت فولاد در معاملات بورس کالا و بازار آزاد گفت: این اختلاف قیمت نشان میدهد که در بورس کالا سازوکار عرضه و تقاضا حاکم نیست و در واقع، قیمتگذاری دستوری، رانت بزرگی را برای واسطهها ایجاد کرده است.
آهن اسفنجی ۲۵ درصد گرانتر از ضرایب تعیینشده به فروش میرسد
رضا شهرستانی با اشاره به مشکل تأمین مواد اولیه در زنجیره فولاد گفت: سال گذشته تولید فولاد ایران ۲۷ میلیون تن بود. ظرفیت تولید فولاد در کشور ۳۵ میلیون تن است و اگر مشکلی در تأمین مواد اولیه وجود نداشت، میزان تولید فولاد در سال ۹۸ میتوانست به ۳۵ میلیون تن برسد.
وی با اشاره به مشکل تأمین آهن اسفنجی گفت: سال گذشته بسیاری از واحدهای ذوب القایی در کشور، با مشکل تأمین آهن اسفنجی روبرو بودند. در سال ۹۸، ۹۰۰ هزار تن آهن اسفنجی صادر شد اما در تأمین نیازهای داخلی مشکل داشتیم.
شهرستانی با اشاره به حضور واسطهها در معاملات آهن اسفنجی گفت: طبق ضرایب قیمتی در زنجیره فولاد، قیمت آهن اسفنجی باید ۵۰ درصد قیمت شمش فولادی باشد. اما عملاً آهن اسفنجی با قیمت ۷۵ درصد شمش فولادی به فروش میرسد و واسطهها قیمت آهن اسفنجی را به شدت بالا بردهاند.
فولاد در کشور ما به کالای سرمایهای تبدیل شده است
سیفالله امیری، مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در این برنامه تلویزیونی پاسخ به وجود واسطهها در بازار محصولات فولادی گفت: ما در وزارتخانه در حال تنظیم چرخه فولاد هستیم. ما در اوایل سال ۹۸ آهن اسفنجی فراوانی داشتیم اما چون نگهداری آهنگ اسفنجی خطرناک است بخش قابل توجهی از آن را صادر کردیم. ما بخشنامه کردیم که هیچ تولیدکنندهای حق فروش گندله و کنستانتره را به واسطهها ندارد.
سیف الله امیری افزود: فولاد در کشور ما به کالای سرمایهای تبدیل شده است. عدهای سرمایهدار هستند که فولاد موجود را خریداری کرده و در بزنگاه افزایش قیمت دلار آن را با قیمت بالایی وارد بازار میکنند. ما آمادگی آزادسازی توزیع فولاد در کشور را داریم به شرط آنکه انجمن فولاد تضمین دهد که قیمت فولاد افزایش پیدا نکند.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران