- نتیجه عرضه شمش فولادی در بورس کالا/ معامله بیش از ۱۰۵ هزار تن شمش بلوم با قیمت میانگین ۱۰۲۱۹ تومان به ازای هر کیلو (به همراه جدول)
- نامه رئیس اتاق بازرگانی تهران به کمیسیون صنایع مجلس: تصویب طرح فولادی مجلس حداقل برای ۶ ماه متوقف شود/ این طرح، عزم مجلس برای حمایت از بازار سرمایه را زیر سوال میبرد/ زنجیره فولاد به قانون جدید نیاز ندارد
- بازار جهانی فولاد در فاز اصلاح کوتاهمدت قیمتها/ قیمت شمش فولادی در منطقه CIS باز هم کاهش یافت/ خریداران محصولات فولادی منتظر کاهش بیشتر قیمتها
- بولتن اخبار فولاد شماره ۱۷۴ (تازهترین شماره) + دانلود
- اقدامات فولاد مبارکه در زمینه بومیسازی باید الگوی بقیه شرکتها شود
- محصولات فولاد اکسین میتواند در پروژههای بینالمللی استفاده شود
- دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد/ جهانگیری: هیچ علامت منفی به بورس داده نشود + تصویر نامه
- آغاز فصل نوینی در مناسبات وزارت صمت و زنجیره فولاد/ جنجالهای پیشین زنجیره فولاد حتی به کاخ سفید نیز میرسید
- فشار سنگین بهره بانکی بر شانه شرکتهای فولادی/ جزئیات طرحهای توسعهای فولاد نطنز
- خروج دلالان از بازار فولاد/ حدودا ۶۰ درصد شمش عرضه شده در بورس کالا، بیمشتری مانده است + نمودار

متن کامل گفتوگوی چیلان با دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران را بخوانید:
چیلان : آقای دکتر سبحانی، تعدادی از شرکتهای نوردی در هفته گذشته انجمن مستقل نوردکاران را به ثبت رساندند. لطفا در این مورد توضیح بیشتری بفرمایید که چه اتفاقی روی داده است؟
ببینید، از سال ۱۳۸۰ که انجمن تولید کنندگان فولاد تاسیس شد در عضوگیری از واحدهای زنجیره آهن و فولاد هیچ گونه محدودیتی اعمال نکرد و از عضویت کارخانجات گندله سازی، احیاء مستقیم، فولادسازی و نورد مقاطع فولادی، نورد سرد و گرم ورق و گالوانیزه که در زنجیره تولید آهن و فولاد قرار دارند به عنوان عضو اصلی استقبال نمود.
در حال حاضر هم انجمن فولاد «بیش از ۲۶۰ عضو» از کارخانجات حلقههای مختلف زنجیره فولاد دارد که بسیاری از شرکتهای عضو بسته به نوع فعالیت، هم زمان در انجمنها و سندیکاهای دیگری نیز عضویت دارند.
در واقع یکی از اهداف انجمن از بدو تاسیس تاکنون ایجاد هماهنگی و تعامل سازنده بین اعضایی است که در حلقههای مختلف زنجیره قرار دارند و همواره هر یک از حقلهها با حلقه بالا دستی برای تامین مواد اولیه خود چالش دارند که این موضوع در فضای کسب و کار کاملا طبیعی است. واحدهای گندله سازی انتظار دریافت کنسانتره با قیمت مناسب از واحد بالا دستی دارند و واحدهای احیاء مستقیم عینا همین توقع را از گندله سازی دارند و ایضا فولادسازها از تولیدکنندگان آهن اسفنجی و نوردکاران از فولادسازها انتظار مشابهی دارند.
در این میان، انجمن تولیدکنندگان فولاد که از همه زنجیره تولید در آن عضویت دارند، بایستی حتی المقدور و با رعایت انصاف و اعتدال برای رسیدن واحدها به خواستههای منطقی مورد نظر تلاش نماید که همه اعضای هیئت مدیره و دبیرخانه انجمن که کل زنجیره را نمایندگی میکنند، به این اصل اعتقاد داشته و در راستای این ماموریت از هیچ کوششی فروگذار نکرده و نخواهند کرد.
معهذا، گاهی تضاد منافع و اختلاف نظر بین یک واحد با واحد بالا دستی به حدی است که با وجود تلاش و میانجیگری انجمن، به دلیل پافشاری هر طرف بر مواضع خود و انتظار حداکثری، امکان رسیدن به توافق مطلوب دو طرف بسیار دشوار و تقریبا غیر ممکن میشود.
در همین خصوص هم یکی از مهمترین چالشهای این روزها مسائلی است که بین فولادسازان و واحدهای نوردی خریدار شمش مطرح است و لذا تعدادی از واحدهای نوردی عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد علی رغم تلاش حداکثری انجمن برای مدیریت تضاد منافع موجود، صلاح را در این دیدهاند که با تشکیل انجمن مستقل نوردکاران به دنبال مطالبات صنفی خود باشند.
چیلان : نظر و موضع انجمن تولیدکنندگان فولاد در رابطه با این انجمن تازه تاسیس چیست؟
انجمن تولیدکنندگان فولاد نظر خاص یا مخالفتی با این موضوع ندارد و دو انجمن را در تقابل باهم نمیبیند کما اینکه در بالادست فولاد، انجمن سنگ آهن و زغال سنگ هست و در پایین دست هم انجمن لولهسازان و سندیکای لوله و پروفیل و انجمن لوازم خانگی و غیره وجود دارد.
بنابراین طبعا نوردکارانی که معتقدند مطالبات صنفی آنها از طریق انجمن فولاد به نتیجه نمیرسد، حق دارند مطالبات خود را از هر طریقی که فکر میکنند به نتیجه میرسد دنبال کنند و انجمن تولیدکنندگان فولاد مخالفتی با آن ندارد.
چیلان : آیا تاسیس انجمن نوردکاران به معنی خروج واحدهای نوردی از انجمن فولاد است؟
به هیچ وجه؛ همان طور که قبلا بیان کردم، برخی واحدهای نوردی این طور فکر کردهاند که بهتر است مطالبات خود را از طریق تاسیس یک انجمن دیگر دنبال کنند اما همه واحدهای نوردی لزوما این طور فکر نمیکنند. در حال حاضر تعداد کثیری از کارخانجات نورد کماکان عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد هستند که بیشتر از انجمن تازه تاسیس نوردکاران است. این در حالی است که در انجمن فولاد، واحدهای نورد سرد مقاطع طویل و همچنین واحدهای نوردی با ظرفیت کمتر از ۳۰ هزار تن امکان عضویت ندارند.
در واقع هم اکنون بیش از ۸۰ درصد ظرفیت نورد گرم کشور همچنان در انجمن فولاد عضویت دارند و این فعالان نوردی در جلسات هم اندیشی رسته نورد حضور فعال دارند و در همفکری با سایر حلقههای زنجیره فولاد به مذاکره و تعامل میپردازند. از طرفی، تعدادی از واحدهای نوردی که امکان عضویت در انجمن فولاد را نداشتهاند، در انجمن تازه تاسیس نوردکاران عضو شدهاند و تعداد انگشت شماری از واحدهای نوردی بزرگتر هم در هر دو انجمن عضو هستند. فقط یک شرکت نوردی تاکنون از حضور در انجمن تولیدکنندگان فولاد انصراف داده است که این اتفاق در طول سال در هر تشکل صنفی رخ میدهد و طبیعی است که عضوی انصراف میدهد و یا عضویت آن از طرف انجمن تعلیق میشود.
چیلان : پیشنهاد شما برای افزایش همافزایی بین تولیدکنندگان زنجیره فولاد چیست؟
بالاخره حلقههای مختلف زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در شرایطی که رئیس جمهور زورگوی آمریکا تمام توان خود را برای مختل کردن این صنعت بکار گرفته، تولیدکنندگان زنجیره بایستی با درک مشکلات یکدیگر، در کنار هم دست در دست دهند و با همفکری و همافزایی برای توسعه این صنعت تلاش نمایند.
- به فولادسازان، اجازه سرمایهگذاری در تولید گاز داده شود/ میتوان با قانون معادن، ذخایر گازی کشور را توسعه داد
- رانت ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی بازار فولاد در جیب عدهای قلیل!/ کلامی که انجمن فولاد از سال ۹۷ گوشزد میکند
- در جلسه رسته نورد انجمن فولاد چه گذشت؟
- نوردکاران گردهم میآیند/ جلسه هماندیشی رسته نورد انجمن فولاد ششم دیماه برگزار میشود + تصویر دعوتنامه
- فوری،اختصاصی چیلان – در جلسه انجمن فولاد با وزیر صمت چه گذشت؟
- نتیجه جلسه مهم نمایندگان واحدهای ذوب القایی با وزارت صمت/ تخصیص سهمیه آهن اسفنجی به کارخانجات ذوب القایی در صورت عرضه شمش در بورس کالا/ پیگیری گرانفروشی آهن اسفنجی

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران