هم اکنون صنعت فولاد کشور با مشکلات بسیاری مواجه است، به طوری که شرکت های بزرگ را نیز با چالش روبه رو ساخته است. برای حل مشکلات صنعت فولاد باید اقدامات جمعی و هماهنگ صورت گیرد و از دولت انتظار می رود با تدابیر لازم، اقدام فوری در حمایت از صنایع فولادی انجام دهد.
بخشی از مشکلات صنایع فولادی به عوامل بیرونی همچون رکود اقتصادی، کاهش قیمت جهانی محصولات فولادی، واردات بی رویه محصولات بی کیفیت، عدم تعیین تعرفه مناسب بر واردات این محصولات، عدم اتخاذ تدابیر حمایتی از صنعت فولاد در شرایط رکود فعلی و مواردی از این دست مربوط است.
در این شرایط، شرکت های فولادی نیز ملزم به اتخاذ شیوه خاصی از سیاست های تولیدی و تدابیر مدیریتی برای بهبود کسب و کار خود هستند. یکی از این موارد، بهبود سیاست های حوزه فروش است چرا که امنیت در بازار برای سرمایه گذاران بسیار ضروری است و شرکت های باید سیاست هجینگ (پوشش ریسک) را در فروش دنبال کنند به نحوی که سرمایه گذارانی که محصولات این شرکت را خریداری می کنند از حداقل سود تضمین شده برخوردار شوند و در صورت کسب سود بیشتر نیز، این منفعت به سرمایه گذار می رسد.
اهتمام جدی در جهت مشتری مداری از دیگر اولویت های شرکت های فولادی در بخش فروش است، برای نمونه در گذشته، ذوب آهن اصفهان تنها فروشنده مقاطع ساختمانی در کشور بود اما اکنون شاهد شکل گیری خطوط نوردی در کشور هستیم و لذا این شرکت باید شیوه های فروش خود را تغییر دهد. در این راستا مشتری مداری، حمایت و پشتیبانی از مشتری، از زمان فروش تا تحویل کالا از اهمیت اساسی برخوردار است. همچنین تغییر در سبد های محصولات و کوچک کردن این سبدها متناسب با تقاضای مشتریان از دیگر سیاست های جدید فروش این مجموعه است.
همچنین توجه به صادرات در شرایط رکود فعلی بازار بسیار مهم است و شرکت های فولادی باید برنامه هایی برای صادراتِ بخشی از محصولات خود داشته باشند. ما نیز طبق برنامه صادراتی سالانه ذوب آهن باید بیش از یک میلیون تن افزایش صادرات داشته باشیم و برای این منظور به دنبال ایجاد نمایندگی هایی در کشورهای مختلف جهان هستیم.
تلاش برای کاهش قیمت تمام شده محصولات جزو مهمترین سیاست هایی است که لازم است با بهره گیری از دانش فنی روز دنیا مورد توجه شرکت های فولادی قرار گیرد. ما نیز این اقدامات را با جدیت انجام می دهیم و در واقع کاهش هزینه های تولید از طریق استفاده از مواد اولیه مرغوب و ارزان، تغییر در روند تولید از جمله استفاده از آهن اسفنجی به جای قراضه، قیمت تمام شده محصولات این شرکت را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. در حالی که با شارژ سنگ آهن با عیار بالاتر و همچنین استفاده از تکنیک هایی همچون شارژ پودر زغال می توان مصرف کک را کاهش داد که این اقدامات آغاز شده است و مصرف کک رو به کاهش است. ضمن اینکه همانند کشور چین می توان از گندله برای شارژ کوره بلند استفاده کرد که تاثیر زیادی بر کاهش مصرف کک دارد.
امید است با تدابیر مشترکی که دولتمردان و صنعتگران اتخاذ می کنند به بهبود وضعیت فولاد کمک کرده باشیم و تولید ملی و اشتغال کشور را از چالش های بزرگ مصون کنیم.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران