رئیس هیئت مدیره بورس کالا:همه فولادسازان ملزم به عرضه محصولاتشان در بورس کالا هستند
با عدم عرضه سایر فولادسازان در بورس کالا در حق آنهایی که محصولاتشان را از طریق بورس عرضه می کنند اجحاف می شود/ علاوه بر بحث معافیت مالیاتی، بورس کالا به سمت استفاده از ابزارهای مالی و تشویقی رفته است/ شرایط نباید به گونه ای باشد که در بازار رقابتی بورس کالا، ذوب آهن محصولات خود را به صورت تمام و کمال عرضه کند و سایر رقبا با هر شرایطی که مدنظرشان است، عرضه محصولات را داشته باشند.

منصور یزدی زاده، رئیس هیات مدیره بورس کالای ایران و عضو هیئت مدیره و معاون برنامه ریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان در توضیح سخنان هفته گذشته معاون بازاریابی و فروش این شرکت مبنی بر احتمال خروج این شرکت از بورس کالا، گفت: در این زمینه سوء تفاهمی شکل گرفته است.
وی افزود: منظور معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن این است که با عرضه نکردن محصولات سایر فولاد سازها در بورس کالا، در حق کسانی که در محصولات خود را در بورس کالای ایران عرضه می کنند، اجحاف می شود. به این علت که وقتی شرکتی محصول خود را در بورس عرضه می کند، قیمت هایش شفاف اعلام می شود در حالی که سایر تولیدکنندگان این شفافیت را ندارند.

یزدی زاده ادامه داد: زمانی که فولاد از نظام قیمت گذاری خارج شد، مشروط به این بود که تمام شرکت های تولید کننده، محصولات خود را در بورس عرضه کنند. اما متاسفانه پس از خارج شدن فولاد از نظام قیمت گذاری، تمام این شرکت ها به بورس نیامدند و ما همواره این دغدغه را داشته ایم.

رییس هیات مدیره بورس کالای ایران اظهار داشت: به این ترتیب صحبت های مطرح شده از این منظر بوده و نباید اجحافی در حق کسی انجام شود. در این خصوص دستگاه های نظارتی زیادی در کشور وجود دارد که بهتر است هر دستگاهی وظیفه اش را به درستی انجام دهد. در واقع وقتی تکلیف است عرضه محصولات به منظور شفافیت و سایر مزایای بورس در این بازار انجام شود، همه باید عرضه کنند.
وی با بیان اینکه مزایای عرضه در بورس کالا برکسی پوشیده نیست، گفت: عرضه در بورس کالا هم موجب شفافیت می شود و هم منافع اقتصادی زیادی دارد. اما از این بابت که سایرین تنها از اطلاعات و قیمت های شرکت های عرضه کننده در بورس کالا بهره برداری کنند، قابل قبول نیست و نگرانی ها از این جهت است. به عبارت دیگر، شرایط نباید به گونه ای باشد که در بازار رقابتی بورس کالا، ذوب آهن محصولات خود را به صورت تمام و کمال عرضه کند و سایر رقبا با هر شرایطی که مدنظرشان است، عرضه محصولات را داشته باشند. یزدی زاده افزود: شرکت ذوب آهن اصفهان در حال حاضر ۱۰۰درصد محصولاتش را در بورس کالا عرضه می کند و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست.

در واقع بحث مطرح شده حامل این پیام بوده که سایر شرکت های تولیدکننده نیز باید محصولاتشان را برای شفافیت و رقابت منصفانه در بورس کالای ایران عرضه کنند تا به سمت منافع ملی حرکت کنیم. درواقع همه تولیدکنندگان می دانند که شرکت های عرضه کننده در بورس کالا با چه قیمتی محصول خود را عرضه می کنند و شرکت هایی که محصولات خود را در بورس کالا عرضه نمی کنند، در سایه قیمت های خود را نگه می دارند. اما اگر تمام تولیدکنندگان به روی تابلو بیایند، فرق محصول با کیفیت و بی کیفیت مشخص می شود. عضو هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: در این بین بسیاری از خریداران هم بیشتر بر قیمت محصولات تمرکز دارند تا کیفیت، اما خریدارانی که از روی تابلوی بورس محصول را خریداری می کنند، از کیفیت محصول آگاهی دارند و متناسب با کیفیت محصول، ارزش گذاری می کنند.

وی با بیان اینکه بورس کالا به سمت استفاده از ابزارهای مالی و تشویقی رفته است، گفت: علاوه بر بحث معافیت مالیاتی، بورس کالا در جهت راه اندازی بازارهای نوین مالی به منظور سهولت معاملات، پوشش ریسک و تامین مالی در حرکت است تا رفته رفته به بازاری کاملا جذاب برای تولیدکنندگان تبدیل شود. یزدی زاده در پاسخ به این پرسش که آیا طبق قانون باید تمام تولیدکنندگان فولاد محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند؟ گفت: بله. زمانی که فولاد از نظام قیمت گذاری خارج شد، مشروط به این بود که تمام شرکت های تولید کننده، محصولات خود را در بورس عرضه کنند. اما متاسفانه پس از خارج شدن فولاد از نظام قیمت گذاری، تمام این شرکت ها به بورس نیامدند و ما همواره این دغدغه را داشته ایم. روش های تامین مالی فولادسازان از بورس کالا وی در ادامه به انتشار اوراق سلف موازی به منظور تامین مالی فولادسازان اشاره کرد و گفت: اوراق سلف موازی استاندارد ابزار بسیار مطلوبی در تامین سرمایه در گردش تولیدکنندگان به حساب می آید که سال گذشته این اتفاق برای ذوب آهن افتاد. این ابزار برای طرفین معامله سود دارد.

یزدی زاده به روش های تامین مالی و پوشش ریسک بورس کالا برای تولیدکنندگان مختلف از جمله فولادسازان اشاره کرد و گفت: از مهمترین روش‎های تأمین مالی و پوشش ریسک صنعت فولاد در بورس کالا شامل قراردادهای سلف، اوراق سلف موازی استاندارد، گواهی سپرده کالایی، صندوق‎های کالایی و ابزارهای مشتقه است. به طوریکه علاوه بر قراردادهای سلف عادی در بورس کالا که موجب تأمین مالی صنعت فولاد با کم‎ترین هزینه و در کوتاه‎ترین زمان ممکن می شود، قراردادهای سلف موازی استاندارد و گواهی سپرده نیز از ابزارهای نوین مالی است. عضو هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: گواهی سپرده کالایی ابزار تامین مالی بسیار موثر و کارایی است که به خصوص در شرایط موجودی کالای تولیدکنندگان می تواند منجر به ایجاد پشتوانه مالی به اتکای موجودی کالا در انبار تولیدکننده باشد. این ابزار برای عرضه کنندگان بزرگ فولادی که از انبارهای مجهز و معتبری برخوردارند می تواند آغاز شود. همچنان که ذوب آهن اصفهان به عنوان پیشرو در به کارگیری اینگونه ابزارها، اکنون با همراهی کارشناسان و مدیران بورس کالا به دنبال به کارگیری این ابزار است.

به گفته وی، همچنین گواهی سپرده کالایی به عنوان یک ابزار مالی می تواند زمینه فروش بیشتر تولیدکنندگان فولادی را در کشور فراهم کند. بدین ترتیب که با تبدیل موجودی انبار شرکت ذوب آهن به گواهی سپرده کالایی و اوراق بهادار سازی آنها، بستر لازم برای فروش بیشتر محصولات این شرکت فراهم می شود.

2

تاریخ انتشار : ۲ مرداد ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۴
منبع : ایلنا
شناسه مطلب : 6060
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی