سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برنامه رادیویی چالش رادیو اقتصاد با ذکر این مطلب و با اشاره به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ گفت: ۴۰ میلیون تن از این میزان در مصارف داخلی استفاده خواهد شد که از این میزان نیز بایستی ۷۰ درصد ورق و ۳۰ درصد مابقی مقاطع طویل تولید شود پس بسیاری از سرمایه گذاری های صورت گرفته در این حوزه ها به جهت رسیدن به این اهداف است.
شهرستانی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه اگرچه در گذشته به موضوعات در وزارت صمت کارشناسی نگاه نمی شد گفت: در چند سال اخیر تصمیم گیری های کارشناسی بهبود یافته با این حال بحران وضعیت فولاد در دنیا، رکود موجود در داخل کشور، مشکل تامین نقدینگی و تاثیر گذاری تحریم ها کمی شرایط را پیچیده کرده و در این وضعیت باید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که همه بخش ها برد را شاهد باشند و نارضایتی در تمام بخش ها به حداقل ممکن برسد. از این رو باید منافع کشور در اولویت بوده و دیده شود اما اگر بخواهیم تمامی مشکلات رفع شود باید شاهد واگذاری تمامی صنایع به بخش خصوصی واقعی باشیم تا خلا ها مشخص شده و از طریق سرمایه گذاری هایی پر شود و برای مطرح شدن صحیحی این خلاها نیازمند صحبت براساس آمارهای دقیق هستیم.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در پاسخ به صحبت های دبیر سندیکای لوله و پروفیل درخصوص افزایش چند مرحله ای تعرفه ها در سال گذشته گفت: دپوی یک میلیون و ۱۵۰ هزار تنی ورق در فولاد مبارکه سبب شد برای حمایت از تولید داخلی تعرفه از ۴ به ۲۰ درصد برسد. دپوی ۳ میلیون تنی در بازار فولاد در سال ۹۴ وجود داشت و اگر اقدام به گذاشتن تعرفه نمی شد وضعیت بازار نامسابت تر می شد. برنامه دولت افزایش صادرات است و تعرفه نیز به منظور تشویق صنایع داخلی به سرمایه گذاری در حوزه هایی است که خلا در آنها حس می شود.
وی حتی به موضوع پایین بودن احتمالی قیمت های صادراتی فولاد مبارکه نسبت به قیمت های داخلی نیز اشاره کرد و عنوان کرد: بیشتر کشورها سیاست تشویقی برای صادرات دارند و قیمت های صادراتی شاید پایین تر از قیمت های داخلی آنها باشد.
شهرستانی البته این موضوع را نیز مطرح کرد که فولاد صنعتی است که باید به آن به دید بلند مدت نگاه کرد چون سرمایه گذاری فولاد در کوتاه مدت جواب نمی دهد از این رو برنامه ریزی ها و سیاست های بلند مدت چه در بخش عوارض و چه تعرفه ها نیاز است.
عضوی هیئت مدیره انجمن فولاد این را نیز خاطرنشان کرد که مبارکه تولید خود را اگر به سمت ورق های زیر ۳ میلی متر ببرد باید شاهد کاهش تولید باشد و اگر بخواهند تولید را بیشتر از این کاهش دهند بنابراین قیمت تمام شده آنها بالا می رود پس هم در بازار ورق های نازک و هم مقاطع طویل شاهد رشد قیمت ها خواهیم بود.
وی در پایان به تغییر ساختار انجمن فولاد در دور جدید اعضای هیئت مدیره و رسته بندی واحدها اشاره کرد و گفت: این اطمینان داده می شود که جلسات بین تولیدکنندگان رسته های مختلف تشکیل شده و مشکلات در این جلسات مطرح و راه حلی برای آنها اتخاذ خواهد شد.
شهرستانی این را نیز متذکر شد که با حرکت کشورها به سمت صنعتی شدن، مصرف ورق آنها نیز افزایش پیدا می کند. برای مثال در کشورهای کمتر توسعه یافته ۸۰ تا ۹۰ درصد از مصرف فولاد را فولادهای طویل شامل می شود و ۱۰ تا ۲۰ درصد به ورق اختصاص دارد درحالی که در کشورهایی نظیر آمریکا یا اروپا عکس این موضوع صادق است و ۸۰ درصد ورق و ۲۰ درصد فولاد از نوع طویل و در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. ورق بیشتر در صنایع نظیر خودروسازی یا لوازم خانگی مورد نیاز است. در ایران قبل از انقلاب تولید ناچیز ورق را داشتیم اما بعد از انقلاب این روند تغییر کرده و در حال حاضر تولید ورق به ۶۰ درصد و مقاطع طویل به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است و این به معنای تبدیل شدن ایران به یک کشور صنعتی است اما راه زیادی برای رسیدن به اهداف داریم هرچند که تولید ورق اکنون به یکی از اولویت ها تبدیل شده است.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
- شماره ۱۱۰ نشریه «چیلان» منتشر شد/ «سودآوری در محاق تابآوری؟»
- مشاهده کنید:از سیر تا پیاز بازار فولاد در یک کتاب / کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۲)
- گزارش ویژه: رویای بر باد رفته سوددهی فولادسازان
- شماره ۱۰۷ نشریه چیلان/ نگاه نو در سال نو به فولاد در شماره نوروزی نشریه «چیلان»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران