به گزارش خبرنگار چیلان ، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرده رشد تولید فولاد در مجموعه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین فولادساز کشور ۴.۶۹ درصد باشد. برآورد شده فولاد مبارکه تولید خود را که در سال ۹۴ حدود ۵ میلیون و ۵۸۸ هزارتن بود امسال به ۵ میلیون و ۸۵۰ هزار تن برساند.
همچنین پیش بینی می شود، فولاد خوزستان دومین فولادساز کشور تولید را از ۳ میلیون و ۴۳۸ هزار تن به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن می رساند.
فولاد هرمزگان و آهن و فولاد ارفع نیز پیش بینی شده تولید را به ترتیب در سال جاری به حدود ۲ میلیون و ۹۶۰ هزارتن و یک میلیون و ۵۸۲ هزار تن برسانند که رشد ۱۸.۵۵ برای فولاد هرمزگان و ۱۷.۶۷ درصدی برای آهن و فولاد ارفع را این مرکز متصور شده است.
در این گزارش اشاره ای به پیش بینی تولید فولاد ذوب آهن اصفهان نشده و فقط مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده که این شرکت در سه ماه نخست امسال افت ۹.۶ درصدی را در تولید داشته است و از ۵۷۷ هزار تن در سه ماهه ۹۴ به حدود ۵۲۲ هزار تن در سه ماهه امسال رسانده است.
مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش با در نظر گرفتن تولید فولاد خام و محصولات فولادی کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری که به ترتیب ۵.۲ میلیون تن و ۶ میلیون تن بوده و رشد ۳ درصدی در فولاد خام و افت ۲ درصدی در محصولات فولادی داشته اعلام کرد، با توجه به وضعیت موجود، همین میزان رشد برای ادامه سال پیش بینی می شود.
نمودار ارزیابی وضعیت تولید فولاد خام و محصولات فولادی در ۵ شرکت بزرگ
نمودار تولید ماهانه فولاد خام برای سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ و پیش بینی تولید در سال ۱۳۹۵
نمودار تولید محصولات فولادی برای سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ و پیش بینی سال ۹۵
براساس این دو نمودار مشخص می شود که در سال ۹۵ پیش بینی می شود تولید فولاد خام رشد ۳ درصدی داشته باشد درحالی که رشد تولید محصولات فولادی منفی ۲ درصد پیش بینی می شود.
دلیل مثبت بودن تولید فولاد خام و منفی بودن محصولات فولادی در سال ۹۵ به سهم بیش تر صادرات فولاد خام نسبت به محصولات فولادی باز می گردد که وضعیت تولید فولاد خام را به واسطه تامین بخش مهمی از تقاضای آن از طریق صادرات بهبود می دهد. از سوی دیگر به دلیل رکود سایر بخش ها نظیر صنایع و ساختمان، تقاضای داخلی برای محصولات فولادی محدود است.
به عبارت دیگر چون پیش بینی می شود بخش ساختمان در سال جاری افت ۹.۸ درصدی را تجربه کند که به معنای پنجمین سال پیاپی رکود در این بخش است، تقاضا در حوزه های فولاد و سیمان نیز کاهشی خواهد بود که افت این بخش ها را نیز به دنبال دارد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی رشد منفی بخش مسکن ناشی از سه عامل شامل درآمدهای دولت و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری در طرح های عمرانی، دوم کاهش سرمایهگذاری در ساختمانهای مسکونی به دلیل رکود مسکن و در نهایت کاهش سرمایهگذاری در ساختمانهای غیرمسکونی از سوی بخش خصوصی بهدلیل رکود کلی اقتصاد است.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران