از نظر ماهوی و ماهیتی، مالیات بر ارزش افزوده خوب است و دنیا از آن استفاده می کند اما نباید هر کار و مسئله سیاسی، اقتصادی و صنعتی که در دنیا اتفاق می افتد به صورت کپی برداری از سایر کشورها در داخل اجرایی گردد بلکه بایستی براساس شرایط کشور بومی سازی شود. درخصوص مالیات بر ارزش افزوده هم متاسفانه با این دید نگاه نشده است.
بد نیست بدانیم که ارزش افزوده هنوز به یک قانون دائمی تبدیل نشده و از زمانی که این قانون به صورت آزمایشی به اجرا در آمد، به مدت ۵ سال آزمایشی بوده و هیئت دولت به تازگی در حال نوشتن قانون و تبدیل آن از حالت آزمایشی به دائمی است. این در حالی است که در وضعیتی که فولاد و اقتصاد ایران در رکود است با توجه به سود کم یک تا ۲ درصد، پرداخت ۹ درصد از قیمت تمام شده ضربه مهلکی به تولیدکننده است. پس قانون مالیات بر ارزش افزوده در این مقطع زمانی که اقتصاد ایران نیاز به رشد و توسعه داشته و تولیدکننده باید مورد حمایت قرارگیرد، متاسفانه مثل پتکی است که بر سر تولیدکنندگان فرود می آید و همچون یک قانون ضد توسعه و اشتغال برای صنعت فولاد عمل می کند.
مالیات بر ارزش افزوده همانند کشورهای صنعتی باید از مصرف کننده نهایی اخذ شود و اگر تولید مهم است باید بپذیریم این قانون و گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از تولیدکننده به جای مصرف کننده نهایی، ضد تولید، اشتغال و توسعه است.
یکی از بهترین راهکارهایی که می توان پیشنهاد داد، معافیت پرداخت مالیات از سوی صنایعی مانند فولاد تا زمان بازگشت رونق اقتصادی و ایجاد سیستم اطلاعاتی قوی در کشور است.
راهکار دیگر، ملاک قرار دادن زمان معامله است. یکی از معضلات موجود، گواهی یا مجوزهای ارزش افزوده ای است که اداره دارایی به شرکت ها داده اما بعد از مدتی به واسطه ورشکستگی یا منحل شدن، این شرکت ها در لیست سیاه قرار گرفته اند اما چون عملکرد این شرکت ها در همان سال بررسی نشده درنتیجه در آینده برای تولیدکنندگان طرف معامله با آنها مشکل ساز شده است. بنابراین بایستی زمان، ملاک معاملات قرار گیرد تا اگر شرکتی دارای اعتبار بود، قانون برای آن اجرا شود نه اینکه چنانچه شرکتی بعد از چند سال در لیست سیاه اداره دارایی قرار گرفت برای تولیدکننده مشکل ساز شود.
راهکار سوم نیز تصویب قانون یا بخش نامه ای مبنی بر این است که خود اظهاری تولیدکننده در گزارشات اصلی ارائه شده به ادارات دارایی و مالیاتی، به صورت صد در صدی مورد قبول اداره دارائی قرار گیرد و اعتراضی نسبت به آن نشود.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران