تغییرات اقتصاد چین، بر اقتصاد جهان تاثیرگذار است. افزایش یا کاهش نرخ رشد اقتصاد این کشور به معنای افزایش یا کاهش تقاضا برای بسیاری از مواد اولیه، نفت، زغالسنگ، فولاد و… است.
به همین خاطر انتشار اخباری درباره کاهش نرخ رشد اقتصادی چین از یک سو و تقابلی که رئیسجمهور جدید آمریکا با چین آغاز کرده است از سوی دیگر، نشانههای مهمی است مبنی بر اینکه اقتصاد جهان آبستن اتفاقات مهمی است. در چنین شرایطی اقتصاد ایران نیز که پس از لغو تحریمها به شدت در تکاپو است تا به چرخه اقتصاد جهانی بازگردد، از تغییرات پیشرو بیتاثیر نخواهد بود.
کیوان جعفریطهرانی، رئیس امور بین الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران درباره تغییرات اقتصاد چین گفت:”هر چند رشد اقتصادی چین کاهش یافته است و پیشبینی میشود در سال ٢٠١٧ به حدود ۶.۵ درصد برسد که کمتر از سال ٢٠١۶ کمتر است ولی از پیشبینیهای قبلی که رشد این کشور را ۶.۳ درصد براورد کردهبودند، بیشتر است که خبر بسیار خوبی برای اقتصاد جهان بحساب میآید”.
وی افزود:” با این حال روابط چین و آمریکا تاثیر مهمی بر این پیشبینیها خواهدداشت. شی جی پینگ رئیس جمهوری چین از هفته گذشته و قبل از تحلیف دونالد ترامپ، خود را برای موضع گیری جدید آمریکا در قبال چین و همچنین پیمان اقیانوس اطلس آماده کرده بود”.
این کارشناس اقتصاد بینالملل گفت:”چین تمامی تمرکز خود را در سال ٢٠١٧ بر صادرات معطوف و تلویحاً إعلام کردهاست به هیچوجه اجازه نخواهدداد یوآن در مقابل دلار آمریکا تقویت شود”.
وی ادامهداد:”قرار است در نشست سالانه حزب کمونیست چین تصمیمات راهبردی مهمی در رابطه با آمریکا گرفته شود. برخی از کارشناسان معتقدند قراراست در این نشست، رهبری جمهوری خلق چین بر روی اتحاد بیشتر چین در مقابل ایالات متحده تاکیدکند و نمایندگانی که موضعگیری مسالمتآمیزتری در قبال آمریکا دارند یا دنبالروی سیاستهای غرب هستند و درصدد نزدیکی سیاستهای چین به آمریکا هستند از صحنه سیاستگذاری حذف شوند”.
به گفته جعفریطهرانی”اگر واقعاً چنین اتفاقی روی دهد تجارت جهانی کالاهای فله و استراتژیک از جمله فولاد، سنگ آهن و مواد معدنی، فلزات پایه و به طور کلی کامودیتیز تغییرات غیرمتعارفی خواهند داشت به طوری که بر خلاف پیشبینیهای قبلی که هر ساله بازار مواد معدنی، فولاد و کالاهای استراتژیک بعد از عید شکوفههای چین نزولی بود، در سال جاری احتمال رشد قیمت آنها از نیمه ماه فوریه (أواخر بهمن) تا نیمه ماه مارس (اواخر اسفند) و قبل از نشست سالانه حزب کمونیست چین بسیار محتمل است”.
وی افزود:”امسال تعطیلات عید شکوفههای چین که بر اساس تقویم قمری است، زودتر از سالهای گذشته شروع میشود. چین هم اکنون خود را برای جشن بهاره آماده میکند و از ٢٧ ژانویه ( ٨ بهمن) تا ۴ فوریه (١۶ بهمن) تعطیل است البته عید سال نو چینی امسال با رکورد جدیدی در حمل و نقل جادهای یعنی زمینی و ریلی و همچنین هوایی در پرواز داخلی و خارجی روبروست؛ بر اساس اعلام رسمی دولت چین در عید بهاره امسال ٢ میلیارد سفر رفت و برگشت صورت خواهد گرفت که حدود ۴۵ درصد بیشتر از جمعیت کل کشور چین یعنی حدود یک میلیارد ٣٨٠ میلیون نفر است”.
جعفریطهرانی ادامهداد:” این افزایش دو پیام مشخص دارد؛ مردم چین در رفاه نسبی بسرمیبرند به طوری که حدود ۴۵ درصد آنها در تعطیلات سال نو ٢ سفر داخلی و خارجی رفت و برگشت خواهند داشت. جمعیت واقعی چین بیشتر از إعداد رسمی اعلامی توسط دولت چین است و این نظریه که دولت چین همواره از اعلام دقیق جمعیت خود سر باز زده و به عبارتی مخفی کاری کرده، می تواند صحیح باشد. البته نتیجه این اقدام را در نیمه اول دهه ٢٠٢٠ که چین قصد دارد ایالات متحده را پشت سر گذارد و اقتصاد اول دنیا شود، خواهیم دید”.
وی افزود:”این بدان معنی نیست که جمعیت چین در حال حاضر ٢ میلیارد نفر است بلکه معتقدم که برایند ٢ مؤلفه فوق صحیح است و میتوان نتیجه گرفت شرایط اقتصادی مردم چین با جمعیت حدود ۱.۵ میلیارد نفری فعلی اینقدر مناسب است که بتوانند به ١ یا ٢ سفر سال نو بروند”.
- پیش بینی ظرفیت صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری فولاد ایران به عربستان/ بازار جهانی فولاد در ادامه سال ۲۰۲۳ به کدام سو خواهد رفت؟
- جنگ اوکراین، متغیر جدید بازار جهانی فولاد/ کدام فولادسازان بازنده اصلی جنگ اوکراین خواهند بود؟
- دبیر هشتمین کنفرانس بینالمللی استیلپرایس: ضرورت صادرات ۱۲ میلیون تن فولاد بر اساس برنامه طرح جامع فولاد کشور
- چشمانداز بازار فولاد و سنگ آهن تحت تأثیر برنامهها و اقدامات دولت چین
- سمت و سوی بازار جهانی فولاد در فصل پاییز/ بازار فولاد از گردنه کرونا تا دوراهی انتخابات آمریکا
- پیشبینی ضرر ۱۰۰ میلیون دلاری U.S. Steel در سه ماهه سوم سال جاری میلادی
- روند تولید، مصرف و صادرات فولادِ چین/ نسبت صادرات به تولید فولاد چین به کمترین عدد در یک دهه گذشته خواهد رسید
- آخرین وضعیت بازار فولاد و محصولات فولادی
- اتحادیه اروپا واردات فولاد را بازبینی میکند
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران