عبدالمجید شریفی، مدیرعامل شرکت ملی فولاد به چیلان گفت: در بندرعباس و به طور اخص در منطقه ویژه اقتصادی قصد داریم یک بسته ۱۰ میلیون تنی فولاد شکل دهیم. شریفی خبر داد که پیشنهاداتی هم از سوی کشورهای خارجی برای مشارکت در مناطق آزاد خلیج فارس و چابهار ارائه شده است و در حال بررسی این پیشنهادات هستیم.
آقای شریفی طبق اطلاعاتی که در اختیار داریم برای تشویق سرمایه گذاری های فولادی در کرانه های خلیج فارس ماموریت های در دست اجرا دارید؟
ببینید، جمع بندی های کارشناسی نشان داده، برای رسیدن به توسعه و ظرفیت سازی ۵۵ میلیون تن فولاد، حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به جهت آب، منابع انرژی، خطوط ریلی و حمل و نقل کافی، گزینه های بهتری برای سرمایه گذاری است. از بعد دیگر، حمل و نقل یکی از مهم ترین مسائل در تامین مواد اولیه و صادرات محصول نهایی است که در مناطق ویژه دسترسی به آن آسان تر است.
پیشنهاداتی از سوی کشورهای خارجی برای مشارکت در مناطق آزاد خلیج فارس و چابهار ارائه شده است و ما در حال بررسی این پیشنهادات هستیم.
هم اکنون نیز در حوزه خلیج فارس و به طور خاص در منطقه ویژه اکنون چند شرکت فولادی درحال فعالیت هستند که یکی از این شرکت ها فولاد کاوه جنوب است که شمش و احیا آن به مرحله تولید رسیده و همین طور فولاد هرمزگان که از پیش در این منطقه فعال بود. دو طرح دیگر شامل گندله سازی مادکوش و مگامدول صبا نیز هستند که مادکوش پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد داشته و انتظار می رود سال آینده به بهره برداری برسد و دیگری پروژه مگامدول صبا که امیدوار هستیم امسال به بهره برداری برسد.
در بندرعباس و به طور اخص در منطقه ویژه قصد داریم یک بسته ۱۰ میلیون تنی فولاد شکل دهیم و از شرکت ها دعوت شده و پس از بررسی های لازم این پروژه ها در قالب مشارکتی انجام می شود.
بالاخره طلسم طرح های فولادی هم شکست و فولاد سپید دشت به تولید رسید، بقیه طرح ها در چه وضعیتی است؟
بله، شرکت ملی فولاد به عنوان مجری طرح های استانی، اولین طرح را بعد سال ها تاخیر با مشارکت فولاد مبارکه در آبان ماه سال جاری به بهره برداری رساند و برنامه ریزی شده است که سه طرح دیگر شامل شادگان، میانه و نی ریز تا پایان سال به بهره برداری رسد که نی ریز عقب تر از دو طرح دیگر است اما تمام تلاشمان را می کنیم تا این طرح ها پیش از سال به بهره برداری برسند.
زمانی که بازار، از لحاظ قیمت ها مساعدتر می شود زمان برای پیشبرد اهداف صنعتی فراهم می گردد. بنابراین با ابتکار ایمیدرو و با هم فکری وزارت، مشارکینی برای طرح های فولادی گرفته شد و این مشارکت ها نتیجه بخش بود. تحولی ایجاد گردید و منابع مالی به پروژه های مربوطه تزریق شد همچنین برای فاینانس طرح های فولادسازی آنها، با شرکت MCC مذاکراتی صورت گرفت و در حال نهایی شدن این مذاکرات هستیم. در این طرح ها محصول نهایی شمش خواهد بود البته دو طرح شامل بافق و سبزوار با توجه به شرایط اقلیمی و گذشت ۱۰ سال از شروع آنها، شاهد تغییراتی خواهند بود.
تحلیل شما از بهبود در بازار داخلی و بین المللی فولاد چیست؟
خوشبختانه بازار جهانی و داخلی فولاد بهبودی را شاهد بود و رشد نرخ ها هم در حوزه سنگ آهن و کنسانتره و هم شمش و محصولات فولادی اتفاق افتاد. رکودی که طی ۲ یا ۳ سال گذشته در فولاد ایجاد شده بود خوشبختانه رو به بهبود رفته و بازارهای امریکا و به ویژه چین با تزریق نقدینگی و منابع مالی به این بازارها، تحریک اقتصادی را ایجاد کردند و همین مساله مصرف را در بخش فولاد افزایش داد. در بازار داخل هم شاهد رشد اقتصادی بیش تری هستیم و امیدواریم این رشد به گونه ای پیش رود که پروژه های عمرانی و ساخت و ساز در کشور فعال شود تا شاهد افزایش مصرف فولاد داخلی باشیم.
امسال به وضعیت بهتری در صادرات دست یافتیم، نگاه شما به این آمارها چیست؟
امسال پتانسیل تولید ۱۸ میلیون تن فولاد در کشور وجود دارد. نکته خوبی که امسال در صنعت فولاد شاهد آن هستیم روند واردات و صادرات فولاد است که در طی سالیان گذشته واردات فولادمان همواره از صادرات بیش تر بود حتی در مقطعی (حدود ۵ سال قبل) واردات فولاد به ۸ تا ۹ میلیون تن رسیده بود اما امسال امیدواریم صادرات فولاد خام را به سطح ۶ میلیون تن برسانیم. این در حالی خواهد بود که در سال ۹۴ بالغ بر ۴ میلیون تن صادرات داشتیم.
اگر انتظار داریم در افق ۱۴۰۴ به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد برسیم که بیش از ۱۵ میلیون تن آن باید صادر شود، از اکنون باید گام هایی برای تحقق این چشم انداز داشته باشیم که تاکنون هم قدم های خوبی برداشته ایم.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران