به گزارش چیلان ، مهندس محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت در دیدار با وزیر دارایی اتریش در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این مطلب که قرارداد خط تولید فولاد گل گهر با اتریشی ها منعقد شده گفت: ارزش این قرارداد ۷۸۹ میلیون یورو بوه و تا سطح ۹۱۰ میلیون یورو قابل افزایش است.
وی افزود: اعتبار اسنادی (LC) این طرح از طریق بانک “اوربانک” اتریش باز خواهد شد و یکی از شرکت های بیمهاتریش نسبت به پوشش بیمه ای آن اقدام خواهد کرد.
در این جلسه وزیر صنعت ضمن تاکید بر این نکته که پس از توافق هسته ای و اجرایی شدن برجام، ارتباط دو طرف بیشتر شده، هرچند در برخی مسایل هنوز توافق نهایی به دست نیامده، اما گفت وگوها و تعاملات پیشرفت داشت، گفت: نقشه راهی برای توسعه همکاری های اقتصادی، صنعتی و تجاری بین دو کشور با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین وزارت فناوری اتریش طراحی شده و ابراز امیدواری کرد بتوان فعالیت های اقتصادی دوکشور را در چارچوب آن پیش برد.
وی تصریح کرد: نقشه راه همکاری های علمی و فنی، تجاری، سرمایه گذاری و … در زمینه های مختلف مشخص شده و ایران آمادگی دارد در چارچوب آن همکاری ها را توسعه دهد.
به گفته نعمت زاده، نخستین مانع بر سر راه همکاری های اقتصادی ایران و اتریش، نداشتن روابط بانکی عادی است که این مشکل هنوز وجود دارد.
وی گفت: صنعتگران، تجار و فعالان اقتصادی دو کشور روابط عادی بانکی را خواستارشده اند و اکنون با توجه به پیشرفت مذاکرات بین بانک های مرکزی ایران و اتریش، سرمایه گذاران دو طرف تشویق شده اند تا قراردادهای تجاری مناسبی با یکدیگر امضا کنند.
وزیر صنعت افزود: همکاری دو کشور در مرحله آغاز کار است، اما قراردادهای متعدد تجاری وجود دارد که در انتظار شروع همکاری های بانکی از سوی اتریش است .
وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان از برنامه ریزی برای طراحی و ساخت موتور کم مصرف با همکاری شرکت ABL اتریش خبر داد که منتظر گشایش اعتبار آن توسط یکی از بانک های اتریش است.
وی همچنین از انجام مذاکره و انعقاد قرارداد در زمینه فعالیت های نفتی و همچنین همکاری با شرکت زیمنس برای تولید واگن های مترو و مسافری (که کارخانه هایش در اتریش واقع است) بین شرکت های ایرانی و اتریشی خبر داد و گفت: ایران در انتظار فعال سازی سیستم بانکی برای امضای قراردادهای همکاری است و ارزش این پروژه به بیش از یک میلیارد یورو می تواند افزون شود.
نعمت زاده تصریح کرد: شرکت های ایرانی از جمله APMI آمادگی دارد در زمینه پروژه های نفتی به اجرای کار مشترک با پیمانکاران اتریشی بپردازد.
وی گفت: توسعه صنایع حمل و نقل ریلی از جمله اولویت های کشور در سال های آینده است و ایران مذاکراتی با مدیران صنایع قطعه ساز اتریشی برای گسترش همکاری ها انجام داده است.
این مقام مسوول یادآوری کرد: توافق برجام، همه مسائل حقوقی قراردادها را حل و فصل کرد، اما ابهاماتی در بانک های مرکزی و تجاری دو کشور وجود داشت که با انجام استعلام های لازم از اوفک، برطرف شده است.
وی گفت: انتظار می رود اتریشی ها بیش از این احتیاط در کار نداشته باشند و وارد عمل شوند و به نظر می رسد برخی اظهارات رییس جمهوری آمریکا، منجر به ایجاد شک و تردید در بانک های اروپایی شده، درحالی که همه مسایل توسط اوفک ( دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا) و وزارت امور خارجه این کشور مشخص شده و به ابهامات پاسخ داده شده است.
وی تاکید کرد: مقام های اتریشی باید با اعتماد به نفس بیشتری وارد کار شوند، زیرا فرصت ها از دست می رود و حتی شرکت های ایرانی که آماده همکاری شده اند، کم کم با تردید روبرو می شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: دوران تحریم ها، تجار دو کشور مجبور بودند به شکل غیرمستقیم با یکدیگر همکاری کنند که مخاطره و هزینه بالایی در پی داشت؛ اما امروز آنان آماده اند تا به صورت مستقیم و شفاف کارهای خود را به اجرا گذارند.
وی خاطرنشان کرد: آغاز همکاریها، پیامد تقویت اعتمادسازی خواهد شد و جمهوری اسلامی خود را ملزم می داند که به مقررات بین المللی بویژه در بخش مالی و بانکی عمل کند .
نعمت زاده افزود: روابط بین دو کشور سال های گذشته بر اثر تحریم ها کاهش یافته و عادی شدن روابط نیازمند گذشت زمان است.
به گزارش ایرنا، اتریش از جمله کشورهای اروپایی است که در دوره برجام هیاتهای زیادی با حضور مقام های سیاسی و اقتصادی بلندپایه به ایران اعزام کرده و از هیات تجاری اعزامی اتاق تهران نیز میزبانی کرد.
حجم تجارت دوجانبه ایران و اتریش در پایان سال ۲۰۱۶ به ۳۷۷ میلیون یورو رسید.
براساس آمارهای گمرک ایران، مبادلات تجاری دو کشور از سال١٣٩٠ تا پایان ١٣٩٣ به دلیل تحریم ها از ٨١٨ به ٣١٢ میلیون دلار کاهش یافت.
براساس این آمار از سال ١٣٩٠ تا چهار ماه منتهی به تیرماه ۱۳۹۴ حجم کل تجارت خارجی میان ایران و اتریش، رقمی بالغ بر ٢ میلیارد و ۲۵۸ میلیون دلار بوده که ۹۸.۲ درصد از آن مربوط به واردات ایران از اتریش است.
مهم ترین اقلام صادراتی ایران به اتریش شامل محصولات کشاورزی و مواد غذایی، غلات، میوه، سبزیجات، داروهای گیاهی، فرش دستباف، گلیم، قالیچه و… و مهم ترین اقلام وارداتی ایران از اتریش شامل ماشین آلات صنعتی، برقی و رایانه ای، لوازم خانگی، دستگاه های گیرنده و فرستنده، ریل، وسایل و تجهیزات راه آهن، مواد شیمیایی، دارو و تجهیزات پزشکی و…. است.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
- «فولاد؛ زیر تیغ!»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران