به گزارش چیلان ، پترولیوم کک علاوه بر کاربردهایی که در صنایع ذوب و ریخته گری جهت افزودن کربن به ترکیب شیمیایی دارد، یکی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولیدکک سوزنی است که برای تولید الکترودهای گرافیتی به کار می رود. البته همچنان دانش فنی تولید کک سوزنی در اختیار سه کشور آمریکا، ژاپن و انگلستان است.
علی اکبری، رئیس هیئت مدیره شرکت آمیژه مواد آسیا ضمن اعلام این خبر به چیلان گفت: این شرکت در سال ۱۳۹۳ با پشتوانه بیش از بیست سال تجربه و تحقیق و تجارت با هدف خدمتگذاری به صنایع ذوب فولاد و مواد ساینده ثبت و در حال حاضر در قالب کنسرسیوم به تولید و فرآوری پترولیوم کک کلسینه قابل مصرف در صنایع ذوب فولاد و ریخته گری مشغول می باشد.
وی با اشاره به موارد مصرف پترولیوم کک در صنایع فولاد کشور اظهار داشت: هم اکنون شرکت های بزرگی چون فولاد یزد و ماشین سازی اراک از تولیدات ما استفاده نموده که خوشبختانه مورد تایید آنها هم قرار گرفته است و در تلاش هستیم تا روند فروش و رضایت مشتریان را ادامه و توسعه بدهیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت آمیژه مواد آسیا در خصوص کاربرد کک نفتی تولیدی این شرکت در صنایع الکترود گرافیتی نیز توضیح داد: برای تولید کک سوزنی نخست باید پترولیوم کک از پر سولفور به کم سولفور و با عملیاتی مجزا آن را به نیدل کک تبدیل نمود اما امروزه برای تولید کاتد و آند این محصول به مقدار زیاد مصرف می گردد.
اکبری یکی از نیازهای اساسی کشور در این زمینه را احداث پالایشگاه تولید کک سبز دانست و افزود: ایران با داشتن ذخائر غنی نفت از نوع سنگین به غیر از پالایشگاه نفت نیازمند پالایشگاهی است که ته مانده این پالایشگاه ها را نیز برای تولید کک سبز پالایش کند. جالب است بدانید این ماده در ایران برای ساخت قیر دور ریخته می شود در حالی که کشورهایی مانند ترکمنستان بدون نفت، این کارخانه را دارا می باشند.کشور قطر با ۶۰۰ و عربستان با ۹۰۰ ، عمان با ۴۰۰ و امارات با ۸۰۰ هزارتن در سال به تولید ماده گران بهای گرین کک که دهها ماده ارزشمند دیگر از آن استخراج می گردد مشغول می باشند و ایران قرار است این کارخانه به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن را در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برساند! باید بگویم این مشکل ما نیست که ماده اولیه را باید از ترکمنستان وارد کرد بلکه مشکل ملی بوده که چرا شصت سال بدون این پالایشگاه سپری شده است. بنابراین انتظار این است که دولت برای ایجاد این پالایشگاه حتی با ظرفیت بالاتر به ایمیدرو و سرمایه گذاران خصوصی دیگر کمک کند.
- سرمایهگذاری غول سنگ آهن برزیلی در خاورمیانه / احداث سه مگاهاب فولادی در حاشیه خلیج فارس
- تولید فولاد ترکیه در مسیر رشد / دو ماهه نخست ۲۰۲۴، ۳۴.۵ درصد بیشتر از ۲۰۲۳
- Future Minerals Forum 2024 / هر آنچه باید در مورد گردهمایی مواد معدنی آینده در عربستان بدانید
- کاندیلاستیل موفق به دریافت فاینانس IFC شد / تقویت تولید محصولات نورد سرد در مصر
- نفوذ روزافزون واله در خاورمیانه / غول سنگ آهن جهان “مگاهاب فولادی” در کشورهای عرب احداث میکند
- جزئیات رشد تولید در فولاد مبارکه
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ اقبال خوب مشتریان در شرق آسیا و خاورمیانه به شمش صادراتی ایران/ فروش صادراتی قابل توجه ۴ فولادساز ایرانی
- تقاضای فولاد جهان در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ چگونه خواهد بود؟
- تقسیم سود ۱۵ تومانی در مجمع سهامداران فولاد هرمزگان/ هرمز مشکلی در تأمین الکترود گرافیتی و گندله ندارد/ مدیرعامل فولاد هرمزگان در پاسخ به چیلان: کرونا بر صادرات ما هیچ تأثیری نداشته است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران