عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد درخصوص جلسه روز گذشته واحدهای ذوب فولاد به چیلان گفت: اولین موضوعی که در جلسه روز گذشته رسته ذوب مطرح شد، بررسی اخبار غیررسمی پیرامون تعرفه بر واردات شمش فولاد و جوانب آن بود که نگرانی زیادی بین فولاد سازان ایجاد کرده بود.
سیدرضا شهرستانی با تکذیب موضوع کاهش تعرفه های واردات شمش به خبرنگار چیلان گفت: بحث حذف تعرفه از پشتوانه کارشناسی و منطقی برخوردار نیست و چنین موضوعی هم اصلا مطرح نیست و حتی در جلسه اخیر فولادی ها با وزیر صنعت بحث کاهش تعرفه ها مطرح نشد.
شهرستانی تصریح کرد: وزیر در این جلسه تاکید کرد هر دو محور یعنی هم صادرات و هم تامین مواد اولیه برای شرکت های نوردی داخل باید جدی گرفته شود. حتی ایشان در خصوص قیمت پایه برای عرضه شمش داخلی نیز تاکید داشتند که قیمت ها برابر قیمت صادراتی به علاوه مزایای های صادراتی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: همچنین در جلسه با وزیر، رئیس انجمن نیز حمایت انجمن را از این تعرفه ها ی حداقلی اعلام کرد چراکه صنایع داخلی برای بقای خود به این تعرفه که از میانگین جهانی هم کمتر است، نیازمندند.
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد سایر موارد مطرح شده در جلسه روز گذشته رسته ذوب را هم این گونه تشریح کرد: در این جلسه بر این موضوع تاکید شد که همانگونه که حمایت تعرفه ای دولت برای بقای واحدهای فولادی لازم است، ذوبی ها نیز باید برنامه برد- بردی را ارائه دهند که هم صنایع بالادستی و هم پایین دستی منتفع گردند. در نتیجه قرار بر آن شده جلسه ای به طور مشترک رسته با حضور ۵ نماینده از ذوبی ها و ۵ نماینده از نوردکاران تشکیل گردد و در آن حجم واقعی نیاز واحدها به شمش استخراج گردد و همین طور بر روی قیمت پایه با در نظر گرفتن مزایای صادراتی توافق حاصل شود.
شهرستانی در خصوص قیمت پایه نیز اعلام کرد: با فرض ثبات قیمت های جهانی در سطح فعلی در هفته های پیش رو ، قیمت پایه عرضه ۲۱۵۰ خواهد بود.
وی در ادامه توضیح داد: مسئله دیگری که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت این بود که تعرفه باید به صورت پلکانی باشد یعنی نسبت به کل زنجیره هرچه به صنایع پایین دستی حرکت کنیم تعرفه به نسبت بالاتری داشته باشد تا همه زنجیره از آن منتع شوند.
وی افزود: نکته مورد تاکید که لازم است همه فعالان فولاد به آن توجه داشته باشند این است که قیمت ها به هیچ عنوان قابل بازگشت نیست و بازار رو به افزایش است و حتی در مجامع بین المللی صحبت بر آن است که قیمت ها تا صد دلار دیگر نیز افزایش خواهند یافت. یکی از دلایل این پیش بینی این است که قیمت های الکترود و فروآلیاژها به شدت رو به افزایش است و شنیده شده هر تن الکترود به ۳۵ هزار دلار نیز رسیده است و این موارد تداوم روند افزایشی قیمت فولاد در سطح جهانی را موجب می شود و کشورهای مطرح فولادساز دنیا مثل چین در نظر دارند در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۰۰ دلار سود در این بخش حاصل شود.
شهرستانی خاطرنشان کرد: قیمت ۶۰۰ دلار برای فولاد تا سال ۲۰۱۸ متصور است و این تصمیم در راستای جبران ضررهای سال های اخیر فولادسازان خواهد بود. تولیدکنندگان فولاد ایران هم بر اساس همین قیمت های جهانی و در نظر گرفتن منافع صادراتی خود اقدام به عرضه داخلی خواهند کرد. صنایع پایین دستی و نوردکاران هم مطمئن باشند در صورت تقاضا، اولویت واحدهای ذوبی تامین نیاز داخل است.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- راهپیمایی کارکنان فولاد اکسین در محکومیت بمباران غزه
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- خدمت رسانی فولاد خوزستان به زائرین کربلای معلی در مرز چزابه
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران