چادرملو صاحب کارخانه گندله سازی و خط نورد جدیدی می شود
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نظر دارد یک کارخانه گندله سازی و یک خط نورد جدید احداث نماید.

به گزارش  چیلان ، محمود نوریان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به روند رو به توسعه این شرکت از اجرای ۳ طرح بزرگ سنگ آهن و فولاد خبر داد و گفت: با توجه به ذخیره باقیمانده معدن سنگ آهن فعلی شرکت و ضرورت حاصله در جهت تامین پایدار سنگ آهن و استمرار تولید کنسانتره در بلند مدت، پس از پیگیری های عدیده ۱۲ ساله، مجوز اولیه استفاده از ذخیره سنگ آهن آنومالی D19 با ذخیره تقریبی ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تن و در نزدیکی معدن فعلی ، برای شرکتهای معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران صادر شده و در همین راستا ، شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر در سال ۱۳۹۵ تاسیس گردیده است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از ذخیره اشاره شده ، موجب پایداری تولید کنسانتره در بلند مدت گردیده و از این بابت ، سهم مهمی در تامین مواد اولیه تولید فولاد را به خود اختصاص خواهد داد افزود : پیگیری گوناگون و نشست های متعددی با کارشناسان سازمان محیط زیست انجام شده و انشالله بزودی با دریافت مجوز نهایی، اقدامات اولیه برای بهره برداری از این معدن سنگ آهن آغاز می شود

مهندس نوریان دومین طرح مهم این شرکت را پروژه احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت : اجرای این طرح طرح با برآورد سرمایه گذاری بالغ بر ۷ هزارو ۱۷۷میلیارد ریال در دست مطالعه می باشد وبرای تامین منابع نقدینگی اجرای طرح فوق ، استفاده از فاینانس خارجی پیش بینی شده و در این رابطه مذاکراتی هم به عمل آمده و در صورت توفیق در جذب فاینانس ، این پروژه در بازه زمانی ۴ ساله اجرا خواهد شد.

مدیر عامل چادرملو همچنین طرح احداث کارخانه نورد با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در سال را از دیگر برنامه های این شرکت دانست و اضافه کرد :ساخت این واحد فولادی نیز با پیش بینی سرمایه گذاری ۲ هزار و ۶۴۶ میلیارد ریال در دست مطالعه می باشد و برای تامین نقدینگی اجرای این طرح هم ، استفاده از منابع داخلی شرکت و سایر منابع ، پیش بینی گردیده است و طبق برنامه ریزی های اولیه، این طرح در بازه زمانی ۳ ساله اجرا خواهد شد.

طرح های بهره برداری شده چادرملو در سال ۹۶

مهندس محمود نوریان با برشمردن برخی فعالیت های رو به رشد شرکت چادرملو افزود : درسال ۱۳۹۵ مطابق روال سالهایِ قبل، پروژه های مطالعاتی، تحقیقـاتی و پـژوهشی بـا هدفِ کـاهشِ مصـارف و هزینه ها، بهینه سازی و کاهشِ مصرف انرژی، استفاده از فن آوری های جدید و انجام اصلاحات در خطوط تولید کماکان در دستور کار قرار گرفت. به نحویکه تنها در این سال بالغ بر ۷۸۵ قلم، قطعات و لوازم مصرفی واحد ها تولیدی، در داخل کشور بومی سازی شد. و تاکنون ۱۰ هزارو ۱۹۵ قلم قطعات و لوازم یدکی، از منابع داخلی تأمین و جایگزین قطعات مشابه ساخت خارج گردیده است.

وی کاهش مداوم مصرف انرژی (برق، آب و گاز) در مجتمع های معدنی و صنعتی چادرملو، نسبت به پیش بینی های انجام شده را از جمله اقدامات مثبت شرکت عنوان کرد و در خصوص طرح های به بهره برداری رسیده چادرملو گفت: در اردیبهشت پارسال بهره برداری از واحد بخار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد آغاز شد ودر حال حاضر با تمام ظرفیت (شامل ۲ واحد گازی و یک واحد بخار) در حال کار است و برق تولیدی را به مدار شبکه برق سراسری انتقال می دهد.

همچنین بهره برداری آزمایشی از کارخانه تولید شمش فولاد چادرملو با ظرفیت یک میلیون تن قابل ارتقاء تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن با تولید اولین شمش فولاد در بهمن ماه آغاز شد.

مدیر عامل چادرملو طرحهای در دست تکمیل این شرکت را شامل: طـرح احداث کارخانۀ احیاء مستقیم (آهن اسفنجی) با ظرفیت ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار تن درسال و طرح تأمین آب از محل اجرای شبکه فاضلاب شهرستان اردکان با ظرفیت تصفیه ۲.۹ میلیون مترمکعب در سال عنوان کرد.

مهندس نوریان از سرمایه گذاری شرکت چادرملو در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه به میزان ۶۵ درصد با هدف تکمیل زنجیره تولید نام برد و افزود : بهره برداری از واحد نورد این شرکت با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن انواع میلگرد از اواخر سال گذشته آغاز شده است و ساخت واحد فولاد این مجموعه نیز با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزارتن شمش فولاد هم اکنون در حال اجراست.

وی مشارکت در طرح تأمین و انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی ایران را هم یکی از سرمایه گذاری های مهم و زیر بنای چادرملو عنوان کرد و گفت: در اجرایِ مصوبۀ مورخ ۱۲ مرداد ۹۵ هیئت مدیرهِ شرکت، مقرر شد، شرکت معدنی وصنعتی چادرملو با خرید ۲۰ درصد سهام شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس، جهت اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به صنایع معدنی کشوراز جمله چادرملو، مشارکت نماید. که در حال حاضر میزان این مشارکت معادل ۲۲.۲۲ درصد است و امیدواریم با اجرای آن بخش زیادی از مشکل کمبود آب صنایع بزرگ واقع در مسیر این خط انتقال از بندرعباس تا یزد برطرف گردد.

نوریان با مثبت ارزیابی کردن عملکرد برنامه تولیدی شرکت گفت : در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۰ میلیون و ۵ هزار تن کنسـانتره سنگ آهن. ۴۹۶ هزار تن سنگ آهن دانه بندی، و۳ میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندله تولید شده که فراتر از برنامه پیش بینی بوده است .

2

تاریخ انتشار : ۵ شهریور ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۷
شناسه مطلب : 14225
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی