جهاندار شکری، عضو هیئت مدیره جهان فولاد غرب در گفت و گو با چیلان درخصوص الزامات و مشوق های صادراتی گفت: فعالان اقتصادی برای کسب توان رقابتی با تولیدکنندگان و تجار سایر کشور ها نیاز به یک برنامه منظم و قوانین تثبیت شده گمرکی و تجاری دارند. علاوه بر این رقابت با تولید کننده سایر کشور ها که از تسهیلات بانکی بسیار کم بهره استفاده می نماید در شرایطی میسر خواهد بود که صادر کننده ایرانی هم از تامین پول ارزان برخوردار باشد.
وی افزود: از دیگر الزامات توسعه صادرات فولاد ایران می توان به ثبات در نرخ ارز اشاره نمود که به طور روشن همگان به ضرورت آن واقفند. از دیگر مشوق ها می توان به تسریع در استرداد مالیات بر ارزش افزوده و مطالبات صادر کنندگان از این بابت اشاره نمود و جا دارد که سازمان امور مالیاتی به این مهم توجه داشته باشند که صادرکنندگان بابت مطالباتی که از دیگران دارند باید از وام بانکی استفاده نمایند و به آنها سود پرداخت کنند. بنابراین بلوکه کردن مطالبات فعالان اقتصادی موجب ضرر و زیان قابل توجه می شود.
شکری خاطرنشان کرد: در اکثر کشورها برای صادرکنندگان جوایز خاص صادراتی در نظر می گیرد و به عنوان یکی از مشوق های موثر بدان اهمیت می دهند، اما آیا مسئولین کشور ما هم بدین مهم توجه دارند؟
وی اظهار داشت: اگر دست اندرکاران این صنعت با تشکیل اتحادیه یا کنسرسیومی زمینه همکاری با هم را فراهم نمایند و مراحل مختلف تولید را تا رسیدن به مقاطع به عنوان محصول نهایی با همکاری و هماهنگی اجرا نمایند. به طور قطع حفظ منافع همگان امکان پذیر است. اگر ما به جای صدور شمش، طی یک توافق، مرحله نورد و فرآوری بعدی را نیز در داخل کشور انجام دهیم مسلما هم ارزش افزوده حاصله به دست کارگر ایرانی و تولیدکننده داخلی خواهد رسید و هم زمینه اشتغال بیشتر فراهم می گردد و هم در موقع صدور محصول نهایی عواید حاصله عادلانه توزیع خواهد شد. بنابراین می توان به جای صدور شمش مکانیسمی برای همکاری واحدهای تولیدی تا صدور محصول نهایی تدوین شود که همه واحدها از آن منتفع شوند.
عضو هیئت مدیره جهان فولاد غرب در خاتمه گفت” در هر حال رقابت پذیری تولیدکنندگان ما تا حدود زیادی بستگی به حمایت و توجه بخش دولتی دارد که به طور موثری می تواند با کاهش سود بانکی و ایجاد معافیت ها از جمله در مالیات و در نظر گرفتن نرخ حمایتی برای سوخت و انرژی در کاهش قیمت تمام شده و البته قیمت های رقابتی صادراتی موثر بوده و امکان صدور بیشتر کالای تولیدی را فراهم نماید.
- جهاندار شکری مدیر واحد برگزیده ملی شد
- بورس کالا محل کشف قیمت نیست / موفقیت های امروز صنعت فولاد را پایان داستان فولاد ندانید
- از صادرکننده فولاد به واردکننده فولاد تبدیل نشویم!/ جلوی زیاندهی صنایع فولادی را بگیریم
- رونمایی از محصول جدید شرکت جهان فولاد غرب با حضور وزیر صمت / تولید تیرآهن IPN برای بازارهای صادراتی
- با حضور وزیر صمت، فاز دوم مجتمع ذوب آهن بیستون کرمانشاه پیش راه اندازی شد
- تلاش برای حل مشکلات تولیدکنندگان القایی
- ابرچالشهای صنعت فولاد در نیمه اول ۱۴۰۱
- در جلسه رسته ذوب القایی انجمن فولاد چه گذشت؟
- واحدهای ذوب القایی از مهرماه سال گذشته در زیان قرار دارند/ محدودیتهای ابلاغی مصرف برق کارشناسی نیست/ خطر تعطیلی کارخانجات ذوب القایی و افزایش بیکاری
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش