کمبودی در زنجیره محصولات تخت احساس نمی شود
برای تحقق رشد 6 تا 8 درصدی تا افق 1404 کشور نیازمند 5 میلیون تن محصولات نورد سرد است.

مهندس غلامرضا خلیقی عضو هیئت مدیره فولاد غرب آسیا در گفت و گو با  چیلان  در پیش بینی وضعیت بازار کلاف سرد گفت: براساس گفته خودروسازان قرار است تا افق ۱۴۰۴ تولید خودرو به ۳ میلیون خودرو برسد که ۲ میلیون خودرو نیاز داخلی و یک میلیون صادراتی است. برای تولید این ۳ میلیون خودرو ۲.۵ میلیون تن محصول سرد و گالوانیزه نیاز است و بنابراین شرکت هایی نظیر فولاد غرب آسیا، امکان خوبی برای خودروسازان هستند.

وی افزود: لذا اجرای طرح های توسعه ای شرکت هایی مانند فولاد غرب آسیا مهم است در غیر این صورت باید شاهد واردات یک میلیون تنی ورق سرد در ۸ سال آینده بود.

خلیقی ادامه داد: برای تحقق رشد اقتصادی ۶ تا ۸ درصدی تا افق ۱۴۰۴، حداقل کشور نیاز به ۵ میلیون تن محصولات نورد سرد خواهد داشت.

وی در پاسخ به این سوال که مشکلات موجود در خصوص توازن در زنجیره فولاد را چه می دانید؟ گفت: در محصولات کلاف گرم تاحدود زیادی می توان گفت ظرفیت این حلقه از زنجیره کامل و مناسب است بنابراین کمبودی احساس نمی شود. در کلاف سرد و محصولات پوششدار نیز باید گفت این بخش ها با مازاد ظرفیت روبرو هستند و برخی واحدها با ظرفیت کامل هم کار نمی کنند. بنابراین نه تنها در محصولات تخت کمبودی حس نمی شود بلکه با راه اندازی ظرفیت های جدید در فولاد مبارکه، کسری های احتمالی نیز بر طرف خواهد شد به این شرط که از ظرفیت ها به طور کامل بهره برداری شود.

عضو هیئت مدیره فولاد غرب آسیا اظهار داشت: درمجموع چون به زنجیره محصولات تخت با نگاه دقیق تر و کارشناسی تری هم در بخش دولتی و هم خصوصی نگاه شده در نتیجه کمبودی احساس نمی شود. اما اینکه ناهماهنگی در زنجیره فولاد از کجا نشات می گیرد موضوعی است که باید به آن دقیق تر نگاه کرد. یکی از دلایل این ناهماهنگی ها، تحریم های سال های گذشته است که سایه این تحریم ها نظیر مبادلات بانکی، گشایش ال سی و یوزانس ها هنوز هم روی سر صنایع است. این موضوع هم در تامین مواد اولیه واحدها را دچار مشکل کرده و هم در صادرات مشکل آفرین شده است. دلیل دیگر، متعادل نبودن نرخ ارز است که سبب شده تجار انگیزه بیشتری به واردات داشته باشند. این معضل در تمامی صنایع حس می شود و تمام صنایع را آزار می دهد و هم تولیدات و هم صادرات واحدها را به شدت با مشکل مواجه کرده و تحت تاثیر قرار داده است.

وی در خاتمه بحث را چنین جمع بندی کرد که حل این مسائل هر چقدر به طول بیانجامد مشکلات تولیدکنندگان نیز به قوت خود باقی خواهد بود. اگر به دنبال تحقق تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ هستیم باید سهم مناسبی را برای صادرات کنار بگذاریم درحالی که با نرخ های فعلی ارز امکان صادرات طبق برنامه وجود ندارد و این نرخ ها به شدت رقابت را به ویژه در بخش خصوصی سخت کرده در حالی که بخش خصوصی به شدت با مشکل تامین مالی جهت خرید مواد اولیه روبرو است. به اعتقاد من تعرفه یک مسکن است اما راه چاره نیست اما اگر نرخ ارز متعادل شود حتی چنانچه تعرفه واردات هم صفر شود مشکلی برای تولیدکنندگان ایجاد نخواهد کرد. مشکل بعدی، نرخ بالای بهره های بانکی است که شرکت ها را در تامین سرمایه در گردش با مشکل مواجه کرده است درحالی که فولاد صنعتی با گردش مالی بالا بوده و نیاز به نقدینگی زیادی دارد. البته خرید مواد اولیه با اعتبارات اسنادی هم مشکلات خاص و پیچیده خود را نیز دارا می باشد.

2

تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۴
شناسه مطلب : 16771
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی