فرزاد ارزانی، مدیر عامل شرکت فولاد هرمزگان جنوب در گفت و گو با چیلان گفت: ناکافی بودن تاسیسات زیر بنایی صنعت فولاد در کنار نیاز به مواد اولیه نیاز به انرژی فراوانی نیز دارد که عمدتا برق و گاز می باشد و البته در کنار آن تامین آب نیز همواره از چالش های بزرگ صنعت فولاد بوده است.
وی افزود: متاسفانه در کشور، هزینه تامین برق واحدهای فولادی بسیار زیاد بوده و حتی در قوانین جدید، شرکت هایی با نیاز به برق بالا ملزم به احداث نیروگاه اختصاصی یا خرید برق از نیروگاه های خصوصی شده اند که این امر باعث بالا رفتن سرمایه گذاری لازم برای ایجاد واحدهای فولادی می گردد و می تواند توجیه پذیری این طرح ها را با تردید جدی مواجه گرداند.
ارزانی ادامه داد: بر اساس طرح جامع فولاد کشور برای دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ نیازمند حدود ۹۴۰۰ مگاوات برق، ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب و ۱۷.۷ میلیارد متر مکعب گاز در سال می باشد.
مدیرعامل فولاد هرمزگان از جمله راهکارهای تأمین حجم گاز مورد نیاز برای صنعت فولاد در چشم انداز ۲۰ ساله کشور یعنی سال ۱۴۰۴ را بهره برداری از فازهای بعدی پروژه پارس جنوبی دانست و گفت: با توجه به حجم ذخایر گازی موجود در این منطقه و همچنین پروژه های متعدد پیش بینی شده برای آن، در صورت برنامه ریزی و انجام سرمایه گذاری لازم در این بخش می توان به تأمین این مقدار گاز برای بخش صنعت در چشم انداز ۱۴۰۴ کشور امیدوار بود.
وی تصریح کرد: همچنین به توسعه خط هفتم انتقال گاز موسوم به خط صلح نیاز است به گونه ای که توان انتقال ظرفیت گاز مورد نیاز به این مناطق حائز اولویت استقرار واحد های فولادی را داشته باشد.
ارزانی در زمینه مصرف و تولید آب نیز به چیلان گفت: در این دو حوزه هم شرایط بهتر از گاز و برق نیست و می بایست تدابیر لازم جهت افزایش بهره وری در استفاده از آب اندیشیده شود و البته بهترین گزینه در این رابطه توسعه صنعت فولاد و ایجاد کارخانجات فولادی در حاشیه خلیج فارس می باشد تا از این طریق دغدغه تامین آب برطرف گردیده و از طرفی صادرات حداقل ۲۰ میلیون تن محصولات فولادی در افق ۱۴۰۴ با صرفه اقتصادی مناسب و از طریق ایجاد اسکله های مورد نیاز در بنادر خلیج فارس صورت پذیرد.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران