مهندس محمدرضا ایزدپناه عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در گفت و گو با چیلان اظهار داشت: بحث تعرفه بایستی از دو زاویه دیده شود اول آنگه اگر به عنوان یک تولیدکننده و به صورت فردی به آن نگاه کنیم باید بگویم تمامی تولیدکنندگان تمایل به تامین مواد اولیه با قیمت های کم دارند تا سود نسبتا بالایی را بدست آورند اما این نگاهی فردی است.
وی افزود: چنانچه به صورت جمعی به موضوع تعرفه ها نگاه کنیم، هر جامعه ای هدفی را دنبال می کند که ممکن است این هدف دربرگیرنده منافع تمامی افراد نباشد اما همه اجزاء جامعه باید در راستای رسیدن به آن هدف گام بردارند. این موضوع در صنعت فولاد این گونه مطرح می شود که بایستی شرایط را به گونه ای فراهم کرد که تمام واحدها و تک تک اعضای این صنعت با یکدیگر رشد کنند چراکه صنعت فولاد یک زنجیره است و در این ساختار جایگاه نخست و توجه عمده باید به مواد اولیه باشید.
ایزدپناه توضیح داد: به عبارت دیگر در تعیین تعرفه مواد اولیه باید به گونه ای عمل شود که صنایع بالا دستی متضرر نشده و امکان بقا داشته باشند و همچنین در صنایع پایین دستی نیز شرایط برای فعالیت و رقابت فراهم باشد.
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس اضافه کرد: به اعتقاد من باید در بحث تعرفه بالانسی وجود داشته باشد و تعرفه پلکانی شود. برای مثال تعرفه شمش بایستی به مرور کاهش یابد چون توانسته ایم به عنوان یک صادرکننده شمش در جهان شناخته شویم و در نتیجه کمبودی در داخل حس نمی شود. اما این شرایط در نورد گرم برعکس است چرا که طبق گزارش سال ۹۵ تنها ۴۰ درصد نیاز کشور به ورق گرم توسط یکی از تولیدکنندگان بزرگ تامین شده و ۶۰ درصد وارداتی بوده است پس تعرفه در آن بخش عدد منطقی نبوده و باید کاهش یابد تا علاوه بر تولیدکنندگان بزرگ و بالادستی، چرخ صنایع پایین دستی هم بچرخد. بنابراین براساس دید ملی، تعرفه باید با نگاه کارشناسی و متناسب با نیاز کشور، تعداد تولیدکنندگان و صادرات تعیین شود.
- مذاکره امریکا و اروپا بر سر تعرفه واردات فولاد به کجا رسید؟ / جنجال بر سر تجارت ۱۰ میلیارد دلاری
- اکتشاف،پیشران زنجیره آهن و فولاد در افق ۱۴۱۰
- رونمایی از سه دستاورد جدید برای صنعت فولاد / تولید ۲۰ محصول استراتژیک برای اولین بار در کشور
- تامین مواد اولیه با معدن داری حق تولید کنندگان فولادی است
- بیش از ۹۵ درصد مواد نسوز فولاد مبارکه بومیسازی و از داخل کشور تأمین میشود
- ضربه دامپینگ روسیه و چین بر تولیدکنندگان ورق گالوانیزه در ایران / زیان بیش از ۳ هزار تومانی در هر کیلو تولید ورق گالوانیزه
- کاهش قیمت فولاد در بازارهای جهانی چه تبعاتی برای شرکتهای ایرانی دارد؟ / چه صنایعی بیشتر در معرض آسیباند؟ / آیا زمان وضع تعرفه بر روی واردات است؟
- جزئیات سرمایهگذاری عظیم ذوب آهن اصفهان (#ذوب) در حوزه نیروگاهی / ذوب آهن میتواند تولیدکننده برق در شبکه سراسری باشد!
- رئیس واحد گالوانیزه و ورق رنگی شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد: نقش استراتژیک فولاد مبارکه در تأمین مواد اولیه صنعت لوازم خانگی
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران